Sci-fi horror

A sci-fi műfaján belül teret hódítottak maguknak a sci-fi horror könyvek, melyek a  két stílus ötvözeteként még több izgalmat és változatosságot kínálnak. Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a kategóriáról.

Solaris
Rendelhető
Stanisław Lem
Síri csend
Rendelhető
S. A. Barnes
Metró 2035
Rendelhető
Dmitry Glukhovsky
Én, aki férfit nem ismertem
Rendelhető
St. Mary-krónikák: Múlt vagy soha
Rendelhető
Jodi Taylor
A sorozat 5. része
Ragadozó városok: Setét puszta
Rendelhető
Philip Reeve
A sorozat 4. része
Légszomj
Előjegyezhető
Richard Morgan
Ragadozó városok: Pokoli gépezetek
Rendelhető
Philip Reeve
A sorozat 3. része
Oculus
Rendelhető
A. M. Aranth
Renegátok
Rendelhető
Marko Kloos
Ragadozó városok: A ragadozó aranya
Rendelhető
Philip Reeve
A sorozat 2. része
St. Mary-krónikák: Ösvény az időben
Rendelhető
Jodi Taylor
A sorozat 4. része
Időugrás a Marson
Rendelhető
Philip K. Dick
Öldöklő-naplók: Mesterséges sors
Rendelhető
Martha Wells
A sorozat 2. része
St. Mary-krónikák: Visszhangok szimfóniája
Rendelhető
Öldöklő-naplók: Kritikus rendszerhiba
Rendelhető
Martha Wells
A sorozat 1. része
Elveszett flotta: Vakmerő
Előjegyezhető
Jack Campbell
A sorozat 2. része
AKCIÓ
Ráma II.
Rendelhető
Arthur C. Clarke, Gentry Lee
A sorozat 2. része
Ima egy bérgyilkosért
Rendelhető
1 - 23 / 23 termék

Leírás

sci-fi horror


A sci-fi könyvek hatalmas népszerűségnek örvendenek napjainkban, így nem meglepő, hogy a műfajnak egyre több alkategóriája jön létre. Mindenki szereti az egyedi és újdonságnak ható megközelítéseket, amik feldobják a megszokott dolgokat és valami különlegeset nyújtanak. Az egyik, és számunkra jelenleg legfontosabb ezek közül az új kategóriák közül a sci-fi horror, amit részletesebben is bemutatunk.


Mi az a sci-fi horror?


A sci-fi könyvek tudományos-fantasztikus művek, melyekben fiktív történetek szerepelnek  valamilyen tudományos megközelítésből. Lehet szó űrutazásról, teleportálásról vagy a mesterséges intelligencia boncolgatásáról, mind ebbe a kategóriába tartoznak. Ezzel szemben a horror lényege egyértelműen a félelemkeltés. Így nem meglepő, hogy a sci-fi horror a science fiction és a horror műfajok keveredéséből jött létre, és tartalmazza mindkét műfaj jellegzetességeit.


A sci-fi horror jellegzetességei


Ahogy korábban említettük, a két műfaj keverékeként létrejött sci-fi horror művek tudományos megközelítést tartalmaznak rémisztő elemekkel vegyítve. Kedvelt témák például az őrült tudósok, az idegenek megszállása vagy éppen balul sikerült kísérletek.


Legjobb sci-fi horror könyvek, amiket érdemes elolvasni


A legjobb sci-fi könyvek, és azon belül is a sci-fi horror alkategóriába tartozó alkotások közül fontos megemlítenünk párat, melyek nemcsak szórakoztatóak, de alapdaraboknak számítanak minden sci-fi könyvmoly polcán.


Alien-könyvek


A sci-fi horror egyik kiemelkedő alkotásaként tekinthetünk az Alien-könyvekre, melyek több sorozatra bontva kínálnak felejthetetlen élményt, és a rajongók számára  az Alien-univerzumban játszódó filmek világa is több remekművet rejt. A történet szempontjából központi elemnek számít az idegenek megjelenése, és később még több faj felbukkanása. Nemcsak a legyőzésük jelent gondot, de annak eldöntése is, ki a valódi ellenség, és mit tehetnek az emberek, ha sokféle ellenféllel kell megküzdeniük egyszerre.


Predator-könyvek


Az előbb említett többszörösen összetett riválishadseregre fókuszálnak a Predator-könyvek, amikor az idegeneken kívül a predator szörnyek is feltűnnek a színen, és még fenyegetőbb problémát jelentenek a megmaradt embereknek. Felmerül a kérdés, hogy mi a  megoldás ilyen helyzetben: van-e esélye az emberiségnek egyedül legyőzni a ragadozókat, vagy esetleg eddig még soha nem látott, drasztikus lépésre kell elszánni magukat, és szövetséget kötni a „kisebb” bajnak számító idegenekkel a közös ellenség leküzdésének érdekében?


Metro 2033


A nukleáris háború következményeit bemutató fiktív posztapokaliptikus sikerkönyvek remekének számít a Metro 2033-sorozat, a nagyszerű Dmitry Glukhovsky tollából. A történet szerint a túlélők Moszkva metróhálozatának állomásain élnek a katasztrófa után, és próbálnak ugyan kapcsolatot teremteni esetleges más túlélőkkel, de sikerrel eddig még nem jártak. Természetesen az ilyen zárt helyeken elkerülhetetlenek a konfliktusok, melyek még több izgalomhoz vezetnek a sci-fi horror regényekben.


S.T.A.L.K.E.R könyvek


Megérkeztek az idegenek, és el is hagyták a bolygónkat. Az érkezésük oka máig ismeretlen, de megjelenésük komoly következményekkel járt, így a Föld lakóinak szembe kell nézniük a Zónaként ismert területek veszélyeivel. Emiatt megtiltották a belépést a Zónákba, de az emberek egy csoportja, az úgy nevezett stalkerek, kincsek után kutatva bebarangolják ezeket a baljóslatú helyeket, melyek paranormális jelenségek tucatjával rémisztik az érkezőket.


Stephen King-könyvek


A Stephen King-könyvek hatalmas sikernek örvendenek világszerte. Az író előszeretettel keveri a különböző stílusokat, így nem meglepő, hogy sci-fi horror műveket is írt. A Végítélet című munkája tökéletes példa erre a műfaji keveredésből létrejött alkategóriára. A sztori egy olyan világban játszódik, ahol egy vírus kiirtotta az emberiség nagy részét, ám néhányan csodával határos módon immunisak voltak a kórral szemben. A túlélők két külön csoportot alkotva próbálják visszaállítani a rendet, az egyik csapat azonban  elég harcias tervvel áll elő.


George R. R. Martin-könyvek


A Trónok harca és a Sárkányok háza írója is jelen van sci-fi horror kategóriában. Az Éjvadászok regénye, ahogy már a cím is utal rá, az Éjvadász nevű űrhajó köré építi a történetet. A legénység a mítosznak számító volkrin faj keresésére indul, akikkel még soha semmilyen kapcsolatot nem tudtak kialakítani, de most mégis jelentés érkezik egy hajójukról, ez pedig események lavináját indítja el, és nem kis slamasztikába sodorja az Éjvadász embereit. A cselekmény kibontakozása során nemcsak külső veszélyek fenyegetik őket, de saját magukkal is meg kell küzdeniük, amikor paranoia üti fel a fejét a hajón.


Kik a legjobb kortárs sci-fi horror írók?


Mindenképpen ide kell sorolni a korábban már említett Stephen King, Dmitry Glukhovsky és George R.R. Martin nevét, de rajtuk kívül még számtalan tehetséges író alkot napjainkban a sci-fi horror műfajban. Elég Drew Karpyshyn, Martha Wells, Richard Morgan, Philip Reeve, Jacek Dukaj vagy éppen A.C. Aranth munkásságára gondolni.


Még csak most ismerkedem a sci-fi horror könyvekkel. Milyen művekkel és szerzőkkel érdemes kezdeni?

  • Alien-könyvek
  • Predator-könyvek
  • Metro 2033-sorozat
  • S.T.A.L.K.E.R-könyvek
  • Stephen King: Végítélet
  • Drew Karpyshyn: Mass Effect: Felismerés
  • Martha Wells: Öldöklő-naplók: Kritikus rendszerhiba
  • George R.R. Martin: Éjvadászok
  • Richard Morgan: Légszomj
  • Philip Reeve: Ragadozó városok-sorozat
  • A.M. Aranth: Oculus
  • Jacek Dukaj: Érkezés a sötétségbe


Miért érdemes sci-fi horror könyveket olvasni?


Nemcsak a tudományos megközelítés miatt érdemes sci-fi horror könyveket olvasni, de persze ez sem elhanyagolható, hiszen köztudott tény, hogy a science fiction regények segítenek a világ és annak működésének megértésében. Azonban a borzongató horrorral keverve egyedi élményt nyújtanak. A szórakoztatás és elborzasztás mellett a műfajba tartozó alkotások biztosítanak egy szélesebb körű látásmódot is, és hát ki ne szeretné keverni a kellemeset a hasznossal?! A sci-fi horror könyvek pedig éppen ezt nyújtják.


Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Sci-fi horror

1.Ráma II.
Rendelhető
499 Ft
2.Elveszett flotta: Vakmerő
Előjegyezhető
2.990 Ft2.691 Ft
4.Solaris
Rendelhető
4.299 Ft3.869 Ft
5.Érkezés a sötétségbe
Rendelhető
3.990 Ft3.591 Ft

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Sci-fi horror

1.Ráma II.
Rendelhető
499 Ft
2.Metró 2035
Rendelhető
4.599 Ft4.139 Ft
4.Solaris
Rendelhető
4.299 Ft3.869 Ft
5.Poszt 2
Rendelhető
4.499 Ft4.049 Ft

Szűrés - Sci-fi horror