A kegyelem ára

A kegyelem ára
Eredeti ár:3.999 FtAktuális ár:3.599 Ft
A kegyelem ára
Szerző: Bryan Stevenson
Kiadó:
Műfaj:
Oldalszám:
368 oldal
Kötés:
Ragasztott kartonált
ISBN:
9789634479543
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 2 - 5.
VIP pont:
120 pont

Az 1980-as évek végén Bryan Stevenson, a fiatal, Harvardon végzett ügyvéd Alabama államba, a halálra ítéltek földjére utazik, ahol a legmagasabb az egy főre eső halálbüntetések száma egész Amerikában. Hamar rájön, hogy a halálsorokat megtöltő elítéltek között rengeteg a szegény fekete, akiknek esélyük sem volt a tisztességes tárgyalásra és a jómódú embereknek kijáró jogi segítségre. Hiába telt el több évtized, Alabamában alig változott valami a faji egyenlőtlenség témáját megörökítő klasszikus regény, a Ne bántsátok a feketerigót! óta. Az ügyvéd megismeri az egy fehér lány megölése miatt a halálsoron ülő Walter McMilliant, akit döbbenetére egyetlen, meglehetősen zavaros tanúvallomás alapján ítéltek el alig másfél napos tárgyalás után. Az alibivel rendelkező és büntetlen előéletű fekete férfinak egyetlen bűne van: korábban egy fehér nővel folytatott viszonyt. A fiatal ügyvéd perújrafelvételt akar, de akármerre fordul, sziklaszilárd falakba ütközik. Őt azonban nem lehet eltántorítani.

Az igaz történetet feldolgozó A kegyelem ára megmutatja, milyen előítéletek torzítják el máig az igazságszolgáltatás rendszerét, és hogy a törvény előtti egyenlőség jogára a világ leggazdagabb országában is születni kell. A könyvből 2019-ben nagy sikerű film készült azonos címmel.

„Épp annyira mélyen megindító mű, mint a Ne bántsátok a feketerigót! Perzselő vádirat az amerikai igazságszolgáltatás ellen, és felemelő hitvallás a védtelenekért vívott harcban rejlő megváltásról.”

(The New York Review of Books)

Utoljára megnézett termékek

A kegyelem ára
Rendelhető
3.999 Ft3.599 Ft