Nagy Lajos - Első kötet - Aranysarkantyús lovagok

Nagy Lajos - Első kötet - Aranysarkantyús lovagok
Eredeti ár:3.999 FtAktuális ár:3.599 Ft
Nagy Lajos - Első kötet - Aranysarkantyús lovagok
Szerző: Benkő László
Oldalszám:
416 oldal
Kötés:
Keménytáblás
ISBN:
9789632675435
Megjelenés éve:
2022
Szállítás:
2024. április 2 - 5.
VIP pont:
120 pont

Az Anjou-házból származó I. Károly, ismertebb nevén Károly Róbert magyar király a XIV. század első negyedében kíméletlen harcok árán megszabadította az országot az oligarchák átkos hatalmától. Megteremtette a belső rendet, ami gazdasági fellendülést hozott, és az ország virágzásnak indult. A kincstár megtelt, és az uralkodó most már az ország fejlődésével, a szövetségi kapcsolatok kiépítésével foglalkozhatott. Nagybátyjával, a nápolyi Bölcs Róberttel megállapodott a dinasztikus házasságban.

Három fia közül a legidősebbnek, Lajosnak szánta a magyar trónt, a középsőnek, András hercegnek pedig a Nápoly-Szicíliai Királyság koronáját, Johanna hercegnővel kötendő házassága révén. Azt tervezte, hogy a két ország testvéruralkodói olyan szilárd egységet kovácsolnak majd, ami képes lesz minden külső hatalmi törekvésnek ellenállni.

Ám nem számolt azokkal a körülményekkel, amelyekkel Andrásnak, a Nápolyba gyermekként került hercegnek szinte azonnal szembesülnie kellett. A nápolyi udvar erkölcstelen életmódja, a mindent átható intrika és ármány megkeserítette András mindennapjait, aki csupán saját udvartartásában és testőrségében bízhatott. Ellenségei azonban nem pihentek, és a herceg sodródni kezdett végzete felé.

Az apja halála után még gyermekként megkoronázott Lajos életét és korát bemutató sorozat első kötete ezt az időszakot mutatja be. Megjelennek benne a politikai cselszövések kitervelői és haszonélvezői, s kiderül, milyen módszerekkel érvényesültek és tettek tönkre uralkodók között született, esküvel megerősített egyezségeket.

A kötet a sötét végkifejlet felé haladva tárja az Olvasó elé azokat a történéseket, amelyek később Nagy Lajos uralkodására és háborúira is komoly hatást gyakoroltak.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Álmos - A vér szerződése
Rendelhető
3.999 Ft3.599 Ft
A turul nemzetsége - Egy vezér útja
Rendelhető
3.499 Ft3.149 Ft
A szanatórium
Előjegyezhető
4.490 Ft4.041 Ft
Anjouk VII. - A birodalom ura
Rendelhető
5.499 Ft4.949 Ft

Utoljára megnézett termékek