# Poirot: Gyilkosság a golfpályán

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Európa
Oldalszám:
280
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
100 x 183 mm
Szállítás:
bizonytalan

Hercule Poirot levelet kap: a Dél-Amerikában meggazdagodott Paul T. Renauld kéri a segítségét, mert az életére törnek. Poirot azonnal útnak is indul Franciaországba a hűséges Hastings kapitánnyal együtt. De elkésnek: mire megérkeznek, a milliomost meggyilkolják. Holttestét a golfpályán találják meg. Gyanúsítottban nincs hiány. Poirot munkára fogja a kis szürke agysejteket, viszont a Sureté felügyelője összes érzékszervét bevetve igyekszik megelőzni. M. Giraud, akit egyesek (például saját maga) a legnagyobb élő detektívnek tartanak, lenézi Poirot módszerét. Poirot cserében közönséges vadászkopónak nevezi a francia nyomozót, sőt fogad vele, hogy előbb megoldja az esetet, mint ő. Vajon ki nyeri a nyomozók párbaját?

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Havasi István
Agatha Christie: Gyilkosság a golfpályán
A regény más kiadó gondozásába más fordítással Az ijedt szemű lány címmel jelent meg.
Érdekes és csavaros gyilkossági eset volt. Főleg a szereplők valódi kiléte kavarta meg a dolgokat. Az elején még túlságosan is egyszerűnek is tűnt az eset. Ahogy Poirot fokozatosan felvázolja az esettel kapcsolatos összefüggéseket, egyszerűen bámulatos. Az egyik pontnál végre valahára ki tudtam találni egy apróságot, de ez semmi volt ahhoz képest, hogy hová futott ki az ügy. Mikor már a sokadik személy került a gyanúsítottak körébe azt hittem, hogy szépen lassan lezárul a sztori, de Agatha Christie képes volt még egy hatalmasat csavarni a fejleményeken.

[spoiler] Eleinte minden Jack ellen szól, de én valahogy úgy éreztem, hogy ez túl egyszerű, nem lehet ő tettes. Madame Daubreuil-t Poirot okfejtése nyomán kizártam. A lánya Marthe, eleinte gyanús volt, de a lány az ártatlan viselkedésével alaposan félrevezeti az olvasót. Eleinte még Madame Renauld is gyanús, de a viselkedése meggyőzött az ártatlanságáról, ahogy Poirot-t is. Paul Renauld valódi kiléte az igazi csavar a történetben. Georges Conneau-ként nem is tudtam már sajnálni. Érdekes volt behozni a sztoriba ezt a Beroldy-esetet. Bella és Dulcie Duveen, a két akrobata testvér behozatala pedig még jobban megkavarta az esetet. Plusz Hastings számára is személyessé vált az ügy az egyik Duveen lány miatt érzett szerelme miatt. A Duveen ikrek kiléte a plusz fordulatok szerepét töltötte be. Jack és Bella önfeláldozása megható. Marthe Daubreuil tette és szerepe teljesen megdöbbentett. Már elhittem, hogy ő pozitív női hős, aztán kiderült, hogy pont nem az. Az új holttest előkerülése során Poirot pedig kellően megdöbbenti az olvasót. A Giraud – Poirot rivalizálás pedig plusz humort szolgáltatott.[/spoiler]

Hihetetlen csavarok és fordulatok sora gazdagította a történetet, újra megtudtuk, hogy Poirot a világ egyik legnagyobb elméje, Agatha Christie pedig az egyik legjobb író. Ötös.
2018-02-21 17:36:27

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Szent Márton Gyermekmentő szolgálat

Krimi
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Krimi
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban