%Terrach-krónikák: A Halál Angyalai

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2014
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
408
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
135 x 197 mm
Szállítás:
bizonytalan

Ezer éve megváltozott a világ…
Ezer éve, amikor menekülniük kellett saját, végzet sújtotta földjükről, idegen lények érkeztek erre a világra – hódítók, akik sárkánytűzzel, fegyverrel és mágiával szolgasorba kényszerítették az embereket.
Az emberek, más választásuk nem lévén, beletörődtek abba, hogy ezután a terrarchiak zsarnoki hatalma alatt kell élniük. Az idő múltával alkalmazkodtak a körülményekhez, megtanulták az együttélés szabályait.
A terrarchiak, miközben folytatják a világ birtokba vételét és egymással is torzsalkodnak a konc felett, keményen lesújtanak az időként felbukkanó lázadó csoportokra és azokra az iszonyú szörnyekre, amelyeknek létéről korábban még az emberek sem tudtak. A harcokhoz a fegyvereken, mágusokon és a sárkányfajzatokon kívül mindenek előtt katonákra van szükségük, az emberek között pedig mindig akadnak olyanok, akik kényszerből vagy a zsold reményében hajlandóak vért ontani.
Az egyik ilyen szedett-vedett, barbárokból, tolvajokból, gyilkosokból, tapasztalt veteránokból és muskétásokból álló század a Halál Angyalának fekete lobogója alatt menetel. Bátrak és elszántak a harcban, vadak a mulatozásban; úgy élnek, hogy tudják: bármelyik pillanatban elviheti őket a halál. Úgy teljesítik a terrarchi tisztek parancsait, hogy közben gyűlölik őket – ahogy megvetik a köztük menetelő fiatal harcost is, aki félig ugyan ember, de félig a hódítók véréből való.
Miközben a század egyik csatából a másikba menetel, miközben Rik, a félvér újabb és újabb tapasztalatokat szerez, lassanként világossá válik: az emberiség múltjában léteznek olyan, elfeledettnek hitt istenek, akiktől rettegnie kell terrarchinak és embernek egyaránt, valamint borzalmas lények is, akik vissza akarnak térni erre a világra…

 

William King, a Warhammer: Felix és Gotrek könyvek írója ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak

 

A szerző további termékei:

2. William King
Terrach-krónikák: A Kígyók Tornya
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Szetyák Béla
Semmis zsigmond
Dr. Gyurgyik Pál
Remek stílusú könyv. Pont annyira részletes, ami még nem megy a történet rovására. A szereplők szimpatikusak, megfelelően kidolgozott jellemmel,humorral. A világ egyedi, jól kitalált. Várom a folytatást én is. Nagyon jó ez az író, gratulálok neki innen.
2014-07-10 21:21:55
Havasi István
William King: A Halál Angyalai
Nagyon csalódott voltam, amikor a Games Workshop úgy döntött, hogy nem ad el többé jogokat, így a magyarországi Warhammer kiadás gyakorlatilag megszűnt. Főleg a Warhammer fantasy kiadványokat sajnáltam. Jó lett volna olvasni a Felix és Gotrek sorozat további köteteit, a Tyrion és Teclis könyveket és még sok mást is. Nagyon örültem, mikor kiderült, hogy William Kingtől megjelent ennek az új fantasy sorozatnak az első kötete. A könyv hátoldalán azt olvashatjuk, hogy a Felix és Gotrek regények írója nem okoz csalódást. Teljesen igaz. A könyv hihetetlenül jól sikerült, talán még a vártnál is jobban. A könyv legelején még úgy éreztem, hogy egy kicsit elmarad egyik kedvenc regénysorozatomtól, de ahogy haladtam előre annál jobban megtetszett a történet. King egy nagyon egyedi világot teremtett meg, ahol megjelenő erők sokszor még önmagukkal is viaskodnak. Elmondható, hogy az író lassan, fokozatosan csöpögteti az információkat világáról, így az olvasóknak van idejük feldolgozni a előzményeket. A vártnál jóval színesebb ez a föld. A főszereplő Rik sorsa mutat némi hasonlóságot Felixével, King itt is csak utalásokban fejti ki főhőse múltját. A többi főszereplő közül főleg Menyét, a barbár és Asea nyerte el tetszésemet. Sardec kevésbé volt szimpatikus, de a végén valahogy megkedveltem. Legfőképpen Rik és Sardec vannak középpontban, mindkettejükben megtalálható a vívódás. Viselkedésük többször összetett. A fő gonosz Zarahel és társai sokkal komolyabb ellenfelek lettek, mint vártam. A könyv King stílusához hűen nagyon olvasmányos, kalandos, az események pörögnek. Nincs üresjárat, még az eseménytelenebb fejezetek is érdekfeszítőek a háttérben húzódó események és a világ bemutatás miatt. A végén lévő összecsapásra csak egy valamit lehet mondani: epikus!
Akinek már hiányzik egy jó kis Warhammer stílusú fantasy, az nyugodtan tegyen próbát a kötettel.
Számomra felejthetetlen élmény volt. Remélem hamar jön a folytatás.
2014-06-28 15:55:34
Salgó László
Dudás Tamás
Reichardt János
Úgy másfél nap alatt kiolvastam :) Nagyon tetszett a könyv csak ajánlani tudom mindenkinek.Alig várom a következő 4 rész megjelenését hazánkban és remélem lesz még több kötet is.Esetleg még a Kormak Saga köteteit is ki lehetne adni,ahmint beleolvastam egyből megtetszett a könyv.
2014-03-10 21:59:09
gazdik istván
oké látom nem csak nekem tetszett gyorsan kiolvastam nem tudtam lerakni.Remélem a többi rész is ki fogják adni.
2014-03-02 11:32:25
Tischler Patrik
Mit is írhatnék? Egy újabb nagyszerű könyv egy kiváló írótól! Teljesen magával ragadott a könyv hihetetlen világa, teljesen úgy éreztem, mintha Felix és Gotrek regényének folytatását olvasnám! A jól megszokott Warhammer sorozatok világának "feelingje" abszolút megfigyelhető volt ebben a könyvben is!:) Remélem hamar jön a folytatása, bár sajnos a valóság az, hogy egy könyv folytatására minimum egy évet várni kell - ha nem többet..
Mindenkinek ajánlom a könyv megvételét,nem fogsz csalódni benne!:)Egyedüli negatívum az, hogy oly' sokat kell várni a folytatásra...:(
2014-03-01 16:02:33
Olasz Bence
Fantasztikus volt, remélem nem marad félbe a sorozat és hamarosan kijön a második rész :))
2014-02-25 19:28:54
Gyigor György
gazdik istván
esetleg valamelyik illetékes meg tudja mondani mikor lehet tudni biztosra hogy lesz-e folytatás.
2015-01-08 11:06:09
Dudás Tamás
Azt már lehet tudni, hogy nagyjából mikorra várható a következő rész?
2014-06-20 22:54:34
gazdik istván
Egy hivatalos körlevél szerint Terrarch krónikák 2. rész hamarosan megjelenik.nagyon jó hír.
2014-03-22 10:36:10
Dudás Tamás
Már hiányzott King stílusa :)
Régebben számomra a Gotrek és Félix sorozatban a Bestiavadász volt a ciklus csúcsa, mert miután visszaverték a Káosz megállíthatatlannak vélt seregeit, valahogy utána az összes többi győzelmük jelentéktelenebbnek tűnt számomra.
És bár Long az első 2 könyv után már viszonylag képes volt hozni a színvonalat, de addigra már a sorozat elvesztette számomra a régi fényét. Most meg mint hallom ismét van a sorozatnak egy új írója, így valószínűleg pár évig biztosan nem fogunk hallani Gotrek haláláról...
Na de, hogy a szóban forgó könyvről is mondjak egy kettő dolgot.
Érdekes volt, hogy nem a középkorba csöppentünk be, hanem inkább az 1700-as évek hangulata elevenedett meg a szemünk előtt. Bár miután olvasta az Őfelsége sárkánya c. könyvet annyira nemvolt számomra idegen.
Mint ahogy előttem már írták, a könyv visszahozza a Warhammerből már ismert sötét hangulatot, ami magával vonza azt, hogy a főhősnek lehetőség szerint szinte minden barátja vagy meghal, vagy halálosan megsebesül...
Amit kicsit sajnáltam, hogy bár a regény 408 oldalas, viszonylag kevés benne a cselekmény. Felmennek a hegyre lövöldöznek egy picit, majd vissza. Eltellik pár nap, majd megint felmennek a hegyre és megint lövöldöznek, és éppen ezért rengeteg fontos és számomra sokkal érdekesebb dolgot kellet besűríteni az utolsó 60-70 oldalba...
Egy sorozat első részének, aminek az a célja, hogy megismertesse az olvasókat az adott világgal, nem volt rossz, sőt kifejezetten tetszett, de remélem, hogy a következő részekben kicsit kevesebb lesz az üresjárat.
+ Egy nagy előnye a könyvnek, hogy nincsenek benne TROLLVADÁSZOK akiket a kedves fordítók a mostani módi szerint egyfolytában és tudatosan VADÁSZNAK neveznek!!!
Ezt csak azért hangsúlyozom ki, mert az ajándékba kapott G&F novella gyűjteményben már megint a VADÁSZ szót lehet mindenhol olvasni, pedig azt hittem, hogy ezzel kapcsolatban a fordítók és a lektorok már kaptak egy igen kemény vélemény kinyilvánítást a Zombivadász megjelenése után...
Minden esetre megy az 5csillag
2014-03-14 18:21:40
gazdik istván
esetleg valamelyik illetékes meg tudja mondani mikor lehet tudni biztosra hogy lesz-e folytatás.
2014-03-04 15:36:29
Tischler Patrik
UI: Bár ahogy nézem, angolul már kijött a 2-3-4. része -pontosan nem tudom, hogy hány részesre tervezte az író a sorozatot, de szerintem összesen négy része van-, szóval csak a fordítón és a kiadón múlik a dolog, hogy mikor tarthatjuk a kezünkben a következő kötetet!:) Remélem minél hamarabb!:)
2014-03-01 16:11:33
gazdik istván
jónak tűnik -már most nagyon várom.
ahogy elnézem jó erősen kezdődik ez az év is.
2014-01-22 20:10:02

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Szerzők tovább
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban