A számok nem hazudnak - 71 dolog, amit a világról tudni érdemes

A számok nem hazudnak - 71 dolog, amit a világról tudni érdemes
Eredeti ár:4.499 FtAktuális ár:4.049 Ft
Előjegyezhető termékek ára beszerzéstől függően változhat!
A számok nem hazudnak - 71 dolog, amit a világról tudni érdemes
Szerző: Vaclav Smil
Kiadó:
Műfaj:
Oldalszám:
168 oldal
Kötés:
Keménytáblás
Megjelenés éve:
2022
Szállítás:
Bizonytalan
VIP pont:
135 pont

Bill Gates kedvenc írója, Vaclav Smil, a cseh-kanadai környezettudós és közgadász több mint negyven, energiával, környezeti és populációs változásokkal, élelmiszergyártással és táplálkozással, technikai innovációkkal, kockázatkezeléssel, közélettel és politikával foglalkozó könyv szerzője.

A repülés veszélyes? Milyen nehéz a világ összes szarvasmarhája? Mi teszi boldoggá az embereket?

Magyarul elsőként megjelenő könyvében provokatív kérdések, lenyűgöző és szokatlan példák segítségével magyarázza el többek közt azt, hogy hány ember munkájára volt szükség a nagy piramisok felépítéséhez; hogy a védőoltások nemcsak életet mentenek, hanem kiváló befektetések is; és hogy az elektromos autók miért nem olyan nagyszerűek (egyelőre).

A számok nem hazudnak tényfeltáró kalandra hív, melynek során legyőzhetjük előítéleteinket, berögzült meggyőződéseinket és szellemi lustaságunkat. Arra ösztönzi olvasóit, hogy maguk is ellenőrizzék, igaz-e mindaz, amit annak gondoltak, és hogy értő, tudatos olvasói legyenek információgazdag világunknak.

A sokak által modern polihisztornak tartott közgazdászprofesszor emellett bebizonyítja, hogy kellő elszánással és kalandvággyal túlléphetünk a szűk, szakmai szempontokon anélkül, hogy lemondanánk a tudományos igényességről.

Utoljára megnézett termékek