Star Wars: A lázadás hajnala

Szerző:

Ár: 3.900 Ft 3.120 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
390
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Szállítás:
március 22 - 28.

Jyn Erso nyolc éves, amikor meggyilkolják az anyját, míg az apját elhurcolják, hogy a Birodalom szolgálatába állítsák. Elveszíti a szüleit, de nem marad teljesen magára. Saw Gerrera veszi maga mellé, a férfi, aki a legszélsőségesebb eszközöktől sem riad vissza a zsarnoksággal szemben. Nem csak otthont biztosít Jynnek, hanem megtanítja mindarra, amire szüksége lehet ahhoz, hogy ő maga is harcba szálljon a Birodalom ellen.

Jyn az elnyomás elleni küzdelmnek szenteli az életét, és hűséges társa lesz Saw-nak, de egyre veszélyesebb helyzetbe kerül. Felvetődik benne a kérdés, hogy Saw katonájaként meddig lesz képes elmenni. Miután egy korábban elképzelhetetlennek tartott árulással kerül szembe, ki kell találnia, hogy valójában miben hisz és ki az, akiben megbízhat...

 

 

A sorozat további részei:

James Luceno
Star Wars: Katalizátor - egy Zsivány Egyes regény
Ár: 3.040 Ft
 

A szerző további termékei:

 
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Polák Ákos
Nagy Jenő
Köhler Zoltán
Pokorny Krisztián
Ettől a könyvtől még jobban féltem, mert ha a katalizátort egy filmhez csapott marketing cuccnak tekintettem előzetesen, akkor ezt főképpen. Elvégre miért is érdekelne Jyn Erso élete, amit a film átugrik rögtön a film elején. De valamilyen szinten szerencsére megalapozatlanok voltak a félelmeim. Egy jól megírt, pörgős, korrekt regény, ami bár sok fontos dolgot nem tesz hozzá a dolgokhoz (ez nem az írónő hibája, azért szerintem ez nem volt éppen egy hálás feladat). 4 pont, mert habár élvezettel olvastam, maga a regény nagyon sok újat mondott, max Jyn és Saw karakterét fejtette ki jobban. Nem tekinthető fontos könyvnek, de szerintem aki elkezdi, az élvezni fogja.
2018-02-21 11:34:41
Kocsis Ferenc
A könyv első fele meglehetősen unalmasan és fantáziátlanul telik, amely során a gyerek Jyn Ersóból Saw lázadó bandájában harcias és magányos tinilány válik. A sztori második felében Jyn egyedül marad és rövid bolyongás után befogadja egy család, ahol rögtön egymásba szeretnek egy hozzá tökéletesen illő sráccal, majd miután némi lazítást követően elveszíti a családot, újabb bolyongás következik, megállíthatatlan erkölcsi és egzisztenciális lecsúszással, depresszióval fűszerezve, hogy végül bűncselekmények és árulások sorozata után a Wobani sitten kössön ki a lány, ahol csak a lassú halál vár rá. Ennek az egésznek így találóbb lett volna inkább A lázadás kezdetei címet adni, mert jóval több ez hajnalnál, ugyanakkor a reménytelensége miatt inkább szürkületnek nevezném.
Amit hiányoltam a történetből: 1. Jyn gyakorlatilag nem tanult fiatal korában semmilyen tantárgyat és senki sem biztatta tanulásra. Nem járt iskolába, nem olvasott könyveket, nem képezte magát önállóan, nem művelődött, sőt szükségét sem érezte ilyesminek, ahogy a környezetében lévők sem (lásd: Haddert). Megelégedett néhány film megnézésével. Márpedig széleskörű ismeretek nélkül egy ilyen bonyolult csillagközi civilizáció elegyben képtelenség boldogulni szerintem. 2. A szerző a prűd amerikai közönség miatt gondosan óvakodott bemutatni a tiniszerelmet. Egy kis csókolózás meg ölelkezés és más semmi. Még csak utalás sem a szexre vagy a fiatalokban ilyenkor tomboló hormonokra. Mintha a szerzőnek nem is lett volna fiatalkora, úgy ugrotta át az életszakasz jellemző problémáit, ami talán a legnagyobb hibája a könyvnek.
Cserébe viszont megkaptuk az SWU eddigi lekomorabb, leglehangolóbb és legnegatívabb birodalom ábrázolását, az elnyomás nagybetűs történetét, ami Orwell 1984-e után szabadon bemutatja a féktelenül terjeszkedő imperializmus lélekromboló, rabszolgatartó, kizsákmányoló, mindent tönkretevő és elpusztító őrületét, némi idegengyűlölettel összekenve. Majd a regény végén a szerző megpróbálta szorosan elvarrni a szálakat, hozzácsomózva Jyn történetét a Zsivány Egyeshez, amit én az előzmények fényében teljességgel szürreálisnak és erőltetettnek éreztem. Egy ilyen előélet után szerintem kizárt, hogy Jyn Erso csatlakozzon a felkeléshez és akár a kisujját is mozdítsa értük. Szóval nekem sántít a sztori és több okból sem tetszik. Így kénytelen vagyok a "kár volt megírni" kategóriába sorolni ezt a könyvet.
Egy logikai hiba a 8. oldalon: Egy bilincs nem esik le attól az ember karjáról a földre, hogy kikapcsolják, csak kinyílik. A cellaajtó biometrikus panelén nincsenek nyomógombok, ennélfogva kódot sem lehet beütni rajtuk. Ezért biometrikus a panel, nem számkódos, amit a rabok könnyen kihasználhatnának. A szerzőnek láthatóan fogalma sincs a börtönökről és a fogvatartási technikákról, műszaki eszközökről.
2018-01-13 12:19:55

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Star Wars Képregények

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban