Állatos könyvek

Az állatos könyvek rengeteget taníthatnak a minket körülvevő élőlényekről. Kínálatunkban tucatnyi oktató és szórakoztató kiadást találsz, az oldal alján pedig kiemeltünk néhány igazi klasszikust!

Új
Hogyan neveljünk boldog kutyát
Előrendelhető
Sophie Collins
Várható megjelenés: 2024. június 7.
Minden hétre kutya
Rendelhető
Károly Zalai
Minden hétre macska
Rendelhető
A könyvlovas
Rendelhető
Kim Michele Richardson
Hópehely
Rendelhető
Susanna Bailey
Gaston érzelmei - Bízom magamban
Előjegyezhető
Aurélie Chien Chow Chine
A mentett kutya
Rendelhető
Dr. Jennifer Parker
Engem válassz!
Rendelhető
Erdős Zsuzsanna
Lovak a ködben (3. kiadás)
Rendelhető
Száraz Miklós György
Az örök kutya
Rendelhető
Rodney Habib
AKCIÓ
Az élő bolygó
Rendelhető
David Attenborough
1 - 50 / 213 termék

Leírás

Állatos könyvek

A legjobb állatos könyvek

Az állatos könyvek értékes információt tartalmaznak az állatokról, élőhelyükről és viselkedésükről. Remek lehetőséget kínálnak a felnőttek és a gyerekek számára egyaránt, hogy többet tanuljanak a természetről. Emellett az állatos könyvek sokszor mondanak el történeteket, amelyek az ember és az állat közötti kapcsolatról szólnak. Ezek a szívmelengető mesék empátiát és együttérzést ébresztenek az olvasóban. A regények továbbá szórakozást is nyújtanak.

Kutyás könyvek

A kutyás könyvek rendkívül népszerűek a gazdik és kutyarajongók körében, hiszen lehetőséget adnak arra, hogy tanuljunk a saját házi kedvencükről, a feltétel nélküli szeretetről és az empátia fontosságáról. Az oktató jellegű kiadványok segítségével megtudhatjuk, hogyan váljunk felelős gazdikká, legyen szó kutyanevelésről vagy olyan mindennapi szükségletek kielégítéséről, mint az etetés vagy a kutyussal való minőségi időtöltés.

Az ismeretterjesztő kutyás könyvek között találunk olyanokat is, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a gazdiknak a kutyakiképzést- és kutyanevelést. Ha úgy érezzük, kevésbé boldogulunk az ebek tanításával, többféle szakkönyv is rendelkezésünkre áll, amelyekben a profi oktatóktól tanulhatjuk meg az alapokat.

A kutyás könyvek sokfélék lehetnek. Az ismeretterjesztő kiadványok mellett nagy számban találunk szórakoztató olvasmányokat is. Vannak igaz történetek, amelyek hányatott sorsú kedvencekről szólnak, akik végül szeretetre lelnek egy családban, és akadnak olyanok is, amelyek humoros hangvételben boncolgatják kedvenceink legviccesebb szokásait.

Továbbá nem szabad kihagyni a meséket sem. A kutyás mesék játékos kalandokra invitálják a legkisebbeket is, és rengeteget tanítanak nekik négylábú barátainkról.

Macskás könyvek

A macskák valószínűleg a kutyákkal együtt a legnépszerűbb házi kedvencek közé sorolhatók. A cicákat sokan talán kevésbé kedvelik szertelen büszkeségük és látszólagos nemtörődömségük miatt, valójában ők is ugyanannyira szeretetreméltó teremtések, mint a kutyák. A cicás könyvek többek között segítenek eligazodni kedvencünk viselkedésén, megtanulhatjuk, hogy például a nyávogása mit jelent.

Egy macskás könyv igazán remek választás akkor is, ha még nincs háziállatunk, ám tervezzük az örökbefogadást, vagy egyszerűen csak élvezetünket leljük macskás történetek olvasásában. A kötetekkel betekintést nyerhetünk a cicatartás rejtelmeibe és mindent megtudhatunk e bájos négylábúak szokásairól is.

Olvashatunk arról is, mások milyen kapcsolatot ápolnak a cicájukkal, hogyan gondozzák, nevelik őket, és miképpen könnyítik meg a közös együttélést. Tény, hogy egy macskával olykor könnyen összeakaszthatjuk a bajszunkat, ám a kedves történetek végezetül mégis csak ráébresztenek minket arra, milyen szoros és értékes tud lenni az ember és macska közötti kapcsolat.

A cicás mesék olvasásával pedig a legkisebbek is sokat tanulhatnak ezekről az állatokról.

Lovas könyvek

Számos tudományos kutatás alátámasztotta már, milyen szoros kapcsolat tud kialakulni ember és ló között. A magyar népmesékben és mondákban a lovakat gyakran mágikus erővel ruházták fel, s szent állatnak tekintették őket, akik a tisztaság, a bátorság, a szelídség és a jóság megtestesítői voltak. Kínában például a lóra a tűz szimbólumaként, a Nap állataként tekintenek, amely nagy odaadásáról és mérhetetlen kitartásáról ismert.

Ezek után nem meglepő, hogy rengetegen rajonganak ezeket az élőlényekért és magáért a lovaglásért is. Bár régen a lovaglás hatalmi jelképnek számított, napjainkra olyan tevékenységgé vált, amelyben felnőttek és gyermekek egyaránt nagy örömüket lelik. Egyesek szerint a lovaglás önismereti utazás, amely a ló és lovas közötti kölcsönös bizalomról és összhangról szól.

Az állatos könyvek között tucatnyi lovas mese található, amely a gyerkőcök szórakoztatására szolgál, és arra ösztönzi őket, hogy ismerkedjenek meg ezekkel a gyönyörű állatokkal, vagy éppen, hogy próbálják ki a lovaglást.

Természetesen az állatos könyvek szerzői a tudatos állattartásra is felhívják a figyelmet. Szerencsére sok olyan kötet található a piacon, amelyek mindenre megtanítanak a lovaglással kapcsolatban, és nem csak az ember, de a ló anatómiájára is nagy hangsúlyt fektetnek.

Akár lótartó vagy, akár csak érdekesnek találod ezeket az állatokat, a lovas könyvek kiváló választás lesz.

David Attenborough-könyvek

David Attenborough neve valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng, még azoknak is, akik nem az állatos könyvek olvasói. Az angol szerzőt a természetvédelem egyik legnagyobb alakjának tartják, aki egész életét annak szentelte, hogy védje a környezetet és felhívja az emberiség figyelmet a természeti kincsek, élőlények megóvásának fontosságára.

Az egyik legismertebb David Attenborough-könyv Az élő bolygó, amely egy 1984-as dokumentfilm alapján készült. Az állatos könyv 12 fejezetből áll, és mindegyik más élőhelyre fókuszál, például a hegységekre, sivatagokra és az óceánokra. A regény a különböző helyeken élő növény- és állatvilágról számol be részletesen. Emellett részletezi, hogy hogyan alkalmazkodtak a különböző fajok a különböző élőhelyekhez, és hogy milyen veszélyek fenyegetik az ökoszisztémákat, és mit tehetünk mi, emberek, hogy megvédjük őket.

Peter Wohlleben-könyvek

Peter Wohlleben német erdész és szerző, akit leginkább A fák titkos élete című könyve nyomán ismernek. A 2015-ben megjelent regénye a fák összetett társadalmi életéről ír, és hogy hogyan kommunikálnak egymással. Attenborough-hoz hasonlóan ő is sokat foglalkozik a természetvédelemmel, rengeteg előadást tart az erdészettel és környezetvédelemmel kapcsolatban.

A természet rejtett hálózata pedig azt mutatja, hogy milyen összetett rendszer a természet, és rávilágít, hogy működnek együtt az állatok és a növények. A könyv elolvasása után teljesen máshogy nézünk majd világunkra. Emellett gyerekeknek szóló könyveket is írt: az Érted a fák beszédét? és az Érted az állatok beszédét? egy kalandozásra hívja a fiatalokat a természetben, hogy feladatokon keresztül ismerkedjenek meg az őket körülvevő állatokkal.

Csányi Vilmos-könyvek

Csányi Vilmos a leghíresebb magyar állatos könyvek szerzője. Főként kutyás könyvek terén jeleskedik, amelyben egyszerre tanítja és szórakoztatja az olvasót. Etológusként rengeteget tud négylábú kedvenceinkről, gazdiként pedig anekdotákkal teszi még érdekesebbé műveit. Bukfenc és Jeromos A kutyák a szőrös gyerekek című könyv főszereplői, Csányi Vilmos saját kutyái, majd harmadik kutyája, Édes Janka is megkapta saját könyvét.

Ezekben a kötetekben saját házi kedvenceiről beszél, sok történetet olvashatunk a szőrös kedvencekről, de természetesen a tudományt is belecsempészi az olvasmányba. Azonban Csányi Vilmos könyvei azoknak is bátran ajánlottak, akik nincsenek otthon az etológia területén, hiszen rendkívül könnyed és humoros módon tálalja a tudományos részeket is.

Az állatok mellett pedig az emberek is szerepet kapnak könyveiben, egyik leghíresebb kötete az Íme, az ember.

Állatos könyvek gyerekeknek

Az eddig ismeretterjesztő könyvek felnőtteknek szóltak, azonban szerencsére a gyermekek is találhatnak maguknak állatokkal kapcsolatos, szórakoztató olvasmányokat. Az egyik legnépszerűbb és legjobb választás a kíváncsi gyerkőcöknek Peter Wohlleben Érted az állatok beszédét? című könyve, amelyről korábban már röviden ejtettünk szót.

Ha szeretnéd megtudni, hogyan találhatod meg a vadállatok élőhelyét és miképp követheted nyomon mozgásukat, vagy olyan kérdések érdekelnek, mint hogy álmodnak-e az állatok, ez a kvízekkel és feladatokkal tarkított gyerekkönyv tökéletes választás a számodra. Emellett természetesen a felelős állattartással kapcsolatos kötetek is ajánlottak a gyerekeknek, hiszen minél hamarabb ismerkednek meg az állatokkal, annál jobban fogják őket szeretni és tisztelni a későbbiekben.

Állatos mesék

Az állatos könyvek között az utolsók az állatos mesék. Ezek a történetek bizonyítottan jó hatással vannak a gyerekek fejlődésére: amennyiben sok olyan mesét olvasnak, amelyekben állatok a főszereplők, toleránsabbak lesznek más emberek felé, valamint magukat az állatokat is jobban fogják tisztelni, hiszen megértik, hogy ők is élőlények.

A leghíresebb állatos mesék közé tartoznak például Nyúl Péter kalandjai, aki több száz éve szórakoztatja a gyerkőcöket a világ minden táján, vagy éppen Micimackó, akinél kevés híresebb meseszereplő létezik. Emellett meg lehet említeni még Vukot, a kisrókát is, aki évtizedek óta a magyar kisgyerekek egyik kedvence.

Továbbá rengeteg fejlesztő, színező és lapozó található minden korosztálynak a Disney szereplőivel. Ezek a szórakoztató történetek telis tele vannak illusztrációkkal, amelyek csak még élvezetesebbé teszik az olvasást.

Szűrés - Állatos könyvek