Vaják: Fecske-torony

Szerző:

Ár: 3.290 Ft 2.797 Ft
Megtakarítás: 15 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
PlayOn
Oldalszám:
432
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
132 x 195 mm
Szállítás:
augusztus 23 - 29.

Mit ér az élet a Sors rendelte védelmező és tanító nélkül? Mit ér anélkül, aki mellett biztonságban érzi magát az ember… még saját magától is? És mit ér az élet társak nélkül? Mit kell tenni, ha hideg vérrel megölték mindüket? Hová kell menni, kihez kell fordulni?

Miközben Ciri, az elveszett Meglepetés Gyermek majdnem halálos sérüléseiből épül fel egy elhagyatott mocsárban élő vénember segítségével, ilyen kérdésekre kell választ találnia.

Úgy hiszi, Geralt és Yennefer is halott, és egyedül kell megállnia a lábán. Közben Geralt és Yennefer is a lányt keresi a maga módján, de hogy a Sors tartogat-e még nekik közös utat, azt csak a holnap tudhatja.

Andrzej Sapkowski magyarul megjelent hatodik kötete folytatja a megkezdett történetet a szokásos sötét ábrázolással, humorral, néhol tükröt tartva a mi világunknak – és ezúttal sem marad el sem az izgalmas akció, sem a lélekre ható dráma.

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sheev Palpatine
Havasi István
Andrzej Sapkowski: Vaják: Fecske-torony
A hatodik Vaják könyv vastagabb lett, mint az előző öt. Itt már voltak olyan részek, melyek kevésbé nyerték el a tetszésemet. A kötet vége felé az írónak sikerült egyenlíteni.
[spoiler] A könyvben egy kicsit össze-vissza ugrálunk az időben. A különféle eseményeket sokszor más szereplők elbeszéléseiből ismerjük meg. Ezek az elbeszélések pedig sokszor felváltva következnek. Nagyon oda kellett figyelni. Jó pár mellékszereplő lép színre, akik mesélnek Ciriről, illetve egyéb eseményekről. Ezeket a figurákat eleinte nehéz hova tenni, csak a regény vége felé áll össze a kép.
Geralt és társai szála. Kevesebbet kaptunk belőlük, mint vártam. Kökörcsin visszaemlékezései és feljegyzései nyomán szerezhetünk tudomást a Hídi Csata következményeiről. Geralték egész végig a druidákat kutatják, közben belekeverednek Fulko Artevelde riedbrunei prefektus fosztogatókat üldöző játszmájába. Geralt szerencséjére így megtudhatta, hogy a Schirrú nevű féltünde volt felelős Codringher haláláért. Schirrú és szövetségese, a Fülemüle nevű bandita komoly és veszélyes ellenfelek. Geralt csapatának új tagja, Angouléme, a fiatal lány, aki hasonló utat járt be, mint Ciri a császárság területén. Hasznosnak bizonyul, mert tőle fontos információkat kapnak. Geralt és a többiek többször bajba kerülnek, nehezen tudják csak kivágni magukat Schirrú katonáinak gyűrűjéből. A végén nem várt módon a druidák vetnek véget ennek és igazságot is szolgáltatnak. Geralt bizalma meginog Yenneferben. Cahirban viszont, a veszekedések ellenére egyre jobban megbízik. Végre megtudjuk mi hajtja Cahirt és kiderül nem is rossz ember ő. A vaják és Avallac’h beszélgetése a Gorgona (az Ördöghegy) alatt az egyik legjobb rész. Geralt tudomást szerez Lara génjének örökségéről. Rossz érzés lehet neki: nem biztos, hogy tud Cirin segíteni, hisz elég messze van. Avallac’h szerint már nem is lehet befolyásolni a lány sorsát, amit a vaják nem akar elfogadni. A Toussaint közelében, a Myrkvid ligetében döbben rá Geralt, hogy mennyire elhagyta a vajákok útját.
Yennefer sorsa érdekesen alakult. Sikerül rávennie volt szerelmét, Crah an Craite-t, hogy segítsen neki. A Brisingamen nevű mágikus ékkő segítségével próbál információikhoz jutni. Itt jön a képbe Vilgefortz, aki csapdába ejti a varázslónőt. Yennefer szála sajnos függőbe marad, remélem a következő kötetben megoldódik.
Ciri sorsa most tele van szenvedésekkel. Leo Bonhart, a fejvadász megölte társait, őt pedig kegyetlenül elverte. Bonhart megtudja, ki is valójában Ciri. Hasznot akar húzni belőle, ezért Ebbingben gladiátor arénába veti. Ciri súlyos sérüléseket szenved menekülés közben, a mocsárban, Pereplut közelében az öreg corvói Vysogota, a remete száműzött ápolja. A lány gyógyulása során beszámol Vysogotának a vele történtekről. Ezek az elbeszélések is segítenek Ciri sorsának feldeírtésében. Szegény lány sokat szenvedett, ezeket a részeket elnyújtottnak és unalmasnak éreztem. A vége viszont érdekfeszítő lett. Ciriben felébredtek rejtett képességei, előkerült Rience és Stefan Skellen. Skellen vizsgálóbíró indítékai elég érdekesek. Azt nem értettem, hogy Ciri elfogása, megölése miben segíti majd elő a demokrácia megszületését a Nilfgaardi Császárságban. Jó volt bepillantást nyerni Nilfgaard ügyeibe. Látni Vattier de Rideaux-t és a titkosszolgálatát. A széttagolt, egymás ellen játszó hatalmasságokat. Dijkstra ügye Kovirban szintén érdekes. Főleg az, hogy a varázslónők manipulációi jöttek be. Nem mi lesz ebből az érdekházasságból, amit Tankred és Ciri között terveznek.
A könyvben egyre jobban érezhető, hogy mindenki Cirit akarja valamilyen formában a saját terveihez. Vilgefortz tervei a génje kivonásáról az egyik legérdekesebb. A végén a Fecske-toronynál történtek a kedvenc jeleneteim közé tartoznak. Ciri szépen elbánt az üldözőkkel, Rience jól megszívta. Ezzel párhuzamosan északabbra Schirrú is a fűbe harapott. A Fecske-torony jó adag misztikusságot és megválaszolatlan kérdéseket hozott a sztoriba.
[/spoiler]
A Criivel foglalkozó részek csak a kötet végén tetszettek. Kaptunk erkölcsről, etikáról, a bosszúról és a társadalmi ellentétekről is érdekes momentumokat. A korábbi kötetekhez képest kissé visszafogott lett, néha zavartak a különböző szemszögek túl gyors váltása. De azért így is egy nagyon kellemes olvasmány, sok emlékezetes pillanattal. Négy és fél.
2018-10-23 13:53:39
Baráth Richárd
Szabolcsik Adrienn
Nagyon hamar lett megunhatatlan és letehetetlen. Rég olvastam ennyire élvezetes, kalandon, fodulatokban gazdag és elondolkodtató könyvet. Imádtam minden kötetét.
2018-01-17 09:23:12
Pállné Dengi Ilona
Nagy Máté
Pajor Imre
Olvasmányos, fordulatos, és sosem az a vége, amire az ember számít.. Ajánlott kategória a műfaj szerelmeseinek..
2017-05-30 20:22:30

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.


Ingyenes kiszállítás 10.000 Ft felett

Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban