Warhammer 40.000: Vasakarat (képregény)

Szerző: George Mann, Tazio Bettin

Ár: 4.490 Ft 3.592 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
112
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
ISBN:
9789634974796
Szállítás:
október 25 - 31.

Évezredek óta most először csitulnak a Calaphrax-csillaghalmazt elszigetelő hipertérviharok, lehetővé téve, hogy a Sötét Angyalok Rendjének űrgárdistái ősi titkok és relikviák után kutatva felderíthessék a régiót.

Azonban nem ők az egyetlenek, akik élnek a kivételes lehetőséggel. Tízezer éve megesett, szégyenletes események nyomait keresve megérkezk egy fanatikus inkvizítor, sőt a Nagy Ellenség, a Káosz csatlósai is felbukkannak. S ebben a távoli, zord jövőben, annyi év után, a háború ismét végigsöpör a Calaphrax-halmazon…

Ez a képregény-gyűjtemény a TITAN Comics Warhammer 40.000 sorozatának 0-4. számát tartalmazza, Tazio Bettin rajzaival és George Mann szövegével. A fordítást Oszlánszky Zsolt készítette.

 

A sorozat további részei:

 

A szerzők további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Váci Márton
A képi világ nagyon jó lett!Eszméletlen jók a rajzok!Egyszer volt, hogy sikerült elveszteni a fonalat de valószínűleg csak a fáradtság miatt.
A fordított szöveg is nagyon jó, visszaadja a w40k hangulatát, sőt ha eddig nem igazán sikerült elképzelni pár dolgot, akkor a képregény garantáltan segíteni fog ebben!
Várjuk a többit!
2018-10-27 20:30:30
Havasi István
Warhammer 40.000 Vasakarat képregény
Képregényben még nem olvastam Warhammer 40.000 történetet, csak regényekben. Kíváncsi voltam, mennyire sikerül visszaadni a hangulatot képkockákban. A Vasakarat ezt egész jól teljesítette, bár van néhány negatívum is.
A történet középpontjában a Sötét Angyalok állnak akik vissza akarnak térni. a Calaphrax-csillaghalmaz világaiba, melyek a Hórusz Eretnekség kora óta el vannak zárva a hipertérviharok miatt. Most újra elérhetővé válnak ezek a rendszerek. Kapunk több, hősies és harcias űrgárdista főszereplőt, valamint egy inkvizítort és a csapatát. A története erősen érződik, hogy ez csak egy felvezető történet, a java még csak ezután következik.
[spoiler] Azrael nagyúr indítja el a küldetésükre az Angyalokat. Seraphus és Altheous vezetik a döntő fontosságú expedíciót. Az Angyaloknak van valami titkolni valójuk, amit nem akarnak, hogy napvilágra kerüljön. Sajnos erről nem sok minden derül ki, és mivel a Hórusz Eretnekség sorozat ezzel foglalkozó részeit nem olvastam, ezért ezek az információk előttem is homályban vannak. Sabbathiel inkvizítor és csapata már több tudnak, ők is a térségbe érkeznek. Baltus, Phaedus és Calidus Sötét Angyalok, akik aktívan kiveszik a részüket az Exyrionon lezajló ütközetekből. Először csak káoszfattyakra bukkannak, később már megjelennek a Káosz fertőzte Vasharcosok, akik káoszgárdistaként az Angyalok méltó ellenfelei. Altheous igyekszik erősítést hozni a rendszer egy másik világáról, a Tintaroth-ról, de az itt lakók bizalmatlanok az űrgárdistákkal szemben. Calidus, Balus, Phaedus pedig rábukkannak egy földalatti bolyvárosra, mely eddig rejtve maradt. A Vasharcosok csúnyán szétcsapnak az Istencsászár harcosai között. A föld alatt rejlik egy fényes gömb, ami egy fegyver és ez volt felelős a hipertérviharokért. Ezt a fegyvert végül el kellett pusztítaniuk, nehogy az ellenség kezére kerüljön. Sajnos ez rengeteg áldozattal, köztük civilek életével jár, ráadásul óriási pusztítással. Sabbathiel és csapata nem kapnak túl sok szerepet, csak nyomozgatnak egy elhagyatott állomáson. [/spoiler]
A rajzok szépek, szemléletesek. Nagyon jól visszaadják e zord jövőkép gótikus hangulatát és remekül ábrázolják a világ különleges szépségű hajóit és épületeit. Ki kell emelnem, hogy sajnos nem minden képkockán tudtam követni az űrgárdista figurákat. A végén kifejezetten kaotikus lett, pl. nem tudom megállapítani ki mászott elő a föld alól a robbanás után. Ettől függetlenül Tazio Bettin és Jed Dougherty szép munkát végeztek. George Mann jó párbeszédeket írt, az archaikus szövegek nagyon felemelők. A sztori viszont túl gyorsan pereg, egy kicsit összecsapottnak érzem. Nem tudtam mindig elmerülni a szereplőkben. A kötet elején található szereplőlista nagyon jó, segíti az eligazodást.
Jó lett, de olvastam jobbat is. Négyes.
2019-01-23 20:15:47

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Star Wars Legendák

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban