%Terrach-krónikák: A Kígyók Tornya

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
312
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
bizonytalan

Rik, a félvér a katonák mindennapi életét éli. Talán csak abban különbözik társaitól, hogy valami megmagyarázhatatlan ok miatt vonzódik a misztikus könyvekhez, a varázsláshoz és a rejtélyekhez. Időnként feltámad benne a kétely: valóban az, akinek hiszi magát? Vagy esetleg létezik olyan titok a származásával kapcsolatban, amit még ő maga sem ismer?

Már csak egyetlen szikra kell egy újabb pusztító háború kirobbanásához, amikor Rik és társai eljutnak abba a városba, amelynek ura békét akar teremteni. Békét, amiből később hasznot húzhat. Békét, ami hozzásegítheti őt a hőn áhított koronához. Terveit egy irtózatos pusztítóerővel rendelkező eszköz segítségével akarja megvalósítani, amely ellen még a leghatalmasabb varázslat sem nyújt védelmet.

A félvérnek ki kell derítenie, hogyan lehet megszerezni, vagy legalább hatástalanítani ezt a fegyvert. A küldetés során Rik és társai elképesztő titkokra derítenek fényt. Lehetséges volna, hogy a csillagokból idevándorolt fajok valaha éppen itt vívtak egymással elkeseredett csatákat? És ha igen, vajon hová lettek és mit hagytak maguk után? 

 

A Terrarch-krónikák második részében William King mesterien ötvözi a fantasy és a science fiction elemeit. A regények hangulata közel áll a szerző által megteremtett Felix és Gotrek sorozathoz, mely a Warhammer univerzum legnépszerűbb párosának kalandjait meséli el. 

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

1. William King
Terrach-krónikák: A Halál Angyalai
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Szetyák Béla
Semmis zsigmond
Havasi István
William King: A Kígyók Tornya
A Terrarch Krónikák második részének elolvasása előtt még újraolvastam az első kötetet: A Halál Angyalait. Tavaly az első rész óriási élményt jelentetett, már nagyon vártam a folytatást. William King-ben ez alkalommal sem kellett csalódnom. Ismét egy olyan könyvet tett lett az asztalra, mely felejthetetlen élményt nyújtott. A Halál Angyalai és A Kígyók Tornya között két hónap telt el. A Kárkeltők ezúttal Azaar Nagyúr szolgálatában átjutottak Kharadreába, abba az országba, mely a két nagyobb terrerchi birodalom Talorea és Sardea között helyezkedik el. Mind a taloreánok, mind a sardeánok a saját befolyásuk alá akarják vonni Kharadreát. A könyvben még jobban megismerhetjük a terrarchiak történelmét, a Skizma mögött meghúzódó okokat és a két nagyobb terrarchi frakció mentalitását is. Talorea, a Vörös Birodalom, mely elindult egyfajta liberálisabb úton, megpróbál együttműködni az emberekkel valamilyen szinten. E Birodalom királynője Arielle, ehhez a frakcióhoz tartozik Asea, Azaar és természetesen Rik és társai a taloreániak oldalán harcolnak. A sardeánok képviselik a Bíbor frakciót, vagyis az úgynevezett Sötét Birodalmat. Ők már hozzányúlnak olyan tiltott mágiákhoz, melyeket még az Árnyékhercegek alkalmaztak az Al’Terrán. Az Árnyékhercegek iszonyú ereje hozzájárult ahhoz, hogy a terrarchiak erre a világra érkeztek. A sardeánok szerint a cél szentesíti az eszközt. Az emberekkel ők nem együttműködni akarnak, hanem rabszolgasorba taszítani őket. A Kígyók Tornyában, Morven városa mellett lakik Ilmarec varázsló, aki sem Talorea, sem Sardea befolyásából nem kér. Kathea hercegnőt, Kharadrea trónörökösét a toronyban tartja és megpróbálja elérni, hogy mind a taloreán, mind a sardeán erők húzódjanak vissza. A Kígyók Tornya egy minden képzeletet felülmúló, bevehetetlen, óriási mágikus torony, melyet még az óvilági népek egyike, a sathurok, más néven a kígyónép emelt. A kígyószerű teremtmények már nagyrészt eltűntek Gaeiáról, csak fura építményeikből hagytak valamennyit. A Torony segítségével Ilmarec óriási mágikus erőknek parancsol, akár egész seregeket is képes megsemmisíteni, így a sardeánokat és a taloreánokat is sakkban tudja tartani. A könyv végén elképesztő dolgok derülnek ki a Kígyók Tornyáról, a hüllőszerű kígyóemberekről és azok mágus-tudósairól. Tehát, míg az előző kötetben a pókszerű ultárik, most pedig a hüllőszerű kígyóemberek kerülnek középpontba.
Rik, a félvér ebben a részben többet is megtud a múltjáról. Anyja hajdanán egy sötét mágus szeretője lehetett, aki balszerencséjére thanatomantikus mágia tanúja volt, később ez lett a veszte. Aseának azt is sikerült kiderítenie, hogy Rik valószínűleg egy Árnyékvérű. A terrarchi varázslónő erősen sakkban tartja a főhőst. Az achenari események nem múlnak el nyom nélkül. Rik kénytelen belemenni abba, hogy Asea személyes ügynöke, illetve orgyilkosa legyen. Dúl benne a harag és az elkeseredettség. Nem akar mások bábja lenni, a saját útját szeretné járni. Olyan ember szeretne lenni, aki ér valamit. Nem képes megbocsátani Rénának az előző részben történtek miatt, inkább eltaszítja magától a lányt. Rik cselekedeteit az önállóság és a szabadság iránti vágy határozza meg, mindent megtesz annak érdekében, hogy szabad legyen.
Sardec hadnagy nagy változáson ment keresztül. Kezdi jobban elfogadni az embereket. Sérülése miatt érzelmei meglágyulnak, és közelebb kerül Rénához.
Asea mindent megtesz annak érdekében, hogy Talorea javára fordítsa a helyzetet. Hol Imarec-kel próbál megegyezni, hol pedig a Sardeából ideküldött Jaderac-kal és Tamarával tárgyal.
Jaderac és Tamara, a Sötét Birodalomból ideküldött előkelők, akik Arachne királynő akaratát képviselik. Mindent megtesznek annak érdekében, hogy ellenségeiket eltegyék az útból, még a sötét mágia alkalmazásától sem riadnak vissza. A Jaderac által teremtett nergúl félelmetes és nehéz ellenfél. A nergúlon keresztül is megismerhetjük az eseményeket.
Mindkét fél maga mellett akarja tudni Katheát azért, hogy Kharadreát a saját oldalára állítsa. Ehhez előbb viszont ki kell hozni a Toronyból. E feladattal bízza meg Asea Riket.
A csaták és az összecsapások száma egy kicsit kevesebb az előző részhez képest, de azok nagyon jól leírtak és kellően izgalmasak. Nagyobb hangsúlyt kapott a terrarchiak múltja, a cselszövések világa, Rik útkeresése. A regény elejétől a végéig izgalmas és feszült, a jól kidolgozott karakterek és a világ háttértörténete nagyon élvezetes olvasmánnyá teszik a könyvet. Kifejezetten emlékezetesek lettek a Toronyban történt események, a kígyónép múltja, a nergúllal való összecsapások, valamint a hősök lelki világának bemutatása. Kiváló regény, alig várom a következő részt.

2015-06-22 14:39:18
Dr. Gyurgyik Pál
Szuper volt. Én is várom a következő részt, jó lenne, ha nem kellene 1 évet várni rá. Tudja valaki, hogy hány kötetes a történet ?
2015-06-14 00:00:01
Szabó Gábor
Nagyon jó, várom minél előbb a folytatást!
2015-05-24 22:07:13
Kránicz Dávid
Matt
Hihetetlenül jó akárcsak az első rész, nem tudtam lerakni másfél nap alatt el is olvastam!:) Remélem hamarosan jön a többi rész is fordításban.
2015-05-02 15:59:13

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban