Cégtörténet

   Cégünk alapítója Szukits László 1921-ben kezdte meg tanoncéveit a könyvszakmában. Miután számos könyvkereskedésben segédként dolgozott, 1929. november 6-án nyitotta meg saját boltját Szegeden, a Kölcsey u. 3. szám alatt. Néhány éven belül Szukits könyvesboltok indultak Budapesten (1936.) és Pécsen (1937.) is, melyeket az alapító fivérei Zoltán és Tibor vezettek. 
   A harmincas évek végén jelentek meg az első Szukits könyvek - a komoly szépirodalmi művek mellett a szakkönyvek és a szórakoztató irodalom is képviseltette magát. A cég a háború alatt is folytatta tevékenységét, az egyre nehezedő körülmények ellenére. A testvérek egyike, Zoltán 1942. szeptemberében az orosz fronton elesett, Tibor pedig hadifogságba került és a Mariupoli hadifogoly táborban raboskodott 1948-ig. A háború után László vitte tovább a vállalkozást, egészen 1952-ig, amikor a céget államosították. 
   Az újrakezdés 1984-re tehető, amikor az alapító fia, Szukits László antikváriumot nyitott Szegeden. A rendszerváltást követően ismét lehetőség nyílott a magánkönyvkiadásra, s ennek köszönhetően 1992-ben újraindult a kiadó tevékenysége is. Az elmúlt két évtizedben a vállalat a hazai könyvszakma egyik jelentős szereplőjévé vált. Jelenleg a céget az alapító unokái: Szukits László és testvére, Szukits Gábor vezeti. 

 

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.


Ingyenes kiszállítás 10.000 Ft felett

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban