Önfejlesztő könyvek

Ismerd meg az önfejlesztő könyvek jelentését, típusait, hogy te is elégedetté és boldoggá válhass! Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a kategóriáról.

Új
Gondolkodj úgy, mint egy szerzetes
Előrendelhető
Jay Shetty
Várható megjelenés: 2024. április 5.
Új
Női orgazmus a tantra szellemében
Előrendelhető
Diana Richardson
Várható megjelenés: 2024. március 22.
Új
Tantrikus szex férfiaknak
Előrendelhető
Diana Richardson, Michael Richardson
Várható megjelenés: 2024. március 22.
Új
Érzelmi intelligencia (új kiadás)
Előrendelhető
Daniel Goleman
Várható megjelenés: 2024. március 22.
A magabiztos szülő
Rendelhető
Pszichoanalízis
Rendelhető
Sigmund Freud
Vegyél rá bárkit bármire!
Rendelhető
Dr. David J. Lieberman
1 - 50 / 302 termék

Leírás

Önfejlesztő könyvek


Kevés olyan eset volt a világtörténelemben, hogy ne lett volna szükség az élethosszig tartó tanulásra. Mindig jöttek új kihívások és problémák, amelyekkel a kor embere azelőtt még sosem nézett szembe. Különösen igaz ez napjainkban, amikor olyan gyorsan változik a világ, és olyan szélsőséges hatások érnek minket (járványok, digitalizáció, munkaerőpiaci változások, elszemélytelenedés), amelyekkel nehéz megküzdeni. Nem véletlen, hogy az emberek sikerességének fenntartása érdekében megfogalmazták az egész életen át tartó, vagy még inkább az élet teljes körére kiterjedő tanulás paradigmáját. Egy ilyen gyorsan változó és rengeteg impulzussal járó világban e nélkül könnyen elvesznénk. A tanulásra viszont nem csak úgy kell gondolni, mint amit hagyományosan az iskolapadban végzünk, amelynek tananyaga van, amelyből vizsgázunk. A saját fejlődésünkért mi magunk is tehetünk, például az önfejlesztő könyvek segítségével.


Mik azok az önfejlesztő könyvek?


Az önfejlesztő könyvek kifejezés alatt alapvetően egy gyűjtő fogalmat érthetünk. Az önfejlesztő könyvek közé általánosságban azokat a kiadványokat sorolhatjuk, amelyek segítséget nyújtanak az életünk valamilyen területén belül előrébb lépni, sikeresebbé válni. Mindezt – értelemszerűen az adott könyvön túl – külső segítség, vagy beavatkozás nélkül, csupán a saját erőforrásainkra, lehetőségeinkre támaszkodva. Nem véletlen, hogy a bestsellerkönyvek között tucatszám megtalálhatjuk az önfejlesztés témakörben íródott könyveket. Legyenek azok üzleti könyvek, motivációs könyvek, pszichológiai könyvek, marketing könyvek, vagy bármi egyebek.


Miben tudnak segíteni az önfejlesztő könyvek?


Az önfejlesztő könyvek segíthetnek abban, hogy az életünk során jelentkező nehézségeket olykor külső szakember segítsége nélkül, önmagunkra támaszkodva megoldhassuk.

Melyek lehetnek ilyen élethelyzetek? Ezek közé sorolhatjuk például a nem teljesen működésképtelen, de valamilyen szinten mégis hibás emberi kapcsolatainkat, a munkahelyi problémáinkat. Megemlíthetjük még azokat az önfejlesztő könyveket is, amelyek pénzügyekre, karrierépítésre fókuszálnak. Olyan szituációkra kell gondolnunk leginkább, amik bár kihívást jelenthetnek az egyén számára, mégis pszichológus, pszichiáter vagy más mentálhigiénés szakember nélkül megugorhatók. Esetleg olyan élethelyzetekre, ahol a fejlődésünk nem a jóllétünk záloga, hanem egy kézzel fogható emberi vagy egzisztenciális előrelépést jelent. Ezekhez pedig sokszor nem lehet, vagy egyszerűen túl drága lenne, és így nem is kell szakember segítségét igényelni.


Legjobb motivációs könyvek


Marketing könyvek


Az önfejlesztő könyvek sajátos csoportját alkotják a marketing könyvek. Elsőre arra asszociálunk a marketing könyvek hallatán, hogy ezek főként a vállalkozókat kívánják megszólítani. Céljuk pedig valóban elsősorban az, hogy az olvasóik képesek legyenek jól működő marketingstratégiát kialakítani, elsajátítsák a hatékonyság mérésének képességét, megismerjék a legújabb marketingeszközöket, így összességében a vállalkozások elérjék a kijelölt céljaikat.  Ugyanakkor a marketinggel foglalkozó könyvek bárkinek hasznosak lehetnek, akik szeretnének többet megtudni a kereskedelemről, a reklámokról, vagy általánosságban a piac működéséről.


Pénzügyi könyv


A pénzügyi könyvek a marketing könyveknél már egy jóval szélesebb olvasói réteghez kívánnak szólni. Igaz, hogy jelentős részük szintén az üzleti életben érdekelt, vagy az üzleti életben érdekeltté válni vágyóknak szól. Azonban vannak olyan pénzügyi könyv is, amely magánszemélyeknek segít abban, hogy megteremtsék a pénzügyi stabilitásukat. Ismerve az emberek pénzügyi tudatosságát, pontosabban az abban lévő hiányosságokat, minderre nagy szükség is van. Ezek a könyvek segítenek elmagyarázni, hogyan váljon a családi költségvetés stabillá. Ehhez betekintést engednek a például a befektetések, vagy a bankszektor világába, bemutatják a pénzügyi szabadság elméleti és gyakorlati hátterét. Ezzel szemben az üzleti életben érdekelt személyeknek, vagy cégeknek segítenek boldogulni a likviditás és stabilitás, a beruházások, számvitel, vagy az értékesítéshez kapcsolódó fogalmak világában.


Pszichológiai könyvek


A pszichológia napjainkra már vitathatatlanul egy professzionális tudomány. Ennek köszönhetően egyre többet tudunk arról, hogy hogyan működik a személyiségünk. Milyen hatások vannak befolyással rá, melyek kedvezőek és melyek nem? Sajnos viszont még mindig rengeteg tabu övezi azt a kérdést, hogy bizony nem csak a fizikai, hanem a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. A pszichológiai könyvek egy csoportja éppen ebben kíván segítséget nyújtani. Vagyis abban, hogy az életünket befolyásoló mindennapi helyzetekkel képesek legyünk megküzdeni. Ide sorolhatjuk példáult a lámpalázat vagy a stresszt. A pszichológiai könyvek ezen csoportját segítő könyveknek nevezhetjük. Fontos viszont, hogy ezek nem válthatják ki a szakembereket, hiszen céljuk sem az. A pszichológiai könyvek másik csoportját az általánosabb pszichológiai ismereteket bemutató könyvek alkotják, illetve azok a szakkönyvek, amelyek a legújabb tudományos eredményeket mutatják be a szűkebb, vagy a szélesebb közönségnek.


Önismereti könyvek


Az önfejlesztő könyvek csoportjába tartoznak az önismereti könyvek is. Addig, amíg nem vagyunk képesek megismerni saját magunkat, a képességeinket és korlátainkat, nem lehetünk sikeresek és elégedettek az életünkkel. Ha pedig megismertük magunkat, azt is meg kell tanulni, hogyan fogadjuk el a valóságot, hogyan ne mások, hanem saját magunk legyen a mércénk. Az önismereti könyvek a személyiségünknek éppen ezen rétegeit kívánják feltárni előttünk. Céljuk, hogy megmutassák, mely készségeinkre támaszkodva alakíthatjuk az életünket, illetve milyen területen lenne szükségünk saját magunk fejlesztésére.Az önismereti könyvek csoportjába, nem csak azokat a könyveket sorolhatjuk, amelyek technikákat kínálnak önmagunk megismeréséhez. Ide vehetjük azokat az életrajzi könyveket is, amelyek megpróbálják a „főszereplő” életútját értelmezni. Ez a folyamat ugyanis akaratlanul is inspirál bennünket arra, hogy jobban megismerjük személyiségünk eddig feltáratlan rétegeit.


Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Önfejlesztő könyvek

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Önfejlesztő könyvek

Szűrés - Önfejlesztő könyvek