ALIEN regény: Isolation - Izoláció

Szerző:

Ár: 4.490 Ft 3.592 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2020
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
364
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
ISBN:
9789634976134
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

Végre megérkezett a nagy sikerű ALIEN: ISOLATION videojáték hivatalos regényváltozata!

Amanda Ripley élete sosem volt könnyű... Szülei a szegénység peremén vergődtek, így édesanyja, Ellen Ripley kénytelen különböző, nem éppen veszélytelen munkákra szerződni, míg végül a Nostromo kereskedelmi teherhajó fedélzetére kerül. A mélyűri hajó eltűnését követően Amanda immár felnőttként egyetlen dologra összpontosít: kideríteni, mi is történt Ellen Ripleyvel?

Küldetése során megjárja az ismert világ legmélyebb bugyrait, ahol nem sok mindenkiben bízhat az ember. S amikor már úgy érezi, olyan mélyre zuhant, mint még soha, felragyog előtte egy új reménysugár, amit követve elutazik a távoli Sevastopol-állomásra, hogy végre választ kapjon kérdéseire. Ám az állomás romokban áll, folyosóin a halál ólálkodik, méghozzá a legrettenetesebb idegen élőlény formájában, amit Amanda valaha is el tudott képzelni…

ALIEN: ISOLATION hivatalos trailer:

 

A sorozat további részei:

Tim Waggoner
ALIEN regény: Prototípus
Ár: 3.592 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Pál Jámbor
Hóbor György
Babus József
Aki végigjátszotta a játékot, annak mindenképpen ajánlom. Sőt annak is, aki még nem tette meg. Jó volt olvasni Amanda Ripley családi hátteréről, gyerekkoráról is, amiről nyilván nem volt szó a játékban. Nagyon erős sztori, szerintem az egyik legjobb dolog ami az elmúlt években az Aliennel történt. Nagyon remélem lesz folytatás is egyszer.
2021-09-26 14:29:38
Tóth Edina
Fodor Zsolt
Nagyon király!
2020-12-11 14:50:30
Brezovai Tamás
Koller Tamás
Megérte megendelni az már biztos!
Iszonyat király!
2020-12-04 09:59:19
Diamant Ádám
Berei Roland oliver
Zseniális! Kiváló filmalapanyag is lehetne! Benne az Alien Top 5 regényben! Csak bátran!
2020-11-03 20:46:40
Tordai Dániel
Varga Viktor
Első Alien regényem, amit valaha olvastam. Azt kell mondjam, kellemeset csalódtam ebben a könyvben.

Nagyon tetszett, hogy Amanda Ripley múltját, családi hátterét is ismerteti az olvasóval az író.

Személy szerint nagyon sajnálom Amandát, mert nem kevés megpróbáltatáson megy keresztül a Sevastopol állomáson, valamint a fiatalabb évei sem voltak zökkenőmentesek. Ennek a regénynek hála sokkal szerethetőbb karakter lett számomra.

A videójáték mellé tökéletes adalékanyag, kiegészítő. Viszont önmagában, a videójáték ismerete nélkül is bátran megállja a helyét!
2021-06-27 12:51:59
G.A.
Az Alien filmeket már évek óta imádom, ezért is döntöttem emellett a történet mellett. Úgy álltam hozzá, hogy ez is egy szokványos Alien történet lesz.
Az első meglepetés ott ért, hogy milyen jól sikerült a bevezetés.
Hallottam a játék változatáról és meglepődtem, hogy mennyivel jobban sikerült a regényben az események sejtelmes felvezetése. Külön tetszett, hogy sok információt kaptam Amanda Ripley múltjából, már ezért megérte elolvasni.
Sajnos a későbbiekben igen csak hajazott a történet a játékra, nem volt sok eltérés.
Összességében viszont megérte elolvasni.
2021-03-25 10:52:30
Jászkai Péter
Antal Károly
Kovács Zoltán
Imádom az Alien filmeket és könyveket, de be kell vallanom csalódott vagyok... Sokkal többet vártam... Nem jött át a rettegés, pedig a könyv jól indul, viszont utána leegyszerűsítették az egészet. Amikor a végére értem ilyen érzésem volt: ennyi?
Pedig nagyon vártam.
2020-12-29 11:44:08
Kovács Viktor
Bíztam benne, hogy valamilyen szinten be fejezik a történetet és nem kell még egy könyvet végig szenvedni.Nem éreztem úgy, hogy Amanda Ripley visza emlékezései előrébb vitték volna a történetet. Elvileg 15 év el telt mióta el tünt a Nostromo. A visza emlékezések során nekem úgy jött át mintha ugyan az a kamasz 10 éves gyerek maradt volna aki azon duzzog, hogy édes anyja nem tartotta "be a szavát". Azért egy fiatal nőtől már el várná az ember, hogy fel fogja nem az anyján múlt, hogy be tartsa az ígéretét. 15 év alatt nem igazán fejlődött a főhősnő személyisége, jelleme, világ látása.
A visza emlékezések történeteit próbálták az adott eseménnyel párhuzamba állítani de nem mindig éreztem, hogy jól müködik ez a párhuzamba állítás. Az események, reakciók is elég életszerűtlenek. Át szállunk egy űr állomásra ami komolyan sérült, el veszítjük a társaikkal a kapcsolatot. Majd fegyveresek kergetnek az űr állomáson. Sőt egy idegen fajjal is szembesülünk. Majd be menekülünk egy liftbe éés a lift zenéjénél meg nyugtatóbat már rég hallott a főhősnő...
Számonra a reális reakció az lett volna, hogy teli hánya a liftet az idegesség és feszültség miatt vagy ütni kezdi a hangszórót, hogy el halgason a zene. Mert ilyen esetben a legkellemesebb zene is frusztálobb lenne de nem ezt a reakciót kapjuk. Elég felszínes a történet és mikor már azt érzem végre bele kerültünk a cselekménybe meg törik egy visza emlékezés miatt. Egyedül ezeket a kis belső kommunikációs üzeneteket élveztem többet adott a történethez mint a felszínes emlékek.
2021-10-07 15:01:54
Galsi Viktor Tibor
Nem spoilerezek, nyugodtan végig lehet olvasni!
Mikor megláttam nagyon megörültem és szinte azonnal előrendeltem. Valószínűleg a játék történetének részletes ismerete miatt (több részletes végigjátszást végignéztem 2014 óta) hatalmasak voltak az elvárásaim.
A könyvből nem csak Amanda hanem anyja Elen Ripley előéletét is megismerhetjük és ezek nagyon jók mi több Amanda egyes döntéseit és szituációkra való reagálását is jobban megértjük ezáltal. A történet több ponton eltér a játékmenettől ezért annak is érdemes elolvasnia aki valamennyire képben van a sztorival.
És most a fekete leves: A könyv számomra legnagyobb negatívumai hogy csak az egyjátékos módban játszható karakterek szemszögéből ismerjük meg a történetet. Szintén hiányoltam hogy a játék által olyan részletesen, számítógép és audió üzenetekben ismertetett, a történet idején már többnyire halott karakterek hátteréről alig tudunk meg valamit pedig ez tette igazán izgalmassá számomra a játékot, ezektől az egész életszerűbb, hitelesebb lett. A legfájóbb viszont a történet brutális egyszerűsítése (csonkítása) volt számomra. A könyv felénél a történet kb negyedénél tartünk onna viszont begyorsul és szemtelenül sok, érdekes elemet hagynak ki a sztoriból. (Itt utólag azt érzem mintha valaki kívülről nyúlt volna a történetbe hogy megvágva azt bele tudja sajtolni egy megengedett terjedelembe...) Én simán megvettem volna egy háromszor-négyszer ilyen vastag könyvet vagy egy több kötetes változatot ha az magához a történethez hozzátesz. Így viszont hiányérzet maradt bennem annyira hogy egy részletes végigjátszással vigasztalom magam.
Nem akarom hogy félre értsetek ezért a fentebbi negatív kritikákat máshogy mutatom be: Úgy néz ez ki inkább mint az Alien: Isolation játék = “A” halmaz; Alien: Izoláció könyv = “B” halmaz. “A” és “B” halmaznak van metszete ami számomra kevesebb volt mint szerettem volna viszont van mindkettőnek saját elemkészlete ami szerencsére nem mond ellent a történetnek látványosan. Összességében az “A” és “B” Unió egy csodálatos egységet alkot de ehhez célszerű ismerni a teljes történetet azaz egy részletes végigjátszást az összes háttér sztorira utaló feljegyzéssel.
Ami viszont formailag zavart az a könyv fejezetei közé beszúrt audió/elektronikus üzenetek magyartalanra történő fordítása. Itt mintha Google fordító fölött is átvette volna APOLLO egyik szubrutinja az irányítást. (Könyv és részletes végigjátszás elolvasása után megérted).
2020-12-23 22:14:43
Futaki Erik
Előrendeltem már, remélem tényleg megjelenik november végén.
2020-11-14 20:21:12
Fodor Zsolt
Megjelenhetne már! Mindig tologatják a dátumokat. :/
2020-11-13 10:59:21

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Horror
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban