# Mysterious Universe: Hosszú út a trónig, bébi

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Tuan
Oldalszám:
404
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
140 x 205 mm
Szállítás:
február 29 - március 6.

„Brett Shaw, IV. von Anstetten testőrezredese, jó időben van jó helyen, és a legutolsó pillanatban sikerül megakadályoznia egy merényletet; jutalmul elutazhat a Földre, ahol két hetet tölthet a XXVII. század közepére erősen megroggyant Spanyolország napfényes tengerpartján. A felhőtlennek ígérkező üdülést Gabriel Herites és a GAMMA érkezése zavarja meg: Shaw-nak sürgős jelenése van a déli sarkon, ahol a kutatók titokzatos tárgyra leltek egy kanyon mélyén. Shaw-t akkor éri az első meglepetés, amikor szembesülnie kell azzal, hogy a császár parancsára verbuválódott expedíció vezetője nem más, mint a hetekkel ezelőtt lapátra tett barátnője, a konteó-bolond és megrögzött Katedrális-kutató Angela Clarkson. A nő váltig állítja, hogy a kilométernyi jégtakaró alatt egy évszázadokkal ezelőtt elrejtett időgép található, amit Shaw egészen addig nem hajlandó elhinni, amíg be nem jut a titokzatos szerkezetbe. A bonyodalmak akkor kezdődnek, mikor Angela gyakorlatilag kipenderíti hősünket az időgépből és fegyvertelenül magára hagyja a XX. század negyvenes éveiben járó Japánban. Brett Shaw-nak egyetlen esélye marad visszatérni a jövőbe: bármi áron, de meg kell találnia azt a legendák homályába vesző, az időutazás technológiáját kifejlesztő Katedrálist, amelynek sosem hitt a létezésében.

Időutazás és titkos társaságok, alkímia és halhatatlanság, nyomozás egy történelmi korokon átívelő összeesküvés után; Fawcett féltucatnyi különböző témát és rengeteg szereplő sorsát kapcsolja össze egyetlen sodró lendületű történetbe, melyben nemcsak a múlt, de a jövő történései is új megvilágításba kerülnek.

Valóban hosszú volt az út… Harrison Fawcett tizenhárom év után folytatja kultikus űropera sorozatát. A Mysterious Universe első világátkötő-regényében a fénysebességgel érkező Brett Shaw páros lábbal rúgja be a sci-fi kalandregény-irodalom ajtaját, és garantáltan jobb szórakozást nyújt az olvasók számára, mint eddig bármikor.”

 

A kiadó ajánlója:

Harrison Fawcett (Fonyódi Tibor) neve nem csak a sci-fi rajongók cseng ismerősen, de maradandót alkotott történelmi, misztikus történelmi regényeivel is, említhetjük akár a Hadak útja sorozatot vagy épp a Torda-trilógiát. Sőt 2006-től kezdve Fonyódi Tibor olyan sikeres filmek, filmsorozatok forgatókönyvírója is volt, mint a Géniusz, az alkimista; a Sweet Sixteen; Utolsó rapszódia stb.) A 2008-as moszkvai DetectiveFesten pedig kategória fődíjat nyert a Tűzvonalban, valamint a 2012-es jaltai Vmesztye/Together Nemzetközi Film és Televízió Fesztiválon kategória fődíjat nyert a Hacktion (I-II. évad) vezető írójaként. Az első magyar forgatókönyvíró, akinek két televíziós-sorozata is nemzetközi fődíjat nyert.

Most azonban Harrison Fawcett visszatért a pályáját elindító, első önálló köteteit jelentő Katedrális című sorozat (A katedrális harcosai, A katedrális legendája – 2000-ben Zsoldos Péter díjjal jutalmazták a kötetet az év legjobb scifi regénye kategóriában) szereplőihez, s új kötetében – a Hosszú út a trónig, bébi-ben a másik sikeres, Anthony Sheenarddal közösen jegyzett sci-fi univerzumával, a Mysterious Universe cselekményével dolgozza össze a szálakat. Így ez a kötet egyszerre az Ópiumkeringő, Aranypiramis (3-3 kiadás) köteteket is magában foglaló Brett Shaw sorozat harmadik kötete és a Katedrális sorozat négy kiadást megélt, bestseller köteteinek folytatása.

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Németh András
Eme nagyszerű kötetben végre folytatódnak Brett Shaw kalandjai. A történet lebilincselő és humoros, valamint érdekesen van beleszőve a különböző történelmi eseményekbe. Mindent elmond, hogy már másnapra elolvastam. Minden Mysterious Universe rajongónak kötelező darab!
2016-12-19 15:14:38
Locsmándi Gyula
Jánosi Béla
Most lehet tudni, hogy mikor jelenik meg végre???
2016-09-23 06:58:13
Kato Norbert
Végre újra van Brett Shaw :)
2016-08-31 18:06:30
Locsmándi Gyula
Több mint 10 éve vártam. :)
2016-08-29 23:00:32

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Sithek és gonosztevők akció

Horror akció

Képregény, figura akár féláron

Star Wars Legendák

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban