Magyarország apróbetűs históriája - A honfoglalástól az Uniós csatlakozásig

Magyarország apróbetűs históriája - A honfoglalástól az Uniós csatlakozásig
Teljes ár:6.500 FtFizetendő ár:5.850 Ft
Magyarország apróbetűs históriája - A honfoglalástól az Uniós csatlakozásig
Szerző: Nagy György
Kiadó:
Oldalszám:
208 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789635445271
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. április 25 - 28.
VIP pont:
195 pont

A Kossuth Kiadó népszerű, modern és fiatalos Magyar História sorozata 7 kötetben foglalta össze Magyarország és a magyarság történelmét. A kiváló szakemberek által jegyzett kötetekben számos érdekesség, a történelem fősodrán kívül eső mozzanat is helyet kapott. Ám már a készítés során világossá vált, hogy ezernyi további történet, legenda és érdekesség forog közszájon múltunkkal kapcsolatban, amelyekre a rögzített keretek miatt nem térhettünk ki.

Most ebből a hatalmas kútból merítettünk egy "pótkötetre" valót.

Szerencsére az egykori kiváló televíziós, Nagy György (1953-2017) már egyszer összegyűjtött egy testes kötetre való "történelmi mesét" Magyarország apróbetűs története címmel. Ebben érdekes, figyelemfelkeltő, a "nagypolitikai" történések megértését segítő mozzanatokat adott közre, amelyek jórészt a Kossuth Kiadó 24 kötetes Magyarország története című sorozatának ihletésére készült ismeretterjesztő televíziós műsorfolyam epizódjaiban hangzottak el, kiegészítve, tagolva, összekötve a neves történészek által bemutatott történelmi események és személyek sorát.

A jelen kötetben tehát Nagy György tollából olvashatnak közel kétszáz kiválasztott "epizódot", amelyeket számos színes kép, néhány térkép és családfa, valamint háttérinformációkat tartalmazó rövid magyarázat is kiegészít, felhasználva az elmúlt két évben napvilágot látott Magyar História sorozatban megjelent legfrissebb kutatási eredményeket is.

Utoljára megnézett termékek