Adjuk meg a módját! - Szukits Internetes Könyváruház

Adjuk meg a módját!
Adjuk meg a módját!
Rendelhető
Teljes ár:6.999 FtFizetendő ár:6.299 Ft
Megjelenés éve:
2022
ISBN:
9789631441703
Kiadó:
Oldalszám:
432 oldal
Kötés:
Keménytáblás
Szállítás:
2024. május 16 - 20.
VIP pont:
210 pont

Leírás

„Idő kell az élmények átéléséhez: ha lassan eszünk, és minden falatnak megadjuk akiteljesedés lehetőségét, könnyebb kevéssel jóllakni.”„Főzést tervezgetni szinte jobb, mint főzni, evésre emlékezni szinte jobb, mint enni” – ígykezdődik Dragomán György új könyve, az Adjuk meg a módját! A 2020-ban megjelentFőzőskönyv „édestestvére” új receptkönyv, új irodalmi szakácskönyv, amelynek egyaránthelye van a konyhában és a nappaliban.„Amikor le kellett zárni a Főzőskönyv kéziratát, nagyon bántam, hogy nem fért bele minden,bántam, hogy nem sikerült sehogy sem megírni mondjuk a bárányflekkent, az ájult imámot, apörköltet, a narancssalátát. Ebben a kötetben végre benne vannak” – írja a szerző.Az Adjuk meg a módját! kis és nagy evésekről szól, az izgalomról, amit a tervezés és a főzésjelent, a szenvedélyről, ami Dragománt az ételekhez, a konyhához, a kémiai folyamatokhoz, akonyhai eszközökhöz, technikákhoz, alapanyagokhoz fűzi, és legfőképp az örömről, amit azegyüttlét, a közös étkezés jelent. Családi történeteket, hol vicces, hol szívbe markolónovellákat, irodalmi szemelvényeket és persze jobbnál jobb recepteket olvashatunk,megtudhatjuk, mi közük a druidáknak a padlizsánhoz, az omlettnek a jazzhez, adurumlisztnek a bronzhoz, a burgonyának az obszidiánhoz, mitől marad zamatos a csirkésszendvics, hogy főznek rizottót a szerelmesek, mivel dobjuk fel a vaníliafagylaltot és mivel akrumplipürét, miért érdemes negyedórán át enni egyetlen almát, de még azt is, hogy mi akülönbség a maszkatyálás és a macerálás között, mindeközben ráadásul arra is fény derül, kivolt a titokzatos gasztronóm, akinek pályája majd három évtizede az Eötvös Collegiumkonyhájában indult.