Star Wars: Battlefront II.- Inferno osztag

Szerző:

Ár: 3.800 Ft 3.040 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
340
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 26 - február 1.

A Halálcsillag terveinek szégyenletes ellopása, s az űrállomás megsemmisítése után a Birodalom védekezésre kényszerül. De nem sokáig...

 

A megtorlások sorát egy elit katonákból álló alakulat, az Inferno osztag kezdi meg, mely azt kapja feladatául, hogy kutassa fel és semmisítse meg a legendás Saw Gerrera szabadságharcosainak maradékát. Ezek a fanatikus ellenállók továbbra is egykori vezérük szellemiségét követve vívják harcukat a Birodalommal, s ebben a küzdelemben számukra semmilyen ár nem lehet túl magas, és semmilyen veszteség sem elviselhetetlen.

Az Inferno osztag tagjai beépülnek közéjük, hogy belülről bomlasszák szét az árnyak közt tevékenykedő szervezetet. S miközben versenyt futnak az idővel, a küldetésük is egyre veszélyesebbé válik: akár egyetlen rossz lépés is végzetes lehet. A kérdés csupán az, hogy meddig mehet el az Inferno osztag, hogy megóvja a Birodalmat?

 

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

Christie Golden
Star Wars: Sötét tanítvány
Ár: 3.120 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Alex Djuric
Magamtól nem kezdtem volna el ezt a könyvet, de születésnapomra kaptam, és gondoltam akkor el is olvasom. Kellemesen csalódtam. A könyv izgalmasan indult, és a szereplők motivációi mindig érthetőek voltak. Az utolsó 100-120 oldalt egyszerre olvastam végig, egyszerűen nem bírtam a kérdéseket halogatni. A könyv magával ragadó volt, annak ellenére, hogy sokszor nem értettem egyet a szereplők gondolataival, érzéseivel.
Ajánlom annak, aki szeretné megismerni egy hűséges birodalmi alakulat izgalmas történeteit, és nem bánja, ha a hősök kegyetlen döntéseket hoznak és közben tudják, hogy mit csinálnak. Ez egy roppant sötét hangulatú regény, pozitívan hat rá, hogy gyakorlatilag a két oldal szélsőséges nézetei vannak összemérve. 5/5 :)
2020-04-22 13:18:50
Lénárt Attila
P.A.Video Studio
A regény a 2017-ben megjelent Battlefront videójáték előzményének tekintendő, melyben a Halálcsillag elpusztításár válaszlépésként alakult Inferno osztag feladata beépülni és belülről megsemmisíteni az Álmodókat, Saw Gerrera eszméit valló lázadókat, miközben rendkívül erőteljesen jelenik meg a kételkedés.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/oLrF6Vvts5k
2019-02-08 20:01:04
Kovács Máté
Kovács Balázs
Polák Ákos
Havasi István
Christie Golden: Inferno osztag
A Star Wars kegyetlen és kíméletlen oldala. Az elmúlt években egyre több olyan sztori látott napvilágot, mely a Zsivány Egyeshez hasonlóan árnyalja a karaktereket és a történetet. Lásd pl. Sötét tanítvány, A lázadás hajnala, Thrawn, stb… Vagy ott van egyből jó példának a Zsivány Egyes film és a regény változata. Az Inferno osztagban a szürkeség sosem látott vagy olvasott mértékben jelenik meg. A karakterek és cselekedeteik esetében teljesen elmosódik a jó és a rossz fogalma. Propaganda, fanatizmus és terrorizmus. Soha korábban nem volt arra példa, hogy ilyen témákat ennyire erősen ábrázoljanak egy Csillagok háborúja regényben. Nagyszabású csatákra vagy összecsapásokra nem szabad számítani, sokkal inkább belelátunk a beépülés, kémkedés, terrorelhárítás világába. A Battlefront videojátékok egyikét sem kell ismerni, sőt előnyben lesznek azok az olvasók, akik semmilyen ismerettel nem rendelkeznek az említett játékokkal kapcsolatban. Ugyanis van egy jelentős fordulat a könyvben, mely így sokkal jobban üt.
A sztori nem sokkal a yavini csata után veszi kezdetét. Golden beépíti A lázadás hajnala, a Zsivány Egyes és A Klónok Háborúja animációs sorozat egyes elemeit utalások formájában, de ennek ellenére önállóan is érthető a regény. Az Alkony századra pedig semmi utalás nincs, az a könyv még később is veszi kezdetét.
A szereplők rendkívül összetett figurák. A könyvben sokuknál nem is tudtam eldönteni, hogy szimpatizáljak velük, vagy sem.
[spoiler] Az Inferno osztag tagjai tökéletesen hisznek a Birodalomban. A regény elejére jellemző fanatikus és szűk látókörű hűségük nagyon zavart. Az Alderaan pusztulása jogos, de a Halálcsillagé óriási katasztrófa. Ami külön érdekes, hogy itt azt írja az írónő, hogy nem voltak civilek a Halálcsillagon, de az Elveszett csillagok című regényben pedig Gray azt állította, hogy voltak az állomáson rekreációs és szórakoztató központok. Iden és Del esetében a beépülős küldetés valószínűleg elindíthatta a kétely csíráit. Gideon-nál ezt nem tapasztaltam. Az ellenfeleik érdekesek. Láthatunk gonosz, korrupt birodalmit, és elvetemült, fanatikus lázadót. A fő gonoszok szerepét most inkább Saw Gerrera utolsó fanatikus ellenállói jelentik, az Álmodók. A Staven vezette lázadó csapat Saw mentalitásának megfelelően mindent hajlandóak feláldozni a siker érdekében. Nem számít az sem, ha civilek a célpontok. A fanatizmusuk ebben a regényben a legmegdöbbentőbb. Főleg, amikor az Anukarán az elsődleges célpontok már iskolás gyerekek. Az Álmodók közül sokan olyan elmebetegek, vagy őrültek, hogy ellenük a Felkelők Szövetsége, vagy a Jedik (ha még lennének) fellépnének. Ebben az esetben teljesen úgy néz ki, hogy Iden Versio csapata teljesen jogosan akarja felszámolni a tevékenységüket. Az elsődleges cél egy informátor felkutatása, hogy aztán az Álmodók ne okozhassanak több kárt. Viszont az Álmodók között is vannak olyanok, akik vagy a szerencsétlen sorsuk, vagy a szenvedésekkel teli életük miatt nem tudtam elítélni, inkább sajnáltam őket. Iden, Del, Gid és Seyn Marana előtt kemény kihívás áll. Be kell épülniük az Álmodók közé és el kell hitetniük velük, hogy az ő oldalukon állnak. Részt kell venniük a birodalmi célpontok elleni bevetésekben. Szerencsére volt olyak küldetés is, melynél az elődleges célpont gonosz és romlott birodalmi volt. A csapat tagjai közül többen is érzelmileg involválódnak. Seyn elkezdi viszonozni az ifjú Sadori közeledését, Seyn volt az, aki későbbre állította a bomba időzítőjét, így megmentve több száz gyereket. Del Piikow-val köt barátságot. A barlangban talált régi droidok üde színfoltok voltak a történetben. Idenre egyértelműen hat a Mentor, azaz Lux Bonteri, az Onderon régi szenátora. A kábító lövéses húzás nagyon jó volt a könyv végén. Lux Bonteri az, aki visszafogja a kegyetlenebb Stavent, és a józanabb észt képviseli. Sok feszült pont van a történetben, de ezek inkább a történte második felében találhatók. Idenék inkább csak a történet második felére lettek szimpatikusak.
[/spoiler]
A regény szerintem felkelti az olvasó érdeklődését az Inferno osztag jövőjével kapcsolatban. Az Álmodók között végrehajtott küldetés egyértelműen nyomot hagyott bennük. A cselekmény fő szála lassabban bontakozik ki, mint vártam, ami nem lenne baj, csakhogy több fejezet kissé érdektelen lett. A yavini csatával indító első fejezete kifejezetten unalmas és jellegtelen. A beépülés során is vannak kicsit egyhangúbb és kevésbé érdekes fejezetek. Viszont szerencsére sok a feszültséggel és a drámával fűszerezett részek szárma. A kötet végére szinte letehetetlen. Külön kiemelném az egyik szereplővel kapcsolatos váratlan fordulatot. A dráma jól kidolgozott és átélhető. Negatívumként tudom megemlíteni, hogy a kegyetlen, sötét hangulat kissé túltolt, engem többször is nyomasztott, illetve nagyon sokszor nem tudtam eldönteni, hogy szimpatizáljak, vagy se bizonyos szereplőkkel, inkább a sztori végére alakult ki a szimpátia érzése pl. Idennel, vagy Dellel. Összességében véve: négyes. Jó lett, de azért nem kitűnő.
2018-06-22 19:19:00
Pokorny Krisztián
Bár szerintem sincsen az első rész szintjén a regény, de mégsem értem ezt a negatív véleményt a regény kapcsán. Én el tudtam fogadni a döntéseket, nem éreztem különösebben soha, hogy ez most hatalmas baromság lenne egyes szereplők részéről, az amit tettek. Másrészről én a magam részéről az írónőt és védelmembe venném, mert egy ilyen regénynél biztosan szűk határidővel kellet dolgoznia. Mindenesetre közel sem tartozik szerintem a rosszabb könyvek közé, én élveztem magát a történetet. SPOILER! Külön meglepetésként ért, hogy ennyit megtudhatunk Saw ellenállásának az utóéletéről, és hogy miként viszonyultak a lázadókhoz.
2018-03-01 12:37:54
Köhler Zoltán
Vass Zsolt
Nagy Jenő
Kurali Zoltán
Aki a videojáték előzményére számít,az nagyon csalódni fog. A regény és a játék maximum az inferno osztag tagjai szerepeltetésével kapcsolódik egymáshoz. Sőt,mintha teljesen más személyek lennének,annyira mások a karakterek.A szereplők sokszor érthetetlen döntéseket hoznak,amit utána a szerző sem magyaráz meg. A legjobb példa erre az admirális döntése,mikor az osztagot válogatja. Egyikük sem végzett korábban még hasonló feladatot,mégis őket választja. Hiába mindegyikük a saját szakterülete legjobbja,eddig közük sem volt a kémkedős-beépülős ügynöki munkához. Olvasás közben az volt az érzésem,hogy mintha ez az írónőnek valami konzerv regénye lenne,amit a felkéréskor elővett a fiókból és és belemártotta valami star wars ,,mázba". Ha ezt mázt levennénk és áthelyeznénk a sztorit napjaink Afganisztánjába,vagy Szíriájába,ugyanazt a közepes háborús regényt kapnánk.
2018-01-30 11:00:46
Kocsis Ferenc
A Pokol osztag története szerintem pokolian ellentmondásosra sikerült. Amilyen remekmű volt a Battlefront első része, olyan disszonáns és több szempontból is vitatható minőségű regény lett a második ahhoz képest. Bár Christie Golden az SWU egyik legjobb művét produkálta a Sötét tanítvánnyal, ezt a minőséget sajnos nem sikerült megismételnie az Inferno osztaggal. Noha a végére egész tűrhető erkölcsi drámává fajult ez a sokat lelkizős, keveset akciózós történet, összességében mégis elégedetlen vagyok a munkájával. Főként azért, mert olvasás közben többször olyan érzésem volt, hogy a szerző nem gondolt át bizonyos dolgokat és menet közben találta ki a sztori egy részét, nem ügyelve a részletekre. Azaz felületes munkát végzett, összecsapva egyes dolgokat, míg másokat rendesen kidolgozott. Valahogy teljességgel hiteltelennek és hamisnak éreztem a főszereplők egyes gondolatait, érzéseit, tetteit számos helyen, amitől eléggé visszásnak tűnik az összkép. A szerző egyértelműen nehéz feladatra vállalkozott, amikor megpróbálta bemutatni a birodalom agymosott, hazug ideológiáján felnőtt fiatal katonáinak elvakult lelkivilágát, de úgy vélem, a leírása inkább csak az olvasóban kelt kétségeket, nem a szereplőkben. Ezt nem így kellett volna megírni szerintem.
2018-01-21 11:53:53

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban