Star Wars: Thrawn

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
420
Kötés:
puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
október 26 - november 1.

Thrawn főadmirális a Galaktikus Birodalom történelmének egyik legravaszabb és legkegyetlenebb hadvezére. A kék bőrű, vörös szemű stratégiai lángelme Timothy Zahn mára már klasszikussá vált regényében, A Birodalom örököseiben mutatkozott be először és hamar egyike lett a Star Wars univerzum legkedveltebb karaktereinek. Ám Thrawn korai éveit és felemelkedésének történetét mindeddig homály fedte. Timothy Zahn új regénye ebbe az időszakba kalauzol el bennünket.

Miután birodalmi katonák kiszabadítják a száműzetésből, Thrawn halálos találékonysága és rendkívüli taktikai érzéke hamar felkelti a császár figyelmét. Küldetései során csempészeket füstöl ki, kémeket ejt csapdába, kalózokkal küzd meg és győzedelmeskedik minden egyes alkalommal. Habár szokatlan módszerei nem mindig nyerik el felettesei tetszését, birodalom szerte egyre többen csodálják. Egyik előléptetés követi a másikat és Thrawn egyre magasabbra emelkedik a ranglétrán, ám ennek ellenére tovább tanítja hűséges segédtisztjét Eli Vanto zászlóst a háború, a hadvezetés és a győzelem kivívásának titkaira. És bár Thrawn egyértelműen uralja a csatatereket, kiderül, hogy még sok tanulnivalója van a politika színterén...

Mindezen leckék egy végső próbatétellé állnak össze, amikor Thrawn admirálisi rangra emelkedik és fel kell használnia az összes eddig megszerzett tudását, különleges képességét és a parancsnoksága alatt álló erőket egy olyan lázadás ellen, amely nem csupán a Birodalom létét fenyegeti, hanem az ő személyes terveit is keresztülhúzhatja...

 

A szerző további termékei:

1. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze - A múlt kísértete
Ár: 3.120 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze - A jövő látomása
Ár: 3.120 Ft
1. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze - Hűség
Ár: 3.500 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze - Válaszutak
Ár: 3.600 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Hortobágyi Krisztián
Polák Ákos
Bakos János
Köhler Zoltán
Körmendi Csaba
Kocsis Ferenc
Főleg azok számára lehet érdekes ez a regény, akik nézik a Lázadók animációs sorozatot, mivel részletesen bemutatja Thrawn felemelkedését a birodalmi flottában és azt, hogy került kapcsolatba Pryce kormányzóval, Tarkinnal és Yularen ezredessel. Viszont a Lázadók sorozat kifejezetten fiataloknak készült, akiknek valószínűleg nem fog tetszeni ez a kifejezetten felnőttek számára készült regény. A sztori amúgy csak a vége felé válik izgalmassá és érdekessé, ahogy összeáll a kép az olvasóban. Zahn ismét profi munkát végzett és gyakorlatilag nem találtam felróható hibát az egész műben, ami kész csoda. Ami viszont hiányosság benne szerintem, az a szerelmi kapcsolatok és a magánélet teljes hiánya a főszereplőknél. Egyikük sem élt éveken át nemi életet senkivel? Nem is flörtöltek senkivel? Soha nem voltak kimenőn, szabadságon, nyaralni vagy bulizni?
2017-07-27 18:36:42
Nagy Szabolcs
Az általam olvasott új kánon könyvek közül eddig a legjobb. Zahn hozzá a régi Thrawn regények hangulatát és színvonalát. Az első hozzászólóval nem értek egyet abból a szempontból, hogy bár ugyan felvezet bizonyos eseményeket a Lázadókból, azonban nem csak azoknak lesz érdekesebb, akik követik az animációs sorozatot. Véleményem szerint a régi Thrawn/Zahn rajongók is örömüket lelik majd a könyv olvasásában, hiszen a regény egyetlen történése sem mond ellen a Legendáknak. Ami viszont kicsit negatívum, hogy sok benne a gépelési hiba, összekeverik a katonai rangokat, stb.
2017-08-02 11:10:38

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Könyvek 60% kedvezménnyel

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban