Szemellenzős feminizmus

Szemellenzős feminizmus
Eredeti ár:3.999 FtAktuális ár:3.599 Ft
Szemellenzős feminizmus
Szerző: Mikki Kendall
Műfaj:
Oldalszám:
288 oldal
Kötés:
Ragasztott kartonált
Megjelenés éve:
2021
Szállítás:
2024. március 24 - 27.
VIP pont:
120 pont

Világszerte egyre több nő kerül kulcspozícióba, a sikeres nők újabb és újabb üvegplafonokat törnek át az üzleti életben és a politikában. Akár azt is gondolhatnánk, hogy a feminista mozgalom több évszázados küzdelem után lassan célba ér, ám Mikki Kendall, a neves amerikai író és aktivista szerint ez a legkevésbé sincs így. Úgy véli, a modern feminizmus minden sikere ellenére elfeledkezett egy fontos tényezőről: magukról a nőkről. A meghatározó feministák ritkán beszélnek az alapvető létszükségletekről, holott számos nőnek elérhetetlenek olyan, sokak számára magától értetődő dolgok, mint a megfelelő táplálkozás, minőségi oktatás, biztonságos lakókörnyezet és tisztességes fizetés. A sokak szükségletei helyett legtöbbször mégis a kevesek privilégiumainak növelése áll a középpontban.

Az óriási visszhangot kiváltó Szemellenzős feminizmus számot vet a modern feminizmus önigazoló mítoszaival, feltárja a kortárs nőjogi mozgalmat szétfeszítő ellentéteket, a faji, társadalmi és nemi különbségeket, és felteszi a kérdést: hogyan lehetnek a nők szolidárisak egymással, ha a köztük lévő kapcsolat is sokszor az elnyomásra épül?

Mikki Kendall sodró lendületű, szenvedélyes írása a polgárjogi mozgalom alapértékeihez való visszatérésre sürget, gondolkodásra és cselekvésre ösztönöz.

Mások ezeket vették a termékkel együtt

Tim - Avicii: Hivatalos életrajz
Rendelhető
4.490 Ft4.041 Ft
Voltam Ibojka
Rendelhető
3.999 Ft3.599 Ft
Will
Rendelhető
6.499 Ft5.849 Ft
Keményfiúk
Rendelhető
4.999 Ft4.499 Ft

Utoljára megnézett termékek

Szemellenzős feminizmus
Rendelhető
3.999 Ft3.599 Ft