%Sherlock Holmes: Tanulmány vörösben

Szerző:

Ár: 2.590 Ft 2.072 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
208
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 22 - 28.

A rendőrség egy férfi holttestére bukkan egy elhagyatott londoni házban. A halál oka ismeretlen, az áldozaton semmiféle sérülés nem található, ám az arca rettenetes grimaszba torzult. A nyomozás hamar zsákutcába fut, így a Scotland Yard kénytelen a híres detektív, Sherlock Holmes segítségét kérni. A szálak azonban messzire vezetnek: vajon valóban egy világméretű politikai összeesküvés áll a gyilkosság hátterében? Jelen könyvünk Sir Arthur Conan Doyle első Sherlock Holmes története, mely önálló regényként 1888-ben jelent meg először Angliában. Itt lép színre a viktoriánus London később világhírűvé vált nyomozópárosa: Sherlock Holmes, a csalhatatlan logikájú mesterdetektív és hű krónikása, Dr. Watson. Ebben az elbeszélésben ismerkedik meg és költözik a Baker Street 221B szám alá a két legendás figura, hogy hamarosan egy csavaros bűntény kellős közepébe csöppenjenek…

 

A szerző további termékei:

Sir Arthur Conan Doyle
Sir Arthur Conan Doyle legjobb Sherlock Holmes történetei
Ár: 2.843 Ft
Sir Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes kalandjai
Ár: 2.152 Ft
1. Sir Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes történetei I. - Adventures of Sherlock Holmes
2. Sir Arthur Conan Doyle
Sherlock Holmes történetei II. - Adventures of Sherlock Holmes
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Havasi István
Sir Arthur Conan Doyle: Sherlock Holmes: Tanulmány vörösben
Ez az első Sherlock Holmes regény és egyben az első krimi regény is, amit olvastam. Ahhoz képest, hogy XIX. századi műről van szó meglepően olvasmányos. Inkább a kisregény kategória. A történetben először találkozik Sherlock Holmes és krónikása, Dr. Watson.
[spoiler] A regény elején megismerhetjük Watson háttértörténetét, Holmes-ról pedig csak az ő szemszögéből szerezhetünk információkat. Sherlock Holmes eléggé összetett figura, aki egyrészt bizonyos ismeretek kiváló tudója, másrészt bizonyos területekkel egyáltalán nem foglalkozik. Az első közös ügyük egy olyan gyilkosság, mely egy elhagyatott házban történik. Az író fokozatosa adagolja csak az információkat. Holmes viszonylag hamar megfejti a rejtélyt, de a kép csak a végére áll össze. A másik gyilkosság eleinte egy kicsit meg is bonyolítja az esetet. Miután a gyilkos kézre kerül, megkapjuk az indítékot is, melyet a szerző részletesen elbeszél. A múltbéli események ismertetése viszont kizökkentheti az olvasót, mert az elbeszélés már E/3-ban zajlik. E szálban részletesen megismerhetjük Jefferson Hope, Enoch Drebber, Joseph Stangerson, Lucy és John Ferrier történetét. A végén már egyáltalán nem is sajnáltam az áldozatokat, jogos volt a bosszú. Remélem, hogy a mormonok nem ilyenek a valódi életben, mert a történet elég negatív képet fest róluk.
[/spoiler]
Élvezetes kis történet volt, kár, hogy Holmes-ról nem tudtunk meg többet. Négy és fél.
2017-03-12 16:34:42

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Krimi
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Krimi
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban