Star Wars: Coruscanti éjszakák: Az utolsó lovag

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
480
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
szeptember 29 - október 5.

A 66-os parancs után Jax Pavan folytatja küzdelmét a Birodalom ellen – magányos harcosként, illetve a Coruscanton működő titkos ellenálló csapat, az Ostorcsapás értékes segítőjeként. Hamarosan belevág élete legveszélyesebb küldetésébe: elkíséri egy távoli világra az Ostorcsapás vezetőjét, akire a birodalmiak is vadásznak. Harci tapasztalatainak és a Far Ranger tűzerejének köszönhetően, bízik benne, hogy megbirkóznak mindennel, amit a Birodalom felvonultat ellenük – leszámítva egyvalamit, amitől Jax a legjobban tart. A galaxisban az a hír járja, hogy a Sith Sötét Nagyura életét vesztette egy lázadó harcossal vívott párbaj során. Ám Jax felfedezi a dermesztő igazságot, amikor megidézi az Erőt... és rátalál Darth Vader sötét, eltéveszthetetlen, gonosz jelenlétére.

És Jax tudja, hogy Vader nem fog leállni, amíg egyetlen Jedi is életben van...

 

 

A sorozat további részei:

1. Michael Reaves
Star Wars: Coruscanti éjszakák: A Jedik alkonya
Ár: 3.040 Ft
2. Michael Reaves
Star Wars: Coruscanti éjszakák: Az árnyak utcája
Ár: 2.960 Ft
3. Michael Reaves
Star Wars: Coruscanti éjszakák: Az Erő mintázatai
Ár: 2.960 Ft
 

A szerzők további termékei:

Michael Reaves, Maya Kaathryn Bohnhoff
Star Wars: Árnyjáték
Ár: 3.600 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sebestyén Csilla
Havasi István
Az utolsó lovag, a széria zárása volt a csúcs. Ebbe a kötetbe sikerült minden olyan dolgot bepakolni, ami nagyszerűvé tehet egy könyvet. Volt kaland, izgalom, akció, dráma, feszültség, nagyszerű és felejthetetlen karakterek, fantasztikus leírások, kiváló karakterábrázolás. I-5-öt és Jax-et mindenféleképpen ki kell emelnem. I-5 lett a Star Wars Pinokkiója, élő poénbomba. Nagyszerű ívet futott be ezekben a regényekben. Fejlődése itt éri el a tetőpontját. Jax a maga erkölcsös, moralizáló, útkereső figurájával szintén emlékezetes marad.
Az arányok nagyon jól eltaláltak. Megfelelő a dráma, az útkeresés, a lelki dolgok ábrázolása, az akció, a kaland és a feszültség aránya. Ebben a kötetben már több helyszínre is ellátogatunk, így ez lett a legváltozatosabb az összes rész közül. Váratlan fordulat itt sem marad el. A vége pedig rendkívül megható lett. Az utolsó lovag aktívan foglalkozik a szerettünk elvesztése miatt érzett fájdalommal, a veszteség érzésének feldolgozásával. Mindezt egy Jedi szemszögéből és egy különleges vallás filozófiájának bemutatásával. A téma édesanyám közelmúltban bekövetkezett halála miatt amúgy is mélyen érintett, úgyhogy itt még sokkal jobban át tudtam élni a főszereplő érzelmeit.
[spoiler]
Hőseink épp arra készülnek, hogy kivigyék Coruscantról Thi Xon Yimmont, a cereai Ostorcsapás vezért. Az utóbbi időben kezdett forróvá válni a talaj a lázadók lába alatt. Jax-ék próbálnak új központot találni. A Toprawára történt látogatásuk után Vader és az 501-esek ravasz csapdát állítanak nekik és rajtuk ütnek a Far Ranger-en. Yimmon fogságba esik, Laranth Tarak meghal, I-5 teste elpusztul. Hőseink kemény megpróbáltatások és mély megrázkódtatások után menekülnek csak meg.
Laranth halála nagyon fájdalmas és érzelem dús rész. A lány és Jax kapcsolata már kezdett elmélyülni, szinte kitalálták egymás gondolatait is. Laranth halála mélyen megrázza Jax-et. Rosszul érzi magát, mert Yimmon fogságba esett. A könyvet egész végig kíséri a gyász, amit az ifjú Jedi hordoz magában. Nehezen tudja feldolgozni a veszteséget. Felteszi magában azt a kérdést, melyet mindannyian fel szoktunk tenni ilyenkor. Mit rontott el, mit tehetett volna másképp, hogy ezt megakadályozza. Azt kívánja, bárcsak vissza tudna menni a múltba, hogy gátat vessen a tragédiának. Ezzel kapcsolatban a könyv végén lévő dathormiri szál lett a legérdekesebb. A Dathomiron Jax annak módját kutatja, hogyan tudná kinyitni Darth Ramage holokronját, hogy aztán tudását felhasználja és kimentse a fogságba esett Yimmont. Eközben eljut a Dathomiron a Csillag-templom romjaihoz, a Végtelen kapuhoz. (Az ezekkel kapcsolatos utalások azoknak lehetnek ismerősök, akik olvasták a Köztársaság képregény sorozat 23-26. számait.) Itt egy olyan élményben van része, mint amilyet a Lázadók sorozatban Ezra Bridger átél a Világok Közti Világban. Jax a Végtelen kapu segítségével látja a múltat, Laranth halálát, és a lehetőséget, melyben a lány talán túlélhette volna. Nagyon katartikus volt ez a rész. Még mielőtt Jax a Dathomir-ra eljutott volna mindent követ megmozgat, hogy kiderítse, hol lehet Yimmon. Megfordul a Toprawán, a Coruscant-on és a Mandalore-on. A hagyományos utakon nem jár sikerrel. A toprawai ellenállásban nem bízik, mivel lehetségesnek tartja, hogy köztük valaki volt az áruló. A Mandalore-on hihetetlen lépesre szánja el magát: hajlandó üzletet kötni a hírdedt Xizor herceggel, aki itt a Fekete Nap vigója. Ez a másik rész, ami nagyon feszült a történetben, hiszen Jax hajlandó Xizornak egy szívességet tenni cserébe a segítségért. Szerencsére nem lesz az egészből semmi, Xizor visszakozik. Nagyon élveztem azt a részt, amikor Jax beront a herceghez. Jax-en érződik a tehetetlenség, elzárkózik a barátaitól. A végén már a sötét oldalhoz fordulna segítségért. Felhasználná Darth Ramage időmanipuláló képességeit is. Ehelyett sikerül elsajátítania az Erő-kivetítést, (kb az, amit Luke Skywlaker is használ Az utolsó Jedikben) és ezzel sikeresen megtéveszti az inkvizítorokat és magát Vadert is a Kantaros állomáson.
A Coruscanton Tuden Sal, Pol Hauls és Sheel Mafeen a főszereplők. Tuden Sal mindenféleképpen végre akarja hajtani a Palpatine elleni merényletet. Barátja, Pol Haus ellen fordul. A végén kiderül, hogy ő volt a ludas a Jaxék elleni rajtaütésben. Azt tervezte, hogy így eltávolítja őket az útból, hogy vezérként előlépve bosszúja eszközeként használja fel az Ostorcsapást. Nem nehéz kitalálni, hogy a kísérlet elbukik, Sal pedig megkeseredetten hal meg. Pol és Sheel túlélik. A költő Sheel Mafeen nagyon szimpatikus szereplő volt.
Den és I-5 a hagyományos módszerekkel próbálnak Yimmon nyomára bukkanni. Nehéz szívvel nézik, amikor Jax már sötét módszerekhez folyamodna. Aggódnak barátjukért, de a végsőkig kitartanak mellette. I-5 itt több testben van jelen. Szerencsére sikerült a fejét az agyát megmenteni, így több droid testbe is át tud költözni. Ez rengeteg vicces pillanatot eredményez. „Nem, Duckynak nincsen zseniális agya. A zseniális agynak van Ducky-ja”. Ez a poén volt talán a legjobb kedven droidomtól. I-5 itt lesz a legemberibb. Jól rá tud világítani Jax megkérdőjelezhető tetteire. I-5-höz kötődik a könyv végén az egyik legjobb jelenet, amikor Jax Vader-rel hadakozik. Ott a droid áldozat készsége nagyon megható.
A dathomiri mellékszereplő, Magash Drashi kifejezetten szimpatikus volt. Jó lenne Jedit képezni belőle. A toprawai ellenállók közül Sacha Swiftbird és Geri voltak a kedvenceim.
A könyv végén nagyszerű összecsapásokat kapunk a kantarosi mentőakció során. Jax és barátai nem csak inkvizítorokkal, hanem Darth Vader-rel is szembekerülnek. Jax nagyszerű és látványos fénykardpárbajokat vív Probus Teslával és Vader-rel is. Kiválóan használja Erő-kivetítős képességeit. A legjobb rész, amikor I-5 akciójával kimenti Jax-et szorult helyzetéből. Akkor nagyon izgultam mind Jax-ért, mint I-5-ért. Mindketten készek voltak feláldozni magukat. Nagyon megkönnyebbültem miután kimentették Yimmont, sikeresen elmenekültek. Rég volt, amikor ennyire megkönnyebbültem egy könyv végkifejletén. Jax a végén sikeresen megbékélt önmagával és a veszteség érzése is már enyhült benne. I-5 pedig szinte majdnem emberré vált az új android szerű testében. [/spoiler]
Kiváló zárást kapott a sorozat, nagyon élveztem, egyértelműen bekerült a kedvenc olvasmány élményeim közé. Az utolsó lovag simán felveszi a versenyt a legjobb Star Wars történekkel és filmekkel, ott van a helye a legjobbak között. Kiváló.
2019-01-08 19:28:05
Köhler Zoltán
Ujvári - Gulyás Viktor
Ez most kicsit gyengébbre sikerült, mint az előző három, ezért nálam csak négy csillagos. Azokkal együtt viszont szerintem teljesen rendben van. Remélem, lesz még folytatása.
2018-11-14 09:00:41
Tóth Keve
Nem szeretem a Michael Reeves könyvekben, hogy valamelyik könyvben valakinek, akit megkedveltél, meghal. Engem Laranth halála eléggé lesujtott. Plusz eléggé összevissza van a történet, az egész szériában nem érthető. Nem ajánlom.
2020-08-16 14:55:34
Fodor Levente
Katyvasz
Próbálnak több helyről kivett dolgokból összerakni egyet. PL a köztársasági kommandóban levő mandaloriakat a Klón háborúk sorozatban levőkkel (ami egy borzalom és gyalázat volt).
A könyv felénél tartok és egy hegynyi irritáló kérdés merült fel... úgy akarják a főhőst érdekessé tenni hogy teletömik a zsebeit szinte lehetetlen dolgokkal....
2018-10-30 15:01:29
Umbráth László
Nagoyn remélem, hogy fognak még megjelenni legendák sorozatok pl x-szárnyúak, fate of the jedi stb
2019-04-05 19:07:52
Fodor Levente
Maga az ötlet hogy csipegetnek más helyekről nem rossz, úgy értettem hogy itt a kivitelezés borzalmas.
2018-10-30 15:04:00

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban