Romantikus fantasy könyvek

Odáig vagy a fantasy műfaj jól ismert elemeiért, de azt is szereted, ha egy kis románc szerepel az olvasmányodban? Kínálatunkban romantikus fantasy könyvek várnak! Az oldal alján hosszabb leírást találsz a műfajról és a leghíresebb könyvekről.

Új
Legendary
Előrendelhető
Stephanie Garber
Várható megjelenés: 2024. április 12.
AKCIÓ
Az örök tűz - Izara 1.
Rendelhető
A sorozat 1. része
Vonzódás
Előjegyezhető
Tracy Wolff
AKCIÓ
Caraval
Rendelhető
Stephanie Garber
AKCIÓ
Finale
Rendelhető
Stephanie Garber
AKCIÓ
A rózsák romjai
Rendelhető
K. F. Breene
AKCIÓ
Volt egyszer egy összetört szív
Rendelhető
A világ végéig
Előjegyezhető
Greaves Abbie
AKCIÓ
A Jane Austen küldetés
Rendelhető
Kathleen A. Flynn
AKCIÓ
Wicked - Megátalkodott
Rendelhető
AKCIÓ
Egy régimódi lány
Rendelhető
Louisa May Alcott
AKCIÓ
Egy macska titkos élete
Rendelhető
AKCIÓ
Az elveszett Fehér Könyv
Rendelhető
AKCIÓ
Bradley Tamás visszaüt
Rendelhető
AKCIÓ
Szex és hiúság
Rendelhető
AKCIÓ
Ahol az erdő a csillagokig ér
Rendelhető
AKCIÓ
A Holló Szava
Rendelhető
Wilbur Smith
AKCIÓ
Midnight Sun - Éjféli nap
Rendelhető
AKCIÓ
Vadvirágok
Rendelhető
Nora Roberts
AKCIÓ
A mágia útjai
Rendelhető
Nora Roberts
AKCIÓ
A sors útjai
Rendelhető
Nora Roberts
AKCIÓ
Északi Erdő legendája: A lány a Toronyban
Rendelhető
Katherine Arden
A sorozat 2. része
AKCIÓ
Outlander 1.: Az idegen
Rendelhető
AKCIÓ
A Twilight titkai
Rendelhető
Rebecca Housel, J. Jeremy Wisnewski
1 - 44 / 44 termék

Leírás

Romantikus fantasy

Mi az a romantikus fantasy?

Manapság napról napra jelennek meg romantikus fantasy könyvek. Ezek a történetek a fantasy-regények és a romantikus könyvek jellemzőit vegyítve hoznak létre egy műfajt. Eleinte a fantasy egyik alműfajaként indult, de népszerűsége miatt ma már elmondható, hogy saját zsánerré nőtte ki magát. A romantikus fantasy kifejezés mellett már fantasy romantikus könyvek is léteznek: néhány kiadó megkülönbözteti a kettőt, miszerint az előbbiben a fantasy a lényegesebb műfaj, amíg a másikban a romantikus elemek uralkodnak. Azonban a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy a kettő közötti különbség elhanyagolható. A konzisztencia érdekében mi most a legjobb romantikus fantasy könyvek közül ajánlunk néhányat.

A romantikus fantasy jellemzői

A romantikus fantasy könyvek főszereplője leggyakrabban egy tinédzser, aki menekül szigorú vagy bántalmazó környezetéből (alternatív esetben pedig el kell hagynia otthonát, miután azt szörnyek vagy banditák lerombolták). Rövidesen felfedezi, hogy mágikus képességekkel rendelkezik, amellyel némileg befolyásolni tudja az életének alakulását. Erejét sokszor arra használja, hogy megvédjen egy várost, falut vagy királyságot egy veszélyes szörnyetegtől. A romantikus fantasy-sorozatok főszereplői a történet elején egyedül indulnak útra, de legtöbb esetben hamar társakra találnak.

A társadalmi és politikai kapcsolatokra gyakran helyeződik hangsúly ezekben a művekben. A szereplők közeli barátokra, szerelemre és tág, befogadó környezetre találnak, akikkel együtt utaznak és/vagy élnek. A karakterek közül sokan végül nemesi címet szereznek, vagy a királyság valamilyen állandó feladattal bízza meg őket. A klasszikus fantasyből ismert magányos farkas, aki sosem telepszik le, nem igazán jellemző erre az alműfajra.

Romantikus fantasy könyvek

Nem meglepő, hogy a romantikus fantasy könyvek iránt ekkora az érdeklődés, hiszen a legjobb fantasy könyvek elemeit vegyíti a hőn szeretett romantikus jellemzőkkel. A fantasy könyvek olvasói eleinte nagyrészt férfiak voltak, de ezek a romantikus fantasy könyvek megszeretteték a nőkkel is ezt a varázslatos műfajt. Az alábbiakban olyan romantikus könyvsorozatok várnak, amelyek tele vannak fantasy elemekkel, így mindkét műfaj rajongói imádni fogják őket.

Cassandra Clare-könyvek

Cassandra Clare az egyik legismertebb írónő a romantikus fantasy műfajban. Clare A Végzet Ereklyéi-sorozattal vált híressé, amely már a kezdetek óta a legnépszerűbb olvasmányok között volt. Népszerűsége miatt előzménye és folytatása is készült, valamint tévésorozat formájában adaptálták. A Cassandra Clare-könyvek többsége az úgynevezett Árnyvadász univerzumban játszódik: nem mindegyik kötet áll szoros összefüggésben egymással, azonban a különböző sorozatok szereplői ugyanabban a világban élnek. Clare történeteiben megjelennek a legjobb fantasy könyvsorozatok ikonikus lényei, és mindezt megfűszerezi egy kis romantikával, veszteséggel és árulással. Mindezt egy feszes tempójú és humoros könyv formájában teszi, ami garantáltan lebilincseli és fenntartja az olvasó figyelmét. Ezek a fantasy-könyvek tiniknek is ajánlottak 16 éves kortól.

Romantikus vámpíros könyvek

Amikor a 2000-es években megjelent az Alkonyat című könyv Stephenie Meyer tollából, valószínűleg ő sem gondolta, hogy mekkora lavinát indít el. A regénysorozat a műfaj éllovasává vált, rengeteg felnőtt és tini olvasó kedvence lett, valamint a híres Twilight-filmek is ezen alapművek nyomán készültek. Ezt a népszerűséget és a vámpíros könyvek iránti érdeklődést számtalan író meglovagolta, így akinek ez a műfaj szimpatikus, romantikus vámpíros könyvek tucatjaiból válogathat. A Richelle Mead által íródott Vámpírakadémia szintén nagy kedvenc. A történet főszereplője egy félig ember-félig vámpír lány, aki azért van az akadémián, hogy megtanulja megvédeni egy barátnőjét. Miközben erre a feladatra készül - hiszen nem véletlenül van a romantikus fantasy könyvek között - belekeveredik egy kapcsolatba az egyik tanítójával. Emellett érdemes megemlíteni Jennifer L. Armentrout nevét, aki a Vérből és hamuból írója. Ez a kötet a dark romance könyvek közé tartozik, azaz inkább a 18 év feletti korosztálynak ajánlott. A könyv akkora népszerűségnek örvend, hogy az amerikai olvasók 2020-ban a legjobb romantikus könyvek listáján elsőnek szavazták meg.

Sarah J. Maas-könyvek

Sarah J. Maas neve valószínűleg ismerős a romantikus fantasy könyvek rendszeres olvasóinak. A Crescent City-sorozat mind a magyar, mind az amerikai olvasók egyik kedvence: mindenkit érdekelt a bukott angyal és átlagos lány története, miközben egy gyilkos démont próbálnak megtalálni. A Tüskék és rózsák udvara című sorozata szintén sikernek bizonyult: az amerikai olvasók a 2. és 3. kötetet az adott év legjobb fiatal felnőtt fantasy és science fiction könyvének választották, míg az utolsó rész, az Ezüst lángok udvara, szintén elnyerte a kedvenc fantasy és science fiction könyv díját. Ezek a bestseller fantasy könyvek tele vannak akcióval, románccal és természetesen a fantasy legfontosabb elemeivel. A romantikus fantasy könyvek rajongóinak Sarah J. Maas mindenképpen kötelező.

Outlander-könyvsorozat

Az Outlander-könyvsorozat más, mint az eddig említett romantikus fantasy könyvek. Itt nem a tündérek, sárkányok vagy démonok jelentik a fantasy elemeket, hanem az időutazást. A sorozat első része 1991-ben jelent meg Az idegen nevén, és a történet elején 1945-ben járunk. Claire Randall éppen csak visszatért férjéhez a második világháborúból, ahol ápolóként dolgozott, amikor egy rejtélyes utazásba keveredik. Különös módon hirtelen Skóciában találja magát 1743-ban, amikor éppen háború dúl és fosztogatók támadják az országot. Claire nemcsak az életét félti, de nagyon hamar a szíve is összetörhet. Megjelenik James Fraser, egy fiatal skót harcos, és Claire két férfi és két összeférhetetlen élet között találja magát.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Romantikus fantasy könyvek

1.A Twilight titkai
Rendelhető
299 Ft269 Ft
2.Outlander 2.: Szitakötő borostyánban
Rendelhető
4.499 Ft3.599 Ft
4.A mágia útjai
Rendelhető
2.499 Ft1.999 Ft
5.Finale
Rendelhető
5.499 Ft4.399 Ft

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - Romantikus fantasy könyvek

1.A Twilight titkai
Rendelhető
299 Ft269 Ft
2.Volt egyszer egy összetört szív
Rendelhető
4.999 Ft3.999 Ft
4.A rózsák romjai
Rendelhető
5.499 Ft4.399 Ft

Szűrés - Romantikus fantasy könyvek