Bannockburn - 1314 - Robert Bruce és a skótok diadala Anglia felett

Bannockburn - 1314 - Robert Bruce és a skótok diadala Anglia felett
Eredeti ár:5.990 FtAktuális ár:5.391 Ft
Bannockburn - 1314 - Robert Bruce és a skótok diadala Anglia felett
Szerző: David Cornell
Oldalszám:
320 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9786155583490
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. március 30 - április 2.
VIP pont:
180 pont

Most, hogy napirendre került Skócia kiválása Nagy-Britanniából, különös olvasatot kapnak a sok évszázados skót-angol viszony kiemelkedő eseményei. Az 1707-es egyesülést megelőző időszak egyik legfontosabb történése volt az 1314. június 24-i bannockburni csata a Robert Bruce, vagyis I. Róbert skót király által vezetett skót és a II. Eduárd által vezetett angol sereg között.

A brit történelmi emlékezetben is mind a mai napig kiemelt súllyal van jelen ez a csata, és ez nem véletlenül van így. Bannockburnnél a skótok váratlanul hatalmas győzelmet arattak, sőt ez a győzelem az egyik legnagyobb diadaluk volt az egész történelmük során. A győzelem annál is inkább váratlan volt, mert az angolok háromszoros túlerőben voltak, így még döbbenetesebb az a katasztrofális vereség, amelyet elszenvedtek.

A szerző ezt az ikonikus csatát helyezi tágabb politikai és katonai kontextusba, mélyebben elemezve Robert Bruce és Eduárd angol király szerepét a csatához vezető eseményekben, részletesen bemutatva magát a kétnapos csatát is. A könyvből izgalmas bepillantást nyerhetünk a Magyarországon kevéssé ismert, konfliktusokkal teli skót-angol viszony történetébe, megismerhetjük a korszak kiemelkedő személyiségeit, valamint a kor hadviselésének részleteit.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Utoljára megnézett termékek