Waffen-SS - Hitler serege a háborúban

Waffen-SS - Hitler serege a háborúban
Eredeti ár:4.499 FtAktuális ár:4.049 Ft
Waffen-SS - Hitler serege a háborúban
Szerző: Adrien Gilbert
Kiadó:
Oldalszám:
453 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789634265900
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. március 30 - április 2.
VIP pont:
135 pont

Egy magával ragadó, átfogó mű Hitler híres - és hírhedt - magánhadseregének, a Waffen-SS-nek a történetéről

A Waffen-SS Heinrich Himmler SS-ének katonai szárnya és egyben a XX. század egyik legrettegettebb hadserege volt. Rövid története során a Waffen-SS elit hadosztályai híresek lettek katonai kiválóságukról, ám a harctéri teljesítményüket beárnyékolták az ellenséges katonákkal és civilekkel szemben elkövetett szörnyű bűntetteik.

A Waffen-SS mindig is több volt egyszerű hadseregnél. Himmler víziójában a Waffen-SS lett volna az európai árja népek pángermán birodalmának élcsapata. Himmler az egész kontinensen kereste a faji szempontból megfelelő újoncokat, és a Führer testőrségéből végül hatalmas, 900 000 fős, soknemzetiségű hadsereg lett. Ennek az Adolf Hitler politikai katonáit bemutató könyvnek az a központi témája, hogy milyen szerepe volt a Waffen-SS-nek a Harmadik Birodalom céljainak megvalósításában.

A szerző megvizsgálja, milyen hatással volt a nem német származású katonák befogadása a Waffen-SS-be, bemutatja a különleges kiképzési módszereket, az ideológiai képzést, illetve azokat a hadjáratokat és csatákat, amelyek során a Waffen-SS híressé és hírhedtté vált.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Utoljára megnézett termékek

Waffen-SS - Hitler serege a háborúban
Rendelhető
4.499 Ft4.049 Ft