% Acélbarlangok

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2012
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
268
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
bizonytalan

A távoli jövőben az emberiség két részre szakadt. Míg a földiek elfordultak a csillagok világától és hatalmas városaikba, ún. acélbarlangokba menekültek, addig a hajdani telepesek leszármazottai, az űrlakók ötven világot népesítettek be. Mielőtt azonban teljesen elszakadnának egymástól, a felek egy utolsó kísérletet tesznek az együttműködésre, létrehozva egy űrlakó nagykövetséget New Yorkban. A közeledés viszont veszélybe kerül, amikor meggyilkolnak egy űrlakót a Földön. Elijah Baley nyomozó kapja azt a feladatot, hogy találja meg a gyilkost, mielőtt az űrlakók végleg hátat fordítanak a túlnépesedett, katasztrófa szélén egyensúlyozó Földnek. Ebben kéretlen társat is kap egy emberszabású robot, R. Daniel Olivaw személyében, aki a meggyilkolt tudós szakasztott mása. Baley és gépi társa közösen veti bele magát a hatalmas metropolisz világába, hogy felgöngyölítsék a megoldhatatlannak és végzetesnek tűnő ügyet.

 
A robotika atyja, Isaac Asimov mesterien ötvözi a krimit a sci-fivel. Első robotregénye máig szórakoztató és izgalmas mű, mellyel a szerző megteremti két emlékezetes alakját, Baley nyomozót és R. Danielt, akik későbbi műveiben is fontos szerepet kapnak majd.

 

A szerző további termékei:

8. Isaac Asimov
Asimov teljes science fiction univerzuma 8.
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
0/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

asimovclarke
Az infláció is komoly. Az már más kérdés, hogy a fizetés nem tart lépést vele.
Nagyon várom a könyvet. Örülök ha kötetenként is megjelenik az Alapítvány-Birodalom-Robot Univerzum (15 kötet lenne). Így ha egy jót akarok olvasni utazás közben, ha újra át akarom élni a kalandokat, könnyebben magammal vihetem a művet.
Én mindenesetre megveszem minden megjelenő kötetét és szerintem sokan így lesznek vele.
2012-01-24 05:11:52
Zoltán Kolozsi
Ez most komoly? Mármint a könyv ára. Föleg ugy hogy 4800-ért megkaphatód kicsit kevésbé kényelmes kiszerelésben sokkalta több müvel. A könyvet különben csak ajállani tudom minden krimi és sci-fi kedvelönek.
2012-01-16 21:16:58

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban