Star Wars: Darth Vader, a Sith sötét nagyura: Birodalmi gépezet (képregény)

Szerző: Charles Soule

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2020
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
148
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
ISBN:
9789634974840
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 25 - 31.

Minden idők legfélelmetesebb gonosztevője egy vadonatúj sorozatban bukkan fel!

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL Darth Vader: Dark Lord of the Sith című sorozatának első hat számát foglalja magában. A kötetben található történeteket Charles Soule írta és Giuseppe Camuncoli rajzolta.

A történet ott kezdődik, ahol a Star Wars: A Sith-ek bosszúja véget ér. Kövessük Darth Vadert, és legyünk a tanúi annak, ahogy megszerzi legendás vörös fénykardját, és megkezdi könyörtelen felemelkedését! Anakin Skywalker immár inkább gép, mint ember. Mindent elvesztett, ami valaha fontos volt neki, és most új jövőt kell teremtenie magának – a Sith sötét nagyuraként! Csatlakozzunk Darth Vaderhez, mialatt mesterétől, Darth Sidioustól tanul, és együtt megkezdik a Galaktikus Birodalom építését – a sötét oldal módszereivel. Vader az első küldetésén egy Jedit vesz célba, aki túlélte a hírhedt tisztogatást, aki régóta elvonultan él – és sokkal nagyobb a hatalma, mint bárkinek, akivel Vader eddig szembekerült.

Senki sem mondta, hogy a hatalomhoz vezető út könnyű lesz...

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Vass Zsolt
Polcz Máté
Szerintem Charles Soule a legzseniálisabb képregényíró, aki valaha írt Star Wars képregényt. A történet elképesztően jó: Megtudhatjuk, mi történt a Jedik fénykardjaival pontosan és hogy hogya készül el egy Sith fénykard. Az inkvizitorokról is sokat megtudunk. Egy kicsit belepillanthattunk a klónok 66-os parancs utáni gondolkodásukba. Először hallhattunk a Barash esküről. Az esküt a jelenlegi egyik kedvenc "Jedim" réven ismerhettük meg jobban. A főinkvizitor múltjáról is megtudhattunk néhány dolgot. A végén pedig egy óriási cliffhanger-rel maradtunk ott. Ezt csakis 5 csillagra tudom értékelni, zseniális!
2021-03-30 13:25:06
Polcz Máté
Charles Soule nagyon jól ír, nagyon szeretem a képregényeit. Nagyon izgalmas és remekül illeszkedik a Sithek bosszújához.
2021-01-07 11:51:05
Kovács Patrik
N. Patrik
Kovács Máté
Reményi József
Havasi István
Darth Vader, a Sith Sötét Nagyura: Birodalmi gépezet
Charles Soule a Marvel második Darth Vader sorozatában egy nagyszerű, új szériát indított útjának, mely sok olvasó véleménye szerint az elmúlt évek legjobb Star Wars képregényei közé tartozik. Sőt, sokak szerint ez az új Marvel-es éra eddigi legjobbja.
A történet Yanvin előtt 19-ben, nem sokkal A Sith-ek bosszúja után veszi fel a fonalat. Az alapszituáció hasonló, mint James Luceno Sötét Nagyúr című regényében. A lélekben megtört fájdalommal és gyűlölettel teli ifjú Darth Vader keresi a helyét a galaxisban. Még kezdő Sith Nagyúr, csak dühe és gyűlölte hajtja előre. Soule Luceno-hoz hasonlóan nagyon jól meg tudta fogni ezt a témát. Giuseppe Camuncli rajzoló segítségével személetesen ábrázolják Vader cselekedeteit, érzelmeit. Nem látunk bele Vader gondolataiba szövegesen, de a képek ezt helyettesíteni tudják. Elég gyorsan pergő eseménysort kapunk, így megfelelően le is köti a történet az olvasó figyelmét. Erősen érződik, hogy az első 6 szám csak a sorozat eleje. Több dolog csak előrevetítésre kerül. Vader cselekedetiben bebizonyítja, hogy méltó a Sith Sötét Nagyura címre, az olvasóban pedig azt az érzetet kelti, hogy nála nagyobb gonosztevő kevés lehet az univerzumban.
[spoiler] Már az első szám eleje érdekes. Vader dühében miután felkelt az asztaltól megragadja az Erővel Sidioust. Haragos rá is, mert Padmé halott. Palpatine lassan rávezeti, hogy fogadja el a haragot és a fájdalmat, kovácsolja fegyverré. Ezután, megregulázza tanítványát, hogy soha többé ne támadjon rá. Különlegesek ezek a képsorok, hiszen még nem láttunk arra példát, hogy ennyire nyíltan Vader az Uralkodó ellen fordulna. Láthatjuk, ahogy Mas Amedda nyilvánosan égeti el a fénykardokat. A sztori egyik központi témája Vader fénykardjának elkészítése. Az új kánonban a Sith fénykardok kristályai attól lesznek vörösek, hogy a kristályt vérezni kényszerítik. E mellett elveszik egy Jeditől. Vader útnak indul egyedül, hogy keressen egy Jedit és elvegye tőle a fénykardját. A második számban egy klónok által megszállt Jedi űrállomásra, a Brightome-ra hatol be. Vadernek úgy tűnik, mindenáron harcolni van kedve, mert összecsapásba bonyolódik a klónokkal. Miután megtudta amit akart az Ai’dololeem holdja tart, hogy levadássza Kirak Infil’a Jedi-mestert. Kirak mester letette az úgynevezett Barash-esküt, mely arra kötelezi őt, hogy száműzetésben éljen és távol tartsa magát a Rend dolgaitól. Még Anakin felbukkanása előtt vonult száműzetésbe, így nem tud semmit a közben megtörtént dolgokról. Kirak mester nagyon profi harcban, gyorsan ki is üti az ifjú Sith-et. Vader nagy nehezen összeszedi magát, és úgy dönt, cselhez folyamodik. Am’balaarvárosban széttöri a gátat, elvonja Kirak mester figyelmét, így végezni tud vele. Elég kegyetlen húzás volt, hisz számtalan civil is meghalt ott. Az ötödik számban Vader a Mustafarra megy megépíteni a fénykardját. A Sith szentélyben történtek a történet újabb csúcspontjai. Először eljátszadozik az író azzal a gondolattal, ami sokak fejében megfordulhatott. Mi lett volna, ha Anakin elméje kitisztul és rájön milyen szörnyűségeket tett. Ezután pedig végre láthatunk egy Vader-Sidious párbajt is. Nagyon drámaiak és epikusak ezek a képsorok, melyek vízió formájában jelennek meg. Aztán Vader mégis beteljesíti a sorsát. A legjobb képsorok a visszaemlékezős részek, melyek szép katarzis élményt keltenek.
A 6. számban színre lépnek az inkvizítorok, láthatjuk a Főinkvizítort és megtudhatjuk miért árulta el a Jediket. A Vader-Főinkvizítor párbaj volt a sztori másik csúcspontja. Folyt köv. Jocasta Nuval. [/spoiler]
Nagyon elégedett voltam az első hat számmal. Sokan kritizálták a rajzokat, nekem viszont maximálisan elnyerte a tetszésemet. Kiváló indítás. Ötös.

2019-01-08 19:25:32
Köhler Zoltán
Sütő Dániel
Üdv!
A kötet tartalma megegyezik a "Star Wars: Darth Vader: Vader"-el kezdődő sorozat 6 kötetének tartalmával? :) Előre is köszönöm.
2018-10-16 10:32:53

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban