Mit kezdjünk az agresszióval? - Pszichológiai útmutató + indulatkezelő mesék

Mit kezdjünk az agresszióval? - Pszichológiai útmutató + indulatkezelő mesék
Akció végéig hátralévő idő:
-
Eredeti ár:3.150 FtAktuális ár:2.520 Ft
Mit kezdjünk az agresszióval? - Pszichológiai útmutató + indulatkezelő mesék
Szerző: Deliága Éva
Kiadó:
Oldalszám:
152 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9786155932694
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 2 - 5.
VIP pont:
84 pont

Az olvasó a nagy sikerű Mit kezdjünk a ...? sorozat harmadik kötetét tartja a kezében. A közkedvelt gyermekpszichológus-pedagógus szerzőpáros az akaratosság és a szorongás témája után ezúttal a gyermeki agresszió kezeléséhez nyújt értékes segítséget. A témaválasztás aktualitásához sajnos kétség sem férhet, hiszen a feszültség, a frusztráció, a konfliktusok, az erőszakos viselkedés a kutatások szerint növekvő mértékben vannak jelen gyermekeink életében, és megfelelő beavatkozás hiányában tartós károkat okozhatnak.

Szülőként szeretnénk tudni, hogy mi terheli meg a gyerekünket, mi vált ki belőle agresszív viselkedést, és miként tudnánk arra jól, a gyerek és a környezete érdekeit is figyelembe véve reagálni. Deliága Éva sokéves pszichológusi praxisa tapasztalatai alapján, életkori csoportokra lebontva foglalja össze a gyermeki agresszió lehetséges kiváltó okait. Segít, hogy meg tudjuk különböztetni az életkori sajátosságokat az aggasztó jelenségektől. Nagy hangsúlyt helyez a megelőzésre, hogy a szülő olyan környezetet alakíthasson ki gyermeke számára, amelyben kevésbé gyűlnek fel benne indulatok, és ha mégis, azokat konstruktív módon tudja kezelni. Ezenfelül konkrét eszközöket, módszereket kapunk a problémás helyzetek megfelelő rendezéséhez.

A könyv második felében pedig visszatérnek a bájos, esendő és szeretetre méltó zokniállatkák, a figurancsok. Lovász Hajnalka kalandos állattörténeteinek segítségével a gyerekeknek szánt erőszakmentes problémamegoldó módszerek szinte észrevétlenül válnak elsajátíthatóvá.

Utoljára megnézett termékek