Star Wars: Battlefront - Alkony század

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
460
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

Vad polgárháború dúl a Galaxisban. A Középső Gyűrű világain birodalmi rohamosztagosok légiói küzdenek, hogy eltapossák az ellenállás utolsó lángjait is. A Lázadók Szövetségének alakulatai kemény harcok árán mélyen benyomultak a Birodalom területeire, ám egy napon a főparancsnokság elrendeli a visszavonulást. Az Alkony század eddig sorra vívta a véres, kimerítő harcokat, és most az utóvéd hálátlan feladata jut neki.
Ám egy titokzatos szövetséges váratlan felbukkanása alapjaiban változtatja meg a helyzetet, és a Szövetség lehetőséget kap arra, hogy a visszavonulást ellentámadássá változtassa. Az Alkony század halálosan fáradt, de mindenre elszánt harcosai rendezik soraikat, és felkészülnek, hogy megvívjanak még egy nagy csatát, ami eldöntheti a háború sorsát – a Birodalom katonai gépezetének szívében.

 

A szerző további termékei:

Alexander Freed
Star Wars: Zsivány Egyes (keménytáblás)
Ár: 3.992 Ft
Alexander Freed
Star Wars: Zsivány Egyes (puhafedeles)
Ár: 3.192 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Ujvári - Gulyás Viktor
Kovács Máté
Pokorny Krisztián
Váratlan meglepetés volt a könyv. Révén úgy hírdették, hogy a játék hivatalos része, csak hogy ott nem is volt semmi történet, nem tudtam mire számítsak. Pozitívan csalódtam. Remek háborús regény, jó karakterekkel. A történet talán kicsit csapongó, de szvsz ez is inkább csak a hangulatot erősítette jelen esetben. Érdekes volt megtudni, mi is folyt pontoson a seregben, túl a film határain.
2018-02-01 09:14:24
Thadeusz
Érdekes volt számomra belelátni a lázadó csapat életébe, ahogy harcmezőről-harcmezőre folytatják az útjukat, és utána hogyan gyűjtenek újra energiát, életkedvet. Eleve maga a kor amikor játszódik különleges, az első halálcsillag elpusztítása után vagyunk. A lázadók hozzáállása igazán realista, hiszen a halálcsillag elpusztítása után sem pozitívnak vagy épp sikeresnek gondolják a harcukat. Nagy esélyt látnak a bukásra, és épp ezért annyira alaposak, hogy nem bízzák el magukat. Tudják a legkisebb hiba is végzetes lehet a lázadásra nézve.

https://thadeuszblog.wordpress.com/2017/06/17/alexander-freed-battlefront-alkony-szazad/
2017-06-30 12:07:08
Polák Ákos
Fényi Viktor
Hajós József
P.A.Video Studio
A regény nem csak a videójátékhoz, hanem A Birodalom visszavághoz is kapcsolódik, izgalmas, fordulatos, a hétköznapi lázadó katonák életébe, hadműveleteibe nyújt betekintést.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/ELgOXOQKg2Q
2016-10-21 19:56:38
Kolrus Patrik
A Star Wars mint kifejezés nagyonsok mindent magábafoglal. Nekem ez a könyv jelentette az egészben a csúcspontot. Engem amikor leültem olvasni teljesen magával ragadott. Nágyon jó, hogy nem a filmből ismert szereplőket szórakoztatja végi. Nekem eggyetlen csalódást okozott, méghozzá azt, hogy végét ért.
2016-09-27 22:37:12
Zsivola Péter
Sólyom Ferenc
Ez az eddigi legjobb SW könyv szerintem. A történet fordulatos és váratlan. Egyszerűen alig lehetett letenni. A történet az 5.rész A Birodalom Visszavág környékén zajlik és egyszerűen olyan jól kihasználja, hogy az valami eszméletlen. Az egyik nagy ikonikus karaktert is beleveszi a történetbe, de úgyhogy az valami fantasztikus és ha nem is kapott túl nagy szerepet csupán pár oldalnyit olyan mélyen képes volt inspirálni , hogy arra eszméltem, hogy azóta elolvastam egy huzamban 60-70oldalt. A történet az elején is pörgősen indul nem is számítva. Néha kicsit sok karaktert kell észben tartani, de még igy is olyan emlékezetes karakterek vannak a könyvben, hogy elég a nevét elolvasni és az egész eddigi történetére emlékszek.
2016-08-20 23:07:57
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
szabó Tamás
Tenyér Gábor
Maszek Mátyás
Havasi István
Alexander Freed: Alkony század
Ez a Star Wars regény a tavaly elkészült Battlefront videojátékhoz készült, de egy önálló történetet mesél el. A középpontban az Alkony század nevezetű gyalogsági egység katonái állnak. Azok, akik többet szerettek volna látni az egyszerű lázadó katonák életéről, most megkapják a magukét. A regényben a főszerep az akcióé és a csatározásoké, némely esetben kapunk betekintést bizonyos karakterek gondolkodásmódjába és érzelmi világába. Sajnos nem túl sok szereplőt ismerünk meg, és a karakterek ábrázolása nem olyan részletes és összetett, mint Karen Traviss-nél, de az akciók és a pergő cselekmény azért kárpótolt ezért.

[spoiler]
Hazram Namir, a Crucival vad világáról származik, egy elmaradottabb törzsi közösségből. Sodródik az eseményekkel, gyakorlatilag véletlenül csapódik csak a lázadókhoz, mégis ő lesz a legfőbb szereplő és egy idő után az egész Alkony század sorsa múlik rajta. Az ő személyisége van a legjobban kidolgozva, az események többségét az ő szemszögéből látjuk.
Everi Chalis, volt a Birodalmi Kormányzótanács egyik tagja. A Birodalom rövid pórázra fogja, ezért szabadulni igyekszik a szorításból. Az Alkony századhoz kerül. Cselekedeteit sokszor a gyakorlatias megfontolás, vagy a rideg bosszú vezérli. Érdekes személyiség, kár, hogy nem ismerhettük meg annyira, mint Namirt.
Brand, a volt fejvadász. Több emlékezetes jelenet fűződik a nevéhez. Őt is csak felületesen ismerjük meg, de a szerepe kárpótol ezért.
Gadren, a besalisk, aki hisz a lázadók eszméiben. Roach, a fiatal lány, aki a könyv végére nagyon hősies lesz.
Thara Nyende, a rohamosztagos SP-475. Hisz a Birodalomban, de e mellett segít a rászorulókon is. Érdekes kettősség, róla is lehetett volna többet írni.
Tabor Seitaron a Birodalom jobb oldalát testesíti meg higgadtságával és megfontoltságával.
Verge Prelátus a Birodalom elmebeteg, fanatikus oldalát testesíti meg.
[/spoiler]
A könyvben átérezhetjük a háború poklát, ahol a felkelők cselekedetei nem mindig hoznak jó dolgokat a galaxis népei számára. Hazram eszmefuttatása a háborúról, a háttérben meghúzódó erőkről, eszmékről nagyon érdekes volt. A regényt rengeteg akció és csata tarkítja, sok helyen olyan érzésem volt, mintha egy Warhammer40.000 regényt olvasnék. Szerencsére voltak pihenők is, ahol volt idő a szereplőkkel foglalkozni. A Hazram múltjában zajló események érdekesek voltak. A cselekmény nagyrészt nem sokkal A Birodalom visszavág előtt, közben és után játszódik. A vége nagyon élvezetes olvasmány volt, váratlan fordulatokkal. Ötös. Bekerült a kedvenceim közé.
2016-04-04 14:16:20
Kocsis Ferenc
Ez a regény annyira tetszett, hogy alig bírtam letenni. Rég olvastam már ilyen jó könyvet, pláne SW-t. Másként megfogalmazva: csaknem harminc évig vártam erre a könyvre, amiben végre bemutatják, milyen is volt a lázadás az egyszerű katonák szemszögéből nézve. Ebben a történetben nincsenek ugrabugráló Jedik és gonosz Sithek. Hiányoznak belőle a látványos űrcsaták, mesebeli hősök, vagány csempészek, csinos királykisasszonyok, ravasz kémek, lelketlen politikusok, csetlő-botló droidok és egyéb, megszokott elemek. Ez egy igazi, brutális háborús történet a felkelő gyalogság elkeseredett harcairól a különböző bolygók felszínén. Csupa olyan emberről és más fajú lényről szól, akiknek életét megnyomorította valamilyen formában a birodalom és ezért nem maradt más választásuk, minthogy harcoljanak és megpróbáljanak még néhány napig életben maradni a nyomasztó túlerővel szemben. Szerintem ez a Star Wars (a csillagok közt dúló polgárháború) igazi arca, ami sokkal reálisabb képet fest a nyers valóságról minden korábbi történetnél. SW és SF rajongók számára kihagyhatatlan darab!
2016-04-03 17:56:26
Jordán Gyula
Szarka Imre
Vasas Péter
Nagy Jenő
Pelikán Zsákos József
Beidek Tibor
Szilvási györgy
Vass Zsolt
Vesszős István
Kovács Balázs
Az uj SW könyvek közül eddig ez tetszett a legjobban. A sztori kicsit hasonló az Elveszett Csillagok c. könyvhöz annyiban hogy az orig. trilogiával párhuzamosan játszodik de tized annyira sem csöpögős. Igazi katonákról/lázadókról szól akik minden nap az életükért küzdenek. Természetesen vannak benne dolgok amiken forgattam a szememet, különösen egyik másik katonai taktikán aminek semmi értelme nem volt (max az iró fejében). Összességében jó kis könyv mindenkinek ajánlom.
2016-04-10 11:49:30
Köhler Zoltán
Sebestyén Csilla
Sebestyén Csilla
Jászkai Péter
Zsikai Szabolcs
Homoki Viktor
Érdekes hogy, ez a könyv mennyi pozitív értékelést kap. Én most fejeztem be de szerintem nem volt egy jó könyv. A legnagyobb bajom az író elfogultsága volt a lázadókkal. Szerintem közel sem volt életszerű hogy, ennyire kevés veszteséget szenvedjenek a lázadok a birodalommal szemben. Ami nem csak egy-egy csatában fordult elő hanem végig kb. az összes csatában amit olvashatunk. Ez alól pusztán két kivétel volt az ismert Hoti csata és az utolsó küzdelem. Én értem hogy, a lázadók a hős felszabadítok a gonosz elnyomó birodalommal szembe de azért túlzásnak éreztem sok helyen. Ettől függetlenül a csata jelenetek leírása pontos és részletes volt.
2017-02-16 05:08:04
Tóth Imre
Nagyon nem tetszett. Nem sok köze van a SW világához. Azon túl, hogy van pár utalás, semmiben sem különbözik egy átlagos, katonákról szóló regénytől. Hétköznapi, a mostani korból, a jelen világból vett tárgyak, eszközök, emberek és épületek szerepelnek benne. Következetlenül használja a pénz és a ritkán előforduló kredit szavakat, és még számos ilyen példát lehet felhozni: "papírmalom", talán még valami "pörkölt" is szerepel benne; "ékszer- és pénzlopás", "idegen faj" (nehéz lett volna fajokat felsorolni a könyvben?)...teljesen hétköznapi dolgokról van szó. Egy SW-könyvbe ennél sokkal több fantázia kéne, amiről tényleg ez a galaxis jut az eszünkbe. Szerintem fontos lett volna a részletek kidolgozása, mert abban van a lényeg, ehelyett semmitmondó lett. Nulla a SW univerzum érzése. Számomra pocsék volt. Kár érte, mert sokkal többet lehetett volna kihozni belőle.
2016-04-07 15:17:57
Auer Balázs
Tegnap fejeztem be, jó könyv, jobb mint amitől tartottam.
2016-02-02 09:00:42
Kasza István
Én ebben a könyvbe is szeretnék bele olvasni mer nem tudom eldönteni hogy meg vegyem vagy ne:-)
2016-01-10 11:24:27

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban