A Köztársaság fénykora

A Köztársaság fénykora egy 2021-ben indult ambiciózus kiadási projekt, mely a Baljós árnyak előtt 200 évvel veszi fel a fonalat, mikor a Köztársaság és a Jedi Rend is tényleges fénykorát éli. Egy rejtélyes fosztogatócsoport, a Nihil felbukkanása viszont mindent megváltoztat, és egy olyan úton indítja el a Jediket, ahonnan nincs visszaút.

Kategóriák listája

Új
Star Wars: A Köztársaság Fénykora - Kiút a katasztrófából
Előrendelhető
Justina Ireland
Várható megjelenés: 2024. április 19.
Új
Star Wars: A Köztársaság Fénykora - A fény és az élet meséi
Előrendelhető
Antológia
Várható megjelenés: 2024. március 27.
Új
Star Wars: Köztársaság Fénykora: Viharfellegek
Előrendelhető
Cavan Scott
Várható megjelenés: 2024. március 23.
Új
Star Wars: Köztársaság Fénykora: Fenyegető sötétség
Előrendelhető
Claudia Gray
Várható megjelenés: 2024. március 23.
Új
Star Wars: Köztársaság Fénykora: A Jedik fénye
Előrendelhető
Charles Soule
A sorozat 1. része
Várható megjelenés: 2024. március 23.
Star Wars: A Köztársaság Fénykora - A Jedha ostroma
Előjegyezhető
George Mann
Antikvár (szépséghibás) termék
Star Wars: A Köztársaság Fénykora - Konvergencia
Rendelhető
Zoraida Córdova
A sorozat 2. része
Star Wars: A Köztársaság Fénykora - A megtévesztés útja
Előjegyezhető
Justina Ireland, Tessa Gratton
A sorozat 1. része
Star Wars: A Köztársaság Fénykora - Árnyak nyomában (képregény)
Előjegyezhető
Daniel José Older, Dave Wachter, Giada Marchisio
1 - 19 / 19 termék

Leírás

Star Wars: A Köztársaság Fénykora

A Köztársaság Fénykora a Star Wars Kánon egyik lenyűgöző sorozata, amely három nagy fázisra és több cselekményhullámra bontható. A Jedik fénye, valamint a Fenyegető sötétség megjelenésével valójában kezdetét vette a Star Wars vadonatúj korszaka, amely egy addig feltérképezetlen érába kalauzolja el a Star Wars-rajongókat. A Csillagok háborúja ezen időszakát a Jedi Rend legdicsőbb korszakaként emlegetjük, amikor is a Galaktikus Köztársaságban minden eddiginél nagyobb béke honolt. A Jedik úgy vélték, hogy sikerült 800 évre visszaverni a Sith-ek támadását, azonban nem sejtik, hogy baljós árnyak közelednek. Létezik egy nagyobb hatalom, amely kibillentheti az univerzumot a látszólagos kiegyensúlyozottságból, és felboríthatja a Rend addig megszokott, békés hétköznapjait. 

Milyen sorrendben olvassam el a Star Wars: A Köztársaság Fénykora könyveket?

A Star Wars: Köztársaság Fénykora kötetei különböző hullámokban érkeznek az olvasóközönséghez, és e három nagy fázis egyikéhez sorolhatók be:

1. fázis: A Köztársaság Fénykora: A Jedik fénye

2. fázis: A Köztársaság Fénykora: A Jedik felfedezőútja 

3. fázis: A Köztársaság Fénykora: A Jedik próbái

Az egyes hullámokhoz kapcsolódó kiadványokat az alábbiakban tudod részletesen szemügyre venni. Ha még csak most ismerkedsz a Star Wars Kánon ezen sorozatával, listánk segíthedre lehet, hogy könnyen el tudj igazodni a könyvek között.

A Jedik fénye - 1. fázis kötetei:

A Star Wars: A Köztársaság Fénykora első fázis három nagy hullámra bontható.

1. hullám:

2. hullám:

3. hullám:

A Köztársaság Fénykora - 2. fázis kötetei:


Hol helyezkedik el a Star Wars-univerzumon belül A Köztársaság Fénykora?

A Köztársaság Fénykora korszak körülbelül 200 évvel a Baljós árnyak történései előtt játszódik. A Galaktikus Köztársaság az eddigi legdicsőbb korszakát élte annak tudatában, hogy a Jedi Rend 800 évre sikeresen leszámolt a Sith-ekkel. Hamarosan kiderül azonban, hogy baljós árnyak közelednek, melyek kibillenthetik a galaxist a látszólagos békéből. Az alábbi Star Wars idővonal vizuálisan is segít elhelyezni, hol is vagyunk jelenleg. 

Star Wars idővonal

Star Wars: A Köztársaság Fénykora – 1. fázis ismertető

A Jedik fénye

A Jedik fénye a Star Wars történetének egy teljesen új fejezetébe kalauzolja az olvasót. Megrendítő katasztrófa történik a hiperűrben: egy hajó darabokra hullik, és a szerencsétlenség nyomán keletkező törmelékzápor egy teljes rendszer létét fenyegeti. A segélykérést hallva, a Jedik azonnal a helyszínre sietnek, ez a csapás azonban még az ő képességeiket is próbára teszi. Az ég meghasad, és odafentről halál záporozik a lovagrend segítségével felépített békés szövetségre, a Jediknek pedig az Erő gondjaira kell bízniuk magukat. Egyetlen apró hiba is életek milliárdjaiba kerülhet. Az új éra kétszáz évvel a Baljós árnyak történései előtt játszódik és a Jedik aranykorát öleli fel, amikor a Köztársaság határain túl valami rettenetes indul növekedésnek. 

Fenyegető sötétség

A történet középpontjában ezúttal Reath Silas Jedi-padavan áll, aki a Csillagfény jelzőállomásra tart, hogy megkezdődhessen új, kalandokkal teli élete a határvidéken. Ám történik valami a hipertérben, melynek révén a hajójuk kilökődik a valós térbe, ahol az utasok csak egy elhagyatott, kísérteties űrállomáson kereshetnek menedéket. Az ott rejtőző titkok azonban – mint arra Reath is hamarosan rájön – sötétségbe boríthatják az egész galaxist. A történet egy újabb fantasztikus alkotás a Star Wars-bestsellerszerző Claudia Gray tollából, érdekes és szerethető karakterekkel, valamint egy feszült, pörgős sztorival, melyből még mélyebben megismerhetjük a korszak működését. A Fenyegető sötétség eseményei ráadásul A Jedik fényével párhuzamosan játszódnak.

Viharfellegek

A Jedik fénye folytatásaként a Köztársaság Fénykorának hősei visszatérnek, hogy szembenézzenek egy félelmetes ellenséggel, és újra helyreállítsák a szétzúzott békét. A Jedik elszántan küzdenek, hogy megfékezzék az őrjöngve tomboló gonosz erőket, és eközben szembekerülnek az igazi borzalommal, melyet az ellenség rá akar szabadítani a galaxisra, és amelytől még az Erő sem óvhatja meg őket.Lopakodó árnyakJustina Ireland regényében a főhős Sylvestri Yarrow, egy szállítócég vezetője, aki maga viszi tovább a családi vállalkozást édesanyja halála után a Nihil támadásai közepette. Persze Jedikből is kijut a történetben, hiszen miután a Viharfellegek eseményei elég keményen megrendítik a Rendet, a Lopakodó árnyak leginkább ezt a kételyt, a Jedik önmagukba vetett hitének megingását dolgozza fel, különösen a padavanok körében. Tiszteletét teszi Vernestra Rwoh és tanítványa, Imri Cantaros, valamint a Fenyegető sötétségből már jól ismert Cohmac Vitus mester és padavanja, Reath Silas. Együttesen Coruscantra mennek tárgyalni tulajdonjogi ügyekben, amelyek elvezetik őket Sylvestrihez és az őt fenyegető veszélyhez.

Csillaghullás

A Köztársaság Fénykora első fázisának utolsó felnőtt regényében, a Csillaghullásban a Jedi rend ezúttal a legsötétebb órája elé néz! Miközben a Jedik a Csillagfény Jelzőállomáson próbálnak felépülni a testi és lelki fájdalomból, amit a sérüléseik és a gyász után éreznek, a vihar még mindig tombol: Marchion Ro az eddigi legmerészebb támadását készíti elő. A Csillaghullás számos elemében egy lezáró alkotás, ami egyszerre megágyaz a jövőnek is.

Éjféli horizont

Egy sor elképesztő veszteség után úgy tűnik, a Köztársaság végre megfutamította a Nihil martalócokat, és felcsillan a fény az alagút végén. Egészen addig, amíg nem érkezik a hír egy feltételezett Nihil támadásról Korélia ellen, közvetlenül a Magvilágban. A nyomozásra Cohmac Vitus és Kantam Sy Jedi mestereket, valamint Reath Silas és Ram Jomaram padavanokat küldik, akik mindannyian a saját belső harcukat vívják a hónapok óta tartó, könyörtelen veszély után. Ám amit a Korélián felfedeznek, arról kiderül, hogy csak egy része egy nagyobb tervnek, amely a Jediket elvezetheti az eddigi legsúlyosabb vereségükhöz. Az Éjféli horizont folytatja a Fenyegető sötétségben megismert Cohmac Vitus és Reath Silas mester és tanítvány páros történetét, miközben az első fázis utolsó ifjúsági regényeként meghatározó eseményeknek és leleplezéseknek lehetünk tanúi. 

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - A Köztársaság fénykora

Top 20 eladás az elmúlt 365 napban - A Köztársaság fénykora

Szűrés - A Köztársaság fénykora