Solo: Egy Star Wars történet (puhafedeles)

Szerző:

Ár: 3.990 Ft 3.192 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
január 26 - február 1.

A Solo: egy Star Wars történet izgalmas könyvadaptációjában a szerző kibővíti a filmet a forgatókönyv különböző változatainak kimaradt jeleneteivel és más kiegészítő történetekkel, amelyek révén mélyebb bepillantást nyerünk azokba az évekbe, amelyeket Han Solo a Birodalmi Hadiflottánál töltött, valamint Qi’ra múltjába, és a felkelés kezdeti időszakába. 

Jóllehet Han Solo évtizedek óta lázban tartja a rajongókat, a hírhedt csempész már jóval azelőtt is kalandok hosszú sorát élte át, hogy besétált abba a bizonyos kocsmába Mos Eisley űrkikötőjében.

Az ifjú Han arról álmodozik, hogy egyszer a saját csillaghajója kormányánál ülve kirepül az űrbe, és messze maga mögött hagyja az otthonát, a Korélia nevű, füstös iparvilágot. Csakhogy csapdába ejtette a szegénység és a bűnözés - folyton a félelmetes Proxima úrnő brutális utcai bandájának fenyegetése alatt él -, így lehetetlennek tűnik, hogy valaha is elér a csillagok közé. Amikor szökést kísérel meg a barátnőjével és bűntársával, Qi’rával, neki sikerül – de a lánynak nem. Mialatt próbál szerezni egy hajót magának, hogy kiszabadítsa Qi’rát, végső kétségbeesésében beáll a Birodalmi Hadiflottába – pont arra a helyre, amit egy együttműködésre képtelen, lázadásra hajlamos, magányos alaknak kerülnie kellene...

Miután a Birodalom megpróbálja levágni szárnyait, Han dezertál, és beveti magát a csempészek, szerencsejátékosok, és csalók árnyékos világába. Itt találkozik a nagy tétekben játszó, ravasz Lando Calrissiannel, és hihetetlen módon barátságot köt az ingerlékeny természetű, Csubakka nevű vukival, és első ízben megpillantja a Millenium Falcont is. Hogy pénzt szerezzen tervei valóra váltására, csatlakozik egy nagy dobásra készülő kalózbandához. A tét nagy, a veszély még nagyobb, és az esélyek csapnivalóak. De Han Solónak soha, senki ne emlegesse az esélyeket...

 

 

A sorozat további részei:

 

A szerző további termékei:

Mur Lafferty
Solo: Egy Star Wars történet (keménytáblás)
Ár: 3.992 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Lénárt Attila
Köhler Zoltán
Kocsis Ferenc észrevételeivel egyetértek. A film nagyon tetszett, de ezt az érzést a regény csak néha tudta megidézni. Számomra nem csak a vonatrablásos, hanem az összes akciójelenet összecsapott és gyengén van megírva. Ha nem láttam volna a filmet, lehet, hogy jobban tetszene, így csak iparosmunka. Összességében, minden hibája ellenére egy gyenge 4-es.
Más: emberek vagyunk, de a fene megeszi már, hogy ez a regény is tele van helyesírási hibákkal (az utóbbi 2-3 évben megjelentekhez hasonlóan).
2019-01-02 16:16:58
Jászkai Péter
Kocsis Ferenc
Ennek a műnek a legnagyobb hibája, hogy a szerző túlságosan szorosan követi a film forgatókönyvét, kevés önálló gondolattal, észrevétellel, bővítménnyel, kiegészítéssel toldva meg a cselekményt. Van benne néhány kisebb plusz jelenet, ami hiányzik a filmből, de egyik sem jelentős.
A vasúti szerelvény elleni támadás kifejezetten gyengén, vacakul van megírva a mű többi részéhez viszonyítva, mintha a szerző sietett és kapkodott volna, majd nem ellenőrizte senki a munkáját. Ez így erősen lehúzza az egész könyv színvonalát. Az egyetlen jó benne, hogy a szerző picit eltért a filmtől, rövidítve azzal, hogy kihagyta a kocsi sínről való felemelését.
A Falcon ellopását a lefoglalt járművek közül röviden, simán, eseménytelenül elintézte a szerző, pedig ebből sokat ki lehetett volna hozni. Egy ilyen helyet nyilván fegyveresek őriznek. Ha ezen átküzdötték magukat, felszállás után nyilván lőnek rájuk, illetve vadászgépeket, esetleg egy kisebb cirkálót küldenek utánuk. Szóval nem lehet csak meglógni, akadálytalanul egy lopott hajóval.
Az egész regény legviccesebb jelenete a 13. fejezetben található, amikor Csubakka megfürdik a Falconon és Lando ettől idegrohamot kap, meglátva, mit művelt a zuhanyzóban.
A mű végére toldott epilógust én teljesen fölöslegesnek éreztem. Ellenben hiányoltam annak a leírását, hogyan és mennyi idő alatt jutott el Han és Csubi a Savareenről a Numidia Primera? Pénz nélkül, űrhajó nélkül? És honnan tudták, hogy ott találják majd Landót?
2018-12-27 22:30:32

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban