Star Wars: Életre-halálra

Szerző:

Ár: 3.700 Ft 3.330 Ft
Megtakarítás: 10 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
312
Kötés:
puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 22 - 28.

Tombol a klónháború. A szeparatisták és a köztársaságiak ádáz harcokat vívnak a galaxis feletti uralomért, és eközben Palpatine főkancellár ravaszul manipulálja mindkét oldalt a saját céljai érdekében.

Rex százados magával viszi Ahsokát Gilad Pellaeon újonnan átépített rohamcirkálójának három napos próbaútjára. Ám a rutinművelet váratlanul veszedelmes mentőakcióvá alakul, amikor Hallena Devis, a Köztársaság egyik titkos ügynöke eltűnik egy szeparatista invázió folyamán.

Hallenát eredetileg azért küldték egy távoli világra, hogy támogasson egy helyi diktátort, de hirtelen azon kapja magát, hogy dühös szabadságharcosok veszik körül, akik gyanakvással szemlélik a Köztársaság módszereit és céljait.

A parancsnokság Ahsokát küldi Rexszel és hat tapasztalatlan klónkatonával a titkos ügynök kimentésére. Mialatt ő és a társai egyre veszélyesebb helyzetekbe sodródnak, mind keményebb próbák várnak valamennyiük meggyőződésére és lojalitására...

 

A szerző további termékei:

4. Karen Traviss
Gears of War: A koalíció vége
Ár: 2.880 Ft
Karen Traviss
Gears of War: A koalíció vége (Antikvár)
Ár: 1.080 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Weiser András
Karen Traviss többi regényéhez képest nem olyan erőteljes a karakterfejlődés, de ez nyilván azért van mert már létező karakterekről szól nagyrészt. Gilad Palleon, akit főként az eredeti Thrawn könyvekből ismerhetünk, is feltűnt, amit nagyon jó volt látni. Djinn Altis szakadár Jedieivel csak egyetérteni tudok. A regény végén olvashatunk egy Traviss SW könyveire jellemző hosszas vélemyénykifejtést valamelyik karakter szemszögéből, a klónsereg használatáról. A Clone Wars sorozatból láthatunk több szereplőt is, mint Ahsoka, Rex, Anakin és Padme. Szóval aki kedveli a sorozatot, annak ajánlom. Összességében nem annyira ragadott magával, mint egy Republic Commando de így is egy remek regény, amit érdemes elolvasni.
2021-11-09 20:22:51
Kirsch Ákos
Feszes tempójú regény, gyakorlatilag letehetetlen. A történet kellően izgalmas, remekül visszaadja a Star Wars hangulatát, és még némi filozófiai mélységet is tartalmaz, ami a háború természetét illeti.
Tetszett, hogy felbukkant a Callista nevű Jedi, akinek a nézetei merőben eltérőek Ashoka és a filmekből megismert Jedi rend nézeteivel. Aki olvasta a régi EU (ma már Legendák) könyveket az bizonyára találkozott már a karakterrel. Ezt a könyvet csak ajánlani tudom a rajongóknak, én rendkívül élveztem.
Nem tudok nem elfogult lenni a Legendákba tartozó regényekkel. Hiába, hogy ma már létezik a hivatalos Kánon, hiába, hogy ott is jelentek meg szép számmal regények és képregények, a régi EU – Legendák – bizony sokkal érdekesebbek és izgalmasabbak voltak. Szerintem.
2018-01-28 15:00:34
Nagy Jenő
Havasi István
Karen Traviss: Életre-halálra
Karen 2009-es regénye A Klónok Háborúja animációs szériához kötődik. Elméletileg ez a regény egy sorozat harmadik kötete, (Az első kötet a Klónok Háborúja sorozat mozis, bevezető epizódjának regényváltozata; a második kötet a szintén önállóan érthető Külső Űr), de gyakorlatilag teljesen önállóan olvasható darab. Sőt, akár kezdő Star Wars olvasók is nyugodtan kezükbe vehetik, ugyanis még az animációs sorozat eseményeivel sem kell tisztában lenni.
A veteránok észrevehetik, hogy a történetben az animációs sorozat szereplői találkoznak a Thrawn-trilógia és az úgynevezett Callista-trilógia (A Jedik gyermekei, Sötétkard, Alkonybolygó) hőseivel. Színre lép Pellaeon, itt még fiatalabb köztársasági kapitányként. Megismerhetjük. Callista Masanát, Geith Erist és mesterüket Djinn Altist. Altis mester egy renegát Jedi-csoportot vezet, akik sok tekintetben eltérnek a hagyományos, ortodox Jedi úttól.
A sztori alapja: egy mentőakció, mely során hőseinknek Hallena Devis ügynököt kell kimenteniük a Janfathal bolygóról. A terjedelem elég rövid, ennek ellenére Karen Traviss most sem okoz csalódást. A népszerű és sikeres Republic Commando regények szerzője egy egyszerűbb, akció-központú regényt írt, melyben a cselekmény nagyon pörög, a feszültség és az érzelmek rendkívül erősek. Nem marad el a Karen-től megszokott mélyebb tartalom se. A Republic Commando regényekből megszokott árnyalt ábrázolás itt is jelen van. A klónok itt is nagyon közel kerülnek az olvasókhoz, bár nem annyira, mint az Omega, vagy a Delta osztagok esetében. A Jedik szerepe összetett, újra felmerül a háborúban játszott szerepük, illetve tetteik megkérdőjelezése. Hangsúlyos szerepet játszik az érzelmi kötődés témájának kivesézése.

[spoiler]
Jó volt látni a Thrawn-trilógia előtti Pellaeon-t, aki aggódik szerelméért, Hallena Devis ügynökért. Megkérdőjelezi tetteit, hisz attól fél, hogy érzelmei befolyásolják a döntéseit és ez mások halálához vezet. Hallena Devis a beépülés során a Köztársaság érdekeit szolgálná azzal, hogy a Janfathalon lévő köztársaságpárti diktatúra ellenségei után nyomoz. Közben kitör a forradalom, a lázadókat pedig a szeparatisták támogatják. Hallena látja, hogy a Köztársaság sem jobb, mint az ellenség. Fájdalmas számára a gondolat: miatta esnek el az érte küldött csapat klónkatonái. Teljesen kiábrándul a Köztársaságból.
Djinn Altis Jedijei teljesen mások. Ők egy renegát szekta. Házasodhatnak, családot alapíthatnak. Az érzelmi kötődés teljesen megengedett. Egy mesternek több tanítványa is lehet. Ők inkább segélyszállítmányokkal segítenek az elesetteken. A regény legfontosabb témája az Altis és a Jedi Rend eltérő filozófiájának kivesézése. Ahsoka teljesen idegenkedik tőlük, úgy gondolja meg kéne menteni őket. A végén mégis jól együtt tud működni velük. Anakin és Altis mester találkozása az egyik csúcspont. Skywalker pont a tiltott házassága miatt vívódik. Djinn mester rámutat, hogy nem az érzelmek jelentik a veszélyt, hanem a parttalan indulat és a határtalan szenvedély az, ami a sötét oldalra visz. Karen így a regényben jól rámutat, hogy a Jedik mennyire letértek a helyes úttól és a tetteikkel sokszor a sötét oldal malmára hajtják a vizet. Djinn Altis tanításai sokkal jobban megfelelnek a Jedik igaz útjának.
Rex is szívén viseli újonc klón társait. Megviseli, ha testvérei elesnek körülötte.
Callista képességei figyelemre méltók. A könyv egyik legklasszabb jelenete, amikor az Erővel kilőtte a rakétákat, irányította őket és így megmentette a Levelert.
[/spoiler]

Nagyon élvezetes volt a könyv. Még a rövidsége sem zavart. Az altisi út igazsága mélyen gondolkodóba ejtett. Ha ezt az utak követték volna a Jedik, akkor Anakin Skywalkerből talán sose lett volna Darth Vader. A csatajelenetek izgalmasak és pörgősek. Karen Traviss most is egy nagyszerű regényt tett le az asztalra. Ötös.
2017-09-10 20:24:26
Polák Ákos
Bakos János
Kocsis Ferenc
A regény angol címe: No prisoners, azaz Nem rabok. De szerintem helyesebb lett volna a Nem esünk fogságba vagy Ne ess fogságba címet adni neki.
Az idén megjelent SW könyvek közül ezt vártam a legkevésbé. Úgy gondoltam, nem lesz nagy durranás, ezért nem igazán voltam rá kíváncsi. Karen Traviss korábbi könyvei ugyanis egyöntetűen nem tetszettek. Túl sok volt bennük a nőies ömlengés, oda nem illő érzelgősködés, szemérmeskedés és amatőr bénázás. Ehhez képest ez a regény elképesztően más, sokkal jobban sikerült. Annyira, mintha nem is Karen Traviss írta volna, hanem egy háborús veterán férfi. Rendkívül izgalmas, sodró lendületű akcióregény, megrakva mély filozófiai gondolatokkal, fontos kérdésekkel és éles kritikával a Jedi Renddel és a Köztársasággal szemben. Az idei SW könyvek közül egyértelműen ez tetszik eddig a legjobban. Nagyon profi munka, nálam ott van az 5 legjobb SW regény közt! Feltétlenül olvassátok el! Ezt nem lehet kihagyni!
2017-08-14 16:40:50
Vass Zsolt
Köhler Zoltán
Hortobágyi Krisztián
Jászkai Péter
V.G.
Na végre! A Clone Wars trilógia 3. kötete... Csak 8 évet kellett rá várni! A Fejvadászháborúk-trilógia 2. és 3. kötetét esetleg nem lehetne kiadni 15 év után?? Légyszí-légyszí!!!! :)
2017-04-25 20:44:39

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban