#T Rossz érzések jó okkal

Szerző:

Ár: 4.200 Ft 3.570 Ft
Megtakarítás: 15 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
HVG
Oldalszám:
384
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789633049600
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
szeptember 24 - 30.

Evészavarok, autizmus, alkoholizmus, depresszió, pánikbetegség, skizofrénia - a mentális betegségek sok ember életét megnehezítik. De miért léteznek egyáltalán? Miért nem küszöbölte ki őket mindeddig az evolúció, ha ennyi szenvedéssel járnak?

 

Randolph M. Nesse, a világhírű pszichiáter szerint a negatív érzelmek bizonyos helyzetekben hasznosak is lehetnek. Esettanulmányokkal gazdagított könyvében a laikus olvasó számára is érthető módon magyarázza el az egyes mentális betegségek evolúcióbiológiai okait, és fekteti le egy új tudományág, az evolúciós pszichiátria alapjait.

 

Az új szemléletmód a klinikai tapasztalatokra és a legújabb tudományos eredményekre támaszkodva segít megérteni, miért olyan sebezhető az elménk, és gyökeresen átalakítja hozzáállásunkat a pszichiátriai betegségekhez

 

 

"Végre egy szemlélet, amely szembeszáll a mindenáron önismeret éljenzésével, és rámutat a pszichésvédelmi mechanizmusok hasznosságára. Kitűnő olvasmány mindazoknak, akiket érdekel az ember lelki működésének sokszínűsége és annak rejtett törvényszerűségei!"

 

DR. BELSO NÓRA pszichiáter, az Életciklusok és hangulatzavarok és a Hullámvasúton - Élet bipoláris zavarral című könyvek szerzője

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban