Star Wars: A Sikolyok Fellegvára (képregény)

Szerző: Kieron Gillen, Jason Aaron

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
132
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

A felkelő pilóta és a renegát régész együtt vetik bele magukat a galaxis legsötétebb bugyraiba. Luke Skywalker összefog doktor Aphrával!

Ez a képregénygyűjtemény a MARVEL Star Wars 31-32., a Doktor Aphra 7-8., valamint a Sikolyok Fellegvára 1. számát tartalmazza.

A kétes hírnévnek örvendő doktor olyan ajánlattal áll Luke elé, amit az nem utasíthat vissza. Aphra elviszi őt egy titkos találkozóra a rettegett Sikolyok Fellegvárának szívébe. Megtalálja Luke azt, amit keres? Megbízhat Aphrában? Vagy a végén mindketten a Fellegvár királynőjének áldozatai lesznek? És amikor a különös páros belép a galaxis egyik legnagyobb hatalmú, a világtól elzárkózva élő nőjének fészkébe, vajon számíthatnak Hanra és Leiára?

 

A sorozat további részei:

 

A szerzők további termékei:

1. Jason Aaron, John Cassaday
Star Wars: Skywalker lesújt (képregény)
Ár: 3.672 Ft
1. Kieron Gillen, Salvador Larroca
Star Wars: Darth Vader: Vader (képregény)
Ár: 3.672 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

P.A.Video Studio
A Sikolyok fellegvára a Vader lezuhan kötethez hasonlóan crossover történet, melyben Aphra és Luke közös kalandjuk során a Ktath’atn fellegvárába látogatnak, ahol a királynő az évente megrendezésre kerülő jótékonysági estjét tartja, melyen a számára érdekesnek talált előadások résztvevőit megjutalmazza.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/D2Ny_7E_sQA
2019-04-26 22:07:32
Kovács Máté
Reményi József
Havasi István
Star Wars: A Sikolyok Fellegvára
A Sikolyok Fellegvára története egy újabb úgynevezett crossover széria, mely a Vader lezuhan című képregényhez hasonlóan két sorozatot keresztez: a Star Wars-t és a Doktor Aphrát. Itt is egy külön füzetben indult a történet – A Sikolyok Fellegvára 1. - , majd a Star Wars 31., a Doktor Aphra 7., a Star Wars 32., és a Doktor Aphra 8. számai viszik végig. Mindkét szériára kihatással lesznek az események, elsősorban inkább Aphrára. Luke-kékat kevésbé érintette, bár ki tudja, ugyanis az utolsó oldalak elég érdekesen értek véget.
Az olvasónak a gyűjteményes kiadásban nem kell bajlódnia azzal, hogy hogyan olvassa a történetet, ugyanis a füzetek szépen, kronológiai sorrendben követik egymást. Így nem lehet eltévedni. Azoknak, akik Amerikában füzetes formátumban követték az eseményeket bizony fejfájást okozhatott a sorrend.
A történetet Kieron Gillen és Jason Aaron közösen írták. Megint a Csillagok háborúja misztikus vonala volt erős, hasonlóan a Star Wars 5. kötetéhez (26-30. szám: Yoda titkos háborúja); valamint a Doktor Aphra 1 kötetéhez (1-6. szám: Aphra). Kifejezetten élveztem Ktath’atn Fellegvárában történteket. A helyszín abszolút magával ragadó és hangulatos. Kész kísértet kastély. Ktath’atn lakosai pedig tovább bővítették a Star Wars világának különös, egyedi és újító vonásaival rendelkező népeinek sorát. A királynő képességei újra megmutatják, hogy az Erő nem csak a Jediké, vagy a Sith-eké lehet, illetve azt is, hogy számtalan megnyilvánulási formája van, sok új lehetőséggel. Bár a sztoriban nem olvasható konkrétan, hogy az uralkodónő az Erőt használná, de a dathomiri Éjnővérekhez hasonlóan ő is a rejtélyes energiamező valamely ismeretlen szeletét használhatja. Szóval ebben a történetben is az egyik kedvend univerzumom fantasy vonala kerül előtérbe, és ezt nagyon imádom.
A történet akció dús, pergős és kalandos. Luke-ékért persze nem kell aggódnunk, de nem is volt a lényeg, hanem az, hogy egy újabb nagyszerű, könnyen olvasható, kalandot kapjunk, mely kikapcsolja az embert. Ezt A Sikolyok Fellegvára maximálisan teljesíti. Legalábbis nálam biztosan.
Nézzük a rajzokat. Három különböző művész készítette az öt füzetet, eltérő stílussal. Marco Checchetto és Salvador Larroca rajzaival teljesen elégedett voltam. Andrea Broccardo rajzai is nagyon szépek, de a stílusa gyökeresen más. Talán ez pár olvasót zavarhat, hogy füzetenként változnak a stílusok. Eleinte fura volt nekem is, de végül is ez nálam nem vont le semmit a végső értékelésből.
[spoiler] Aphrára nagyobb hatást gyakorolt Luke a tetteivel és az őszinteségével. Az ifjú Jedinek sikerült felébresztenie Chelli Aphrában a lelkiismeretet, melyet jó mélyen eltemetett magában. Érdekes párhuzamot állítottak Luke és a simlis doktor között. Mindkettejüket a múltban nagy csapások érték és ez kihatással volt rájuk. Luke a megpróbáltatások ellenére megmaradt a jó oldalon, míg Aphra inkább a sötét oldal szövetségeseinek sorait bővítette. E mellett Luke is kapott leckét a Jediségből és a világ dolgaiból. Valahogy úgy éreztem, hogy a történet végére a naivitása mintha csökkent volna. Jól teljesítette a próbát, a királynővel vívott párbaj emlékezetes lett, Obi-van és Yoda biztos büszkék lehetnek rá. (Obi-van, ha a figyelte Luke-ot a túlvilágról, Yoda pedig később tudomást szerezhetett az eseményekről, már ha Luke beszámolt neki.)
Leia is kapott leckét. Megtanulta, hogy fontosak a barátai. Amikor Tripazéró párhuzamot von közte és Leia között azzal kapcsolatban, hogy másokat eszközként használnak a céljaikhoz, a hercegnő nagyon elszontyolodott. Érezhette, hogy talán van némi igazság a gyilkos droid szavaiban.
A történet látványvilága is teljesen rendben van. A ktath’atn-iakat megkedveltem. A Sikolyok Fellegvár bebizonyította, hogy nem kell állandóan a Birodalom ellen harcolni, ez a galaxis nagy és széles, lehet itt még találni bőven ellenséget és gonoszt. E mellett a misztikus vonal is tovább erősödött. [/spoiler]
Egy újabb üde színfolt. Nagyon élveztem elejétől a végéig. Remélem még sok ilyen történet vár ránk a jövőben. Ötös.

2018-10-23 13:50:10
Köhler Zoltán

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban