Star Wars: Igazság Keze: Válaszutak

Szerző:

Ár: 4.500 Ft 4.050 Ft
Megtakarítás: 10 %
Megjelenés:
2013
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
400
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 27 - június 2.

Nyolc hónappal a Yavini Csata után a Lázadó Szövetségnek kétségbeesett szüksége van egy új bázisra. Így amikor Ferrouz, a Candoras-szektor kormányzója szövetséget ajánl és menedéket kínál a lázadóknak - cserében a védelemért egy megszálló hadúrral szemben - a Szövetség Luke-ot, Leiát, Hant és Csubakkát küldi, hogy becsüljék fel az ajánlat értékét és segédkezzenek a tárgyalások lefolytatásában.

Azonban Mara Jade is a Candoras-szektor felé tart az öt renegát rohamosztagossal, akiket az Igazság Kezeként ismerünk. A küldetésük megtorolni Ferrouz kormányzó árulását és csapást mérni a Lázadásra...

 

Star Wars: Válaszutak - olvasói vélemény:

 


 

 

A sorozat további részei:

Michael A. Stackpole
Star Wars: Én, a Jedi
Ár: 4.491 Ft
4. Karen Traviss
Star Wars: Republic Commando: A 66-os parancs
Ár: 4.491 Ft
 

A szerző további termékei:

2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 3.510 Ft
1. Timothy Zahn
Star Wars: Igazság Keze: Hűség
Ár: 3.938 Ft
Timothy Zahn
Star Wars: Kirajzás
Ár: 3.510 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Sheev Palpatine
Vass Zsolt
Polák Ákos
Garami András
Sándor Miklós
Vasas Péter
Pelikán Zsákos József
Szittyás István
Sorsolós Ádám
Lekitek Ferenc
Orcsik Károly
Smudla Zoltán
Cselcsókás Béla
Kőhalmi Péter
Kőhalmi Péter
Sóskúti Kiss Tamás
Márton Mikle
Szalai Viktor
Köhler Zoltán
Zahn az egyik kedvenc SW íróm, ezúttal sem okozott csalódást.

A történet izgalmas és fordulatos.

Tetszett, hogy a Hűséggel ellentétben a Luke-Leia-Han triónak érdemi szerepe van és nem csak színesítő elemként vannak jelen.
Mara és a rohamosztagosok lettek ezúttal is a legjobbak.
Thrawn és Car'das felbukkanása szintén kiváló.
2014-06-21 19:10:29
Keresztély Bálint
Bakacsi Sándor
Na , ez sokkal jobb.
2014-04-17 16:15:36
Újvári Máté
Hoffmann Géza
Papp Sándor
Jordán Gyula
Zs, mint zseniális, igazi masterpiece.
2013-11-14 12:01:38
Havasi István
Sokkal jobb lett, mint a Hűség. Nem éreztem üresjáratokat a könyvben, minden szereplőnek és eseménynek megvolt a maga helye. Zahn egy szokásosnál is összetettebb történettel állt elő, melybe jó pár izgalmas csavart is berakott.

SPOILER

Kifejezetten örültem, hogy Thrawn-t, Vadert és az Uralkodót is belerakta. Mara itt is az igazságot próbálja szolgálni Palpatine Birodalmában, ahogy az Igazság Keze is, csak ők más módszerekkel. Nuso Esva majdnem olyan zseniális, mint Thrawn, így méltó ellenfelek. Kifejezetten tetszett, hogy sokszor nem mindig tiszta, hogy ki, kinek az oldalán áll. A könyv valahogy sokkal inkább bővelkedik akciójelenetekben is.

SPOILER vége

Annak ellenére, hogy Zahn nem a kedvenc íróm, a könyv bekerült a kedvencek közé. Most már jobban várom Zahn újabb, tervezett köteteit is, az új Thrawn és az új Mara regényt, valamint kíváncsi vagyok, vajon hogyan valósítja meg a jelenleg csak tervezett átmeneti könyvet, mely a Jedi visszatér utáni korszak bizonyos EU eseményeit összekötné a folytatás trilógiával.
2013-11-11 12:44:58
Hajós József
Nekem is tetszett a Hűség,és szerintem is sikerült azt felülmúlni.
A csata már akkor eldőlt mikor elkezdődött,nem nagyon lehetett volna egy izgalmas fejezetet írni belőle,és az ,hogy Han és Luke,hogyan jutottak ki ,nem hiszem ,hogy hozzá tett volna a regényhez.
Akció dús,izgalmas,és fordulatos.Szerintem nagyon jól sikerült regény lett,csak ajánlani tudom :)
2013-10-08 20:56:49
Reményi József
Pekárik Dávid
én olvastam eredeti nyelven is, de még így is élvezetes volt
2013-09-13 15:40:13
szeman miklos
Tóthné Beskid Odett
nagyon jó könyv, messze jobb az elsőnél
2013-08-23 20:23:53
Majoros Csilla
Balogh Imre
Nekem már a Hűség is tetszett, de ez vitán felül lepipálta. Nagyon tetszett, hogy ismét láthattam Voss Parck-ot, Wedge Antilles-t, Jorj Car'dast és természetesen a világmindenség legnagyobb stratégáját. Fordulatos és izgalmas volt, a vége pedig fantasztikus... bár ha Thrawn ott van akkor ez várható is. Tetszett, hogy utalt az újjáélesztett 501-es légióra A túlélők keresése-ből. Most már tényleg nagyon várom azt a három regényt, amit még Zahn tervez, és szívesen látnék végre egy olyan regényt is, amelyben leírja, hogy is zajlott pontosan Car'das találkozása azzal a Sötét Jedivel. Továbbra is remélem, hogy a Scoundrels benne lesz a következő szerződésben és most valamiért egyre jobban várom a Shadow Games-t is, bár az még csak jövőre, vagy azután jön.
2013-08-23 11:48:13
Nemes Ernő
Zahn ebbe több erőt fektetett. Gratulálok neki.
2013-08-22 15:15:10
Draskóczy István
Ezerszer jobb, mint az előző rész.
2013-08-22 15:01:55
Nagy Máté
Szerintem nagyon jó volt. A vége tényleg kicsit elkapkodott lett, meg nem írta meg pl. Stelikag végzetét, de nem hiszem, hogy az olyan probléma lenne, mint Hanék szálának nem elmesélése. Nuso Esva sorsára is utal Thrawn, mert folytatja a harcot ellene továbbra is. A jelentéktelenebb szereplők sorsának leírása nem hiányzott belőle (számomra), úgysem voltak olyan kulccszereplők.
Minden hiba ellenére szerintem a sztori csavaros és akciódús volt, Zahntól már-már szokatlan. A megszokott sablonok többségétől is megszabadult, több hangsúlyt fektetve a csatákra és drámára. És jól is tette. Még a "Lukehanleia" szál sem lett olyan érdektelen, mint a Hűségben, Maráról és az Igazság Kezéről ne is beszéljünk, mert abban tényleg nem volt hiba. A vége LaRonék szempontjából igen érdekes volt, felvet pár kérdést például a Túlélők keresésében szereplő 501-esekkel kapcsolatban. Érdekes...
Összességében egy kiváló regényre pazaroltam a pénzemet, nem csalódtam.
5/5
2013-08-17 23:05:24
P.A.Video Studio
Fantasztikus könyv. Nagyon jó történet.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: http://youtu.be/jrAhkKWuhjE

A Kirajzásról a véleményem : http://youtu.be/uHSFDpNOMPk
2013-08-12 21:14:36
Tóth István
A Hűség is tetszett, de ez rátesz még egy-két lapáttal. Kicsit számomra is furcsa, hogy újra és újra összetalálkoznak ezek a karakterek, de hát ha egyszer ez az Erő akarata? :)
Bele lehetne kötni pl. C3PO-ék hiányába, de nekem valahogy sztori közben nem hiányoztak. Mara tudása mondjuk érdekes, sokkal erősebbnek, felkészültebbnek tűnik, mint a későbbi Zahn-regényekben, vagy épp A Jedi akadémiában, Én a Jedi-ben... de aztán lehet, hogy én maradtam le valamiről, vagy ideje lenne újraolvasni azokat a történeteket. :)
2013-08-11 10:02:53
Hicinger János
Az egyik legjobb Zahn könyv. Tavaly nyáron olvastam ki.
2013-08-09 11:48:50
Kocsis Ferenc
Egyértelműen jobb könyv, mint a Hűség. Itt részben kiderül, mit csináltak a lázadók a Hothra település előtt. Viszont ebből a könyvből is hiányzik Artu és Thripio, mintha soha nem is léteztek volna. A végén pedig megint csak elkapkodta a szerző a befejezést. Hogyan jutott ki Han és Csubi az űrállomásról? Egyszerűen csak elsétáltak a csata közben valami pofátlan dumával? Hogyan jutott ki Luke a bolygóról? A városban körülötte teljes lehetett a felfordulás, főleg az űrcsata miatt és a biztonságiak csak úgy simán kiengedték a kikötőből a vadászgéppel? Egy gyanús alakot? Hogyan végződött az űrcsata? Ezt nem kellett volna 1-2 mondatban elintézni, mintha totálisan lényegtelen eseményecske lenne. Ha ezt valaki meg akarná filmesíteni, nagy hangsúlyt helyezne az űrcsata rendes bemutatására, nem ugorja át egy laza vállrándítással. És mi az a komolytalanság, hogy Rieekan beveszi Solót a szövetségi hadseregbe, hadnagyi rangban? Hisz jól tudjuk, Han még a Hoth idején is kívülálló volt (a regény szerint, de a filmben sem láttam, hogy egyenruhát meg katonai rangjelzést viselt volna), csak az endori csata előtt lépett be a seregbe, mikor egyből tábornokká buktatták fel a felkelők, ki tudja, mi okból.
Ami a leginkább zavart, az Thrawn szereplése a könyvben, amit teljesen információhiányosan oldott meg Zahn. Engem eléggé idegesített, hogy a homályos fogalmazás miatt nem értem, mi történik a róla szóló leírásoknál. Ettől eltekintve lehetett élvezni a sztorit, bár kezd kissé fárasztó lenni, hogy ez a néhány szereplő teljesen véletlenül állandóan újra összefut a galaxis valamelyik eldugott szögletében, hogy simán túléljen valami húzós helyzetet, aztán gond nélkül lelépnek, mintha mi se történt volna. Mintha a sokadik bőrt nyúznák le ugyanarról a mynockról.
2013-08-02 19:05:04
Mester Hunor
Angolul már olvastam, ennyiért gondolkodás nélkül megrendeltem.
2013-06-07 15:05:35
Jászkai Péter
Hortobágyi Krisztián
Ládi Imre
Vesszős István
Havasi Máté
***SPOILERVESZÉLY***

Eleinte úgy éreztem, jobb lesz, mint a Hűség. Talán picit jobb is, de nem sokkal. Ismét csak oda lyukadtam ki, hogy Zahn ugyanazt nyomja, mint 20 évvel ezelőtt, csak kisebb léptékben. Akkor nagy durranás volt, ma már picit kevés. A történet felépítése ugyanis most is kiváló, a szálak végül összeérnek, stb. de érzelmi töltet kb. annyi, hogy Leia és Han megint fújnak egymásra, miközben nagyon-nagyon lassan egyre jobban egymásba pistulnak. Az akciójelenetek sem mutatnak újdonságot és Marát még birodalmi ügynökként a szerző egyszerűen képtelen másként, meglepő vagy változatos módon bemutatni, viszont így egyre unalmasabb róla olvasni, holott egyik kedvenc karakterem. Az V. résszel kapcsolatos utalások érdekesek lehetnének, bár azt túlzásnak tartottam, hogy a lázadók által zsákmányolt felszerelések alapján máris kikövetkeztetik a birodalmi vaslogikával, hogy igen, akkor ezek alapján biztosan egy hideg bolygóra települnek a lázadók... Ennyire ne legyen már egyértelmű, könyörgöm...

Végszó: Zahnt - tisztelettel szólva, de - beíratnám egy olyan kurzusra, ahol stílusát picit felturbózzák, mondjuk megtanítják csattanós párbeszédeket írni. Mert jó ötletei vannak, a történet hátterét mesterien alakítja, de nagyon sótlan a végtermék.

Más. Megkérdezném, hogy itt a honlapon a Star Wars-kategóriában nem lenne logikusabb mondjuk korszakok szerint rendezni a könyveket? Ennyire elaprózva fura... Talán még a megjelenés szerinti sorrendnek is több teteje volna. Ez csak egy ötlet.
2013-10-08 23:20:10
az ithori Biph
Zahn megint ismételt. Kár.
2013-08-14 16:39:55
Super Zsolt
Attila
Nagyon unalmas volt számomra.
2013-09-03 18:37:32
Balogh Imre
A borító pedig az egyik (ha ugyan nem A) legszebb, amit valaha láttam.
2013-08-23 11:55:43
Umbráth László
Érdemes! Ott áll össze az igazság keze, és ott ismerkednek meg Luke, Solo, Csubival és Mara Jade-del!
2013-08-06 16:54:14
Pohl József
Ebben a könyvben mennyi utalás van a Hűségre? Érdemes előtte azt is elolvasni?
2013-08-06 10:29:28
Mester Hunor
Bár még csak angolul olvastam, tetszik, hogy a borítóról leszedték a "Hűség folytatása" szöveget.
2013-08-05 22:00:04
Umbráth László
Egyetértek Kocsis Ferenccel! A regény jó volt , de már nagyon érződik a mégegybőrláhúzása feeling. Ami nekem Zahn írásában nem tetszik az, hogy a főkolomposok sohasem nyerik el méltó büntetésüket, legalábbis úgy nem ahogy mi várnánk! Hova tűnt Nuso Esva, Stelikag, Pakrie,Kopasz, Mikks,Tüsi,Ranqiuv? Meghalltak? Elszöktek? Nuso Esvával vannak vagy a birodalom lecsapott rájuk? felrobbantak a barlangban vagy bent égtek?
2013-08-05 14:37:12
Nagy Mátyás
Találtam egy gépelési hibát a "Válaszutak" 29. oldalán:
"Az egész könyé megtudja, hogy valaki fénykarddal mászkál."
xdddd
Gondolom "köRnyék" és nem "könyék" :D
2013-07-16 11:45:02
Nagy Mátyás
Hát, nem hinném.
Nekem megvan ez a gépen, azt hiszem "Crisis of faith" a címe. Gondolkodtam rajta, hogy lefordítom magyarra és kiteszem valahová, csak nincs kedvem 40 oldallal szöszmötölni :D
2013-07-14 10:32:49
Umbráth László
És ez a novella meg fog jelenni magyarul, akár külön is?
2013-07-10 12:45:57
Kiss Norbert
Milyen jubileumi kiadásról van szó?
2013-07-09 20:08:58
zilllosarkany
@Umbráth László:

A jubileumi keménykötéses, tartalmaz egy új TZ novellát, és sokkal jobb a borítója :)
2013-07-06 19:08:38
Umbráth László
Mennyiben különbözik a Birodalom örökösei a mostani jubileumi megjelenésétől?
2013-07-06 14:02:55
Dudovics Balázs
Ha valaki pestről rendelné a könyvet szívesen társulok. :)
2013-07-03 16:37:17
Bödör Benjamin
nekem nem tűnik annak :)Max talán egy nagyon kicsit ;) de a történet a fontos :D
2013-06-26 18:11:05
Umbráth László
Nekem mindegy , h milyen a borítója, csak a könyv legyen jó! Amúgy itt Mara nem túl mangás?
2013-06-26 15:42:14
Péter
Végre egy kiadó aki tényleg figyel az olvasóira! Az egyik legszebb borító amit láttam!
2013-06-20 20:05:57
Kübler Dávid
Nocsak. Milyen figyelmes a kiadó. Köszönjük!
2013-06-19 16:37:35
Szabó Zsolt Krisztián
Köszönjük a borítócserét! EZ sokkal szebb! :)
2013-06-19 14:11:26
Havasi Máté
Hatalmas köszönet a kiadónak a borítócseréért. És ezt nemcsak a magam nevében mondhatom... A könyvek kiválasztása és a gyakori megjelentetés mellett ennek okán is jogos a dicséret. Köszönjük.
2013-06-19 13:57:11
Mester Hunor
Szukits, ezennel visszavonok minden rosszat, amit eddig mondtam, és tisztelgek.
2013-06-19 00:42:16
Arányi Balázs
Bár nekem a sima jobban tetszett, ezt is köszönjük. Ennek megfelelően cseréltük mi is a borítót:
http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.363
2013-06-18 18:45:09
P.A.Video Studio
Köszönöm! Öröm ránézni. Az Erő legyen a Szukits Kiadóval.

Sokat kell még aludni addig, viszont a Tűzharc hamarosan lőtávolságon belül lesz.
2013-06-18 13:49:35
Balogh Imre
Köszönöm! Köszönöm! Köszönöm! Még csak most vettem észre, de már vagy ötször rányomtam, hogy nagyítsa ki a képet, szerintem is ez a borító a legszebb a három közül... de messze van az a július 24 :)
2013-06-18 12:12:08
zilllosarkany
Mennyivel szebb így! Köszönjük szépen :)
2013-06-18 11:42:20
Mester Hunor
Szintén a másik borító a kedvencem - annyira, hogy tervbe van véve, hogy pólót csinálok a képpel. Ezen sokkal öregebbnek néz ki Mara.
2013-06-11 11:19:55
Umbráth László
Köszi Arányi Balázs, így már nem kell megkérdeznem hova sorolható :) Remélem jó könyv lesz!
2013-06-10 13:13:32
Szabó Zsolt Krisztián
A másik borító klasszisokkal szebb!!!
2013-06-10 06:55:38
Kiss Norbert
A másik borító színvilága jobban tetszik, De szerintem Mara itt korrektebben néz ki. Mondjuk ahogy megfigyeltem, Marát nem igazán tudják eltalálni. A Túlélők keresésén kívül nem nagyon láttam olyan borítót, ahol olyan igazán Marás volt. De ez legyen a legnagyobb probléma a STAR WARS könyvekkel! :-)
2013-06-09 20:34:17
Kübler Dávid
Szerintem is jobb a másik borító.
2013-06-09 19:13:08
Nagy Mátyás
Jó ez. Nekem kifejezetten jobban tetszik, mint az újabbik...
2013-06-09 15:36:16
zilllosarkany
Szerintem is a másik borító legyen. Ez elég csúnya.
2013-06-09 11:18:07
P.A.Video Studio
Teljes mértékben osztom Havasi Máté véleményét, sokkal ütősebb borító. Bár a tartalom többet számít. Viszont jobb ránézni a paperbackre.
2013-06-08 23:47:20
Havasi Máté
Hú, ezt most akartam angolul megrendelni, de akkor kivárom a magyart... Nagyon köszönöm, és egyben én is kérdezném, nem lehetne-e a másik borítót választani. :-) Nézzétek csak meg.
http://starwarsblog.starwars.com/wp-content/uploads/2011/10/SW_Choices_of_One_mm.jpg
2013-06-08 20:37:08
Francz Norbert
A Válaszutaknak az USA-ban két eredeti borítja volt. Ez az egyik.
2013-06-08 17:05:09
Péter
Nagyon örülök a könyvnek, de azt lehet esetleg tudni miért nem az eredeti borítóval jön ki? Szerintem sokkal szebb lenne azzal.
2013-06-08 11:39:52
Arányi Balázs
A könyv a Hűség és az Erőpróba között helyezkedik el, a magyarul megjelent könyvek időrendjében.

Adatlap: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/content/content.php?content.363

Kibeszélő fórumtéma: http://starwarsmedia.hu/e107_plugins/forum/forum_viewtopic.php?590
2013-06-07 16:50:35
Mester Hunor
Amúgy a Scoundrelsről van terv, hogy kb. mikor várható-e?
2013-06-07 16:00:57
Hajós József
Örülök,hogy ilyen gyorsan megjelenik,( hisz,azok közé tartozom kinek tetszett az első rész ),annak meg pláne,hogy ilyen kedvező áron :)
2013-06-07 16:00:07
Bödör Benjamin
A Hűség nagyon tetszett. Remélem ez is olyan jó lesz :)
2013-06-07 14:37:54

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban