# A szabadulás

Szerző:

Ár: 4.990 Ft 4.242 Ft
Megtakarítás: 15 %
Megjelenés:
2014
Kiadó:
Cartaphilus
Oldalszám:
840
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
153 x 220 mm
Szállítás:
január 26 - február 1.

Rákbeteg felesége halála után dr. Lear, az özvegy tudós elkezdi kutatni a hosszú élet titkát, a betegségek és az öregedés ellenszerét. A hamarosan a hadsereg felügyelete alá kerülő kísérletsorozat eredményeként azonban a 12 kísérleti alany - minden emberi vonását elvesztve - félelmetes, gyilkos lénnyé alakul át. A kutatás utolsó fázisában a tudósnak szüksége van egy hatéves kislányra is, akit szintén beoltanak a kiszámíthatatlan hatású vírussal. Annak ellenére, hogy a Colorado-hegységbeli kísérleti telepet kommandósok őrzik, a kísérleti alanyok, azaz a "fertőzöttek" kiszabadulnak. Senki és semmi nem állíthatja meg őket, a fertőzés egyre terjed, s mind több ember válik hozzájuk hasonló vérszomjas szörnyeteggé. Egyedül Amy, a hatéves kislány szervezete reagál másképpen a vírusra. A különös, világító lényekké átalakuló fertőzöttek az Egyesült Államok egész területét ellepik: már csak egy emberi közösség marad valahol Kaliforniában, melynek tagjai jól kiépített erődjük és harcosaik segítségével majd' száz éven át megakadályozzák a fertőzöttek bejutását. A Kolónia lakói elszigetelten élnek a kaliforniai hegyekben, a régi, vírus előtti világot az idősek beszámolóiból vagy a Hosszú Portyákon látott romokból ismerik. Egy nap fura lány jelenik meg a Kolónia kapujában - Amy. Felbukkanása gyökeres változást hoz a Kolónia életében...

Justin Cronin A szabadulás című poszt-apokaliptikus műve egy ezer évet átfogó trilógia első része. A könyv megfilmesítési joga már jóval a regény megjelenése előtt elkelt: a feldolgozást a számos órási sikerű filmet jegyző Ridley Scott fogja rendezni.

 

A szerző további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

szabó Tamás
Élvezetes regény, bár nem a megszokott vámpírsztorikat követi, hanem egészen más, megvilágításba helyezi ezt a horror műfajt. A tudás bemutatása (a sötétségtől a fény felé haladva), a regénybe való belemélyedés alatt remekül be van vezetve.
2014-09-17 16:35:31

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Szent Márton Gyermekmentő szolgálat

Kiadók tovább
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Kiadók tovább
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban