% A Mars hercegnője

Szerző:

Ár: 2.690 Ft 2.152 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2012
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
280
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
május 28 - június 3.

John Carter, az amerikai polgárháború veteránja egy nap megmagyarázhatatlan módon a Marsra kerül. Az új világban, melyet lakói Barsoomnak neveznek, a négykarú, zöld tharkok foglya lesz. Ügyességének és erejének hála hamar elnyeri fogva tartói tiszteletét. Miután azonban kiszabadítja a tharkok rabságából Dejah Thorist, Helium városának csodaszép hercegnőjét, megismeri Barsoom másik arcát. A földi ember belekeveredik a zöld és a vörös marsiak közti háborúba, és ráébred, hogy rajta múlik ennek a világnak a sorsa.


A Tarzan könyvek szerzője, Edgar Rice Burroughs a Marsra vetődő harcosról szóló munkáját száz évvel ezelõtt írta, a történet népszerűsége azonban máig  töretlen. John Carter kalandjait, mely több folytatást is megélt, a hazai közönség is megismerhette már. Most a filmváltozat bemutatásának alkalmából új fordításban kerül az olvasóközönség elé a kultikus regény.

 

 

  John Carter - extended scene


 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lendvai Attila
Szalai Viktor
Solymosi Tamás
Békési József
Vályi Szabolcs
Nagyon jó könyv, csak ajánlani tudom. Bízom benne, hogy a folytatás is kiadásra kerül.
2013-03-28 21:26:44
Tenyér Gábor
Voorhees
Nagyon jó volt a könyv! Tényleg sokkal jobb mint a film. Mondjuk nem tudom a kiadó hogyan várhatja az eladások fellendülését, ha nem folytatják... Miféle logika alapján folytatják a 6 résszel? Ép ésszel fel nem fogható
2012-10-05 15:02:03
Földi Tamás
A könyv csak legalább százszor jobb, mint a film, annak minden idegesítő és szeretnivaló hibájával együtt.
2012-09-07 07:04:39
Ecsedi László
Én is a filmet láttam először, majd kedvet kapva beszereztem a regényt is. A könyv nagyon jó, jobb mint a film. Nagyon várom a folytatást. Mikorra várható?
2012-08-27 21:12:50
Kocsomba Csaba
Hamarabb láttam én is filmet,mint,hogy ismertem volta John Carter történetét.Érdekesnek találtam,és szerencsére meg is jelent,így nagy érdeklődéssel olvastam végig.A történet remek,várom a folytatásokat.Ajánlom mindenkinek! //Pár helyesírási hibát én is észrevettem benne.
2012-04-13 02:25:53
Hortobágyi Krisztián
Nagyon élveztem a könyvet, tényleg kultikus regény. És várom persze a folytatásokat!:)
2012-03-26 10:39:14
Hicinger János
Toth Attila
Urbán János
A napokban nézelődtem a neten és botlottam bele egy külföldi oldalon a Mars-ciklus gyűjteményes kiadásaiba. Van rá bármi mód, hogy ha kötetenként nemis de esetleg egy gyűjteményes köteteben ( mondjuk 3-4 kötet, 3 regény/kötet)kiadják a sorozatot hasonlóan Conan-hez vagy a Teljes Warhammer 40000 Univerzumhoz? Esetleges limitált példányszám növelhetné az eladást, szerintem. Én tuti megvenném mert a Mars-ciklus az egyik kedvenc sorozatom a Dűne mellett :)
2012-10-23 17:30:54
Urbán János
Van e már konkrétum a Mars Istenei megjelenésének időpontjáról, ugyanis az első kötet belső borítóján nyár volt megjelölve de azóta semmi hír? Remélem mihamarabb folytatódik a sorozat :)
2012-08-16 16:53:11
Pajesz
Én arra lennék kiváncsi, hogy lehet-e már tudni, hogy a sorozat többi része milyen rendszereséggel kerül megjelenésre?
2012-05-21 08:49:44
Steve
Havasi István:

A többi olvasó nevében is köszönöm a választ!
Azt viszont meg tudnád-e mondani, hogy megjelenhetnének-e a Szukits itteni kínálatában a General Press Kiadó könyvei? Mert ha igen, akkor megoldódna a Tarzan-rajongók álma is. Ahogy néztem az oldalukon, tovább folytatják a Tarzan regénysorozatot. Május 24-én jön ki náluk a második rész is, a Tarzan visszatér. A fordítás a régi nyolcvanas évekbeli, a borítók újak.
Így akkor nem lenne szükség rá, hogy a Szukits Kiadó is kiadja új formában, új fordítással. A könyvek itt is elérhetővé válnának azok számára, akik nem csak a Mars-ciklust szeretnének olvasni, hanem Burroughs másik alapműve főhősének kalandjaira is kíváncsiak. Nem beszélve a 30%-os árengedmény előnyeiről!
Remélem, hogy ezen az ötleten elgondolkodik a Szukits vezetősége!
2012-04-27 20:13:49
Havasi István
Tarzan nem lesz. A Mars ciklus van csak tervben. Ez is elég nagy projekt.
2012-04-27 11:28:47
Steve
Igen! Ez engem is érdekelne. Az első Tarzan könyv is pont 100 éve íródott. Ideje volna újra megjelentetni mind a huszonvalahány részt. Itthon csak a nyolcvanas és kilencvenes években jelent meg az összes rész, ahol már a legutóbbi rész (Tarzan és a hajótöröttek) kiadása is meghaladja a több mint tíz évet. Tehát régiben drágán vagy alig beszerezhető.
Szóval én erősen javasolnám a Szukits kiadónak, hogy igazán fontolja meg a dolgot! Gondolom, aki most először olvasta és megkedvelte ezt a John Carter történetet, az kíváncsian venné a kezébe a Tarzan könyveket is.
Mivel annak idején olvastam a Tarzan-sorozat tízegynéhány könyvét, így biztosan mondhatom, hogy szerintem tartalmasabb és eredetibb, mint bármelyik film- vagy képregényadaptáció! Itt ugyanis az író eredeti történetvezetését olvashatjuk változtatás, rövidítés és leegyszerűsítés nélkül.
Ahogy eddig én tudom a filmekben soha nem követték Edgar Rice Burroughs eredeti történetvonalát. Minden forgatókönyv csak hasonlított egyik-másik regényének történetére, de hűen egyik sem követte az író papírra vetett elképzeléseit.
Például Tarzan, amikor a dzsungelből a civilizációba kerül, akkor több nyelven is megtanul beszélni. Francia barátja, D'Arnot is tanítja. Ő sem szerepel a filmekben. Tarzan eredeti, nemesi szarmazású neve: John Clayton, Greystoke lordja. Akik nem olvasták azok sokan nem tudják. Párja Jane Porter, sok filmben pedig Jane Parker. Hogy miért, nem tudom!
Szeretném javasolni a kiadónak, hogy komolyan fontolja meg a Tarzan regényfolyam kiadását, mert a Star Warshoz, Warhammer és WH40K-hoz hasonlóan több évre előre meglenne a kiadandó sorozat és régi-új rajongótábort is szerezne ezzel a lépésével!
Nekem már megvan régebbi kiadásban több mint a fél sorozat, mégis az elejétől a végéig újra megvásárolnám, ha újra kiadnák!
2012-04-23 18:25:22
Szabó Zoltán
A Tarzan sorozat várható?
2012-04-22 07:17:32
Setényi László
Én ma fejeztem be a könyv olvasását, és nagyon tetszett, még úgy is, hogy a filmet hamarabb láttam.
Némi kritika: Több helyesírási hibát is találtam a könyvben, ami néha zavaró volt, de nem vészesen. Amit viszont nem értettem, hogy az eredeti jeddak kifejezés végéről mért kellett lehagyni a k betűt? Ha lehetne ezt a következő kötetre jó lenne, ha orvosolnák.
Ettől eltekintve gratulálok a könyv megjelentetéséhez, nagyon várom a második részt.
2012-04-11 14:51:18
Hortobágyi Krisztián
Én is nagyon várom már a kötetet. Anno én csak hallottam róla, nem olvastam, most pótolom!:) Remélem jól fogy majd, így a kiadó "kénytelen" :) kiadni a maradék 10 kötetet is!!! Hajrá Szukits!
2012-03-11 15:44:02
Kasza István
Tíznegy részeből áll a mars ciklus :-) Ebből nálunk öt könyv jelent meg annó remélem a szukits a többit is ki adja:-)
2012-03-10 13:24:18
Steve
Edgar Rice Burroughs a Tarzan szülőatyja (is). Nemrég olvastam a Mars-ciklus első négy részét. Az ötödik, A Mars sakkjátékosai manapság beszerezhetetlen. Nagy reményekkel várom, hogy megint olvashassam immár új fordításban. Esetleg valaki tudja, hogy hány rész várható John Carter és fia, Carthoris történeteiből? Ha a Tarzan könyveket is újra kiadná a Szukits, akkor minden álmom teljesülne. Bár ez nem csak az én óhajom lenne, gondolom.
Annyit tudok, hogy a General Press kiadó tavaly novemberben kiadta a Tarzan első részét. Emiatt talán kiadási gondok lehetnének, ha a Szukits is ebbe próbálna belevágni. Ha egyáltalán tervezné.
2012-03-08 20:34:11

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban