Star Wars: The Old Republic: Revan

Szerző:

Ár: 3.400 Ft 2.550 Ft
Megtakarítás: 25 %
Megjelenés:
2021
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
344
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
október 29 - november 4.

Revan: a hõs, az áruló, a hódító, a gonosztevõ, a megmentõ. Egy Jedi, aki elhagyta a Coruscantot, hogy legyõzze a mandaloriakat, és a sötét oldal híveként tért vissza, hogy megsemmisítse a Köztársaságot.

A Jedi-tanács ugyan visszaadja Revannak az életét, de a megtérésért nagy árat kell fizetnie: minden emléke kitörlõdik az elméjébõl. Idõvel rémálmok törnek rá, és mély, szûnni nem akaró félelem szállja meg.Mi történt egész pontosan a Külsõ Gyûrûn túl? Revan nem emlékszik rá, de nem felejtett el mindent.

Egyszer már rábukkant a szörnyû titokra, ami a Köztársaság létezését veszélyezteti. Fogalma sincs, hogy mi lehet az, de csak a halál akadályozhatja meg abban, hogy megpróbálja ismét kideríteni...

 

 

Star Wars: Revan - olvasói vélemény:

 

 

 

A sorozat további részei:

3. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A gonosz dinasztia
Ár: 2.775 Ft
2. Timothy Zahn
Star Wars: Thrawn keze: A jövő látomása
Ár: 2.925 Ft
5. Karen Traviss
Star Wars: Imperial Commando: 501.
Ár: 3.743 Ft
4. Drew Karpyshyn
Star Wars: The Old Republic: Megsemmisítés
Ár: 3.281 Ft
 

A szerző további termékei:

2. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A Kettő Szabálya
Ár: 2.775 Ft
3. Drew Karpyshyn
Star Wars: Darth Bane: A gonosz dinasztia
Ár: 2.775 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Jászkai Péter
Havas István:
Nem valószínű, hogy egyetértünk ebben a kérdésben. Sean Williamstől nagyon nem tetszett a Tomoló Erő, de a Végzetes Szövetség igen. Hamblytól nem tetszett a Jedik gyermekei, de az Alkonybolygóval elvoltam. Stephen King minden harmadik könyve gyenge, manapság legalábbis, az én Top 10-ben viszont több regénye is bent van. Alan D. Fosternek sem jött be minden műve, ahogyan Peter Straubnak sem...és sorolhatnám tovább. Hátha kellemesen csalódhatok Drew Karpyshynban. 2720 ft-ot nekem megér, hogy kiderüljön.
Azt meg azért nem állítottam, hogy akkora szenvedést okozna. Ezért pontosítok: Drew Karpyshyn B. Hambly mellett az eddig általam olvasot SW könyvek közül a leggyengébbeket írta, de ez nem jelenti azt, hogy olvashatatlan lenne és, hogy nem fog olyat írni, ami tetszene.
2012-10-16 19:37:59
Havasi István
Az Allegiance-re visszatérve. Csak azért nem jön idén és tolták át jövőre, mert a fordítása még nem készült el, a Revané viszont igen. Tehát a 2013-as évet az Allegiance-el indítjuk.
2012-10-16 19:10:29
Havasi István
Jászkai Péter
Te magad írtad le, hogy gyengének tartod Drew-t, az egyik leggyengébb a Bane. Nem hinném, hogy ezek után a Revan tetszene. Ismerem a könyvgyűjtőket. Én magam is sok könyvet veszek, olvasok, de azokat, amit érdekelnek. Sajnos nem tudok megvenni mindent, de jobb is így, legalább tudok szelektálni. Amikről rossz tapasztalataim vannak, azokat nem veszem tovább. Példa: elolvastam a Jedik gyermekeit, nem tetszett, köszönöm szépen Hambly-ból nem kérek többet, nem kínzom vele magam tovább. Van két gyűjtő ismerősöm, akik gyűjtik a Cherubion Kiadó Osiris sorozatát. Terry Pratchett-et nem szeretik, de a sorozatban megjelent könyveit is megveszik, hogy ne legyen hiányos. Pár Pratchett-et elolvastak, nem tetszett nekik, a továbbiak olvasatlanul mentek a polcra. Ezt lehetne alkalmazni más esetben is más gyűjtőknél. Várod a Revan-t, de a szerzőt nem kedveled, a leggyengébbek közé sorolod. Szerintem saját magaddal vagy ellentmondásban. Megértem azt is, hogy ha valaki mindent össze akar gyűjteni, de hogy ha egy szerzőt ennyire nem bír, akkor az elolvasásával fölöslegesen kínozza magát. Nem tudom elképzelni, hogyan lehet, az, hogy ha valaki vár egy könyvet, aminek a szerzőjét nem kedveli. De hát a te dolgod. Ha ennyire szeretsz magad számára szenvedést okozni az a te bajod.

Revan és a két gyerek könyv párhuzama. Az egyik hozzászólás eszembe juttatta, hogy a tengerentúlon is mennyire lehúzták a könyvet egyesek. Én úgy gondolom, hogy ezek a negatív kritikák talán egy kicsit túlzóak. Eszembe jutott, hogy a Junior könyvek nálunk mennyire közutálatnak örvendenek. Ezért írtam, hogy szerintem csak nem lehet olyan rossz a Revan, mint az a másik kettő.
Szerintem azért se lehet rossz, mert több olyan értékelést is olvastam, ahol viszont a legjobbak közé sorolják.

2012-10-16 19:03:21
Kasza István
Azért fölötlött bennem egy kérdés! Ha a Raven jön most akkor hogy változta a kiadói tervek jövőre? Magyarul mi várhat kb. jövőre?
2012-10-16 18:13:29
Jászkai Péter
Havas István:
Egy könyvről csak akkor tudom meg, hogy jó vagy rossz vagy akármilyen, ha már olvastam. Nyilvánvaló.
Minden SW könyvet megveszek, írótól, témától, ártól függetlenül. Az összes magyarul megjelent felnőtt és gyermek regény fent van a polcon. Ezen felül, amikor pangott a magyar Sw kiadás, elkezdtem angolul is gyűjteni, így már több, mint 60 db angol SW regényem is van. 30 éve nézek, olvasok ebből az univerzumból való dolgokat. Viszont ezen túl is érdekel minden más sci-fi, fantasy és horror is. Közel 2800 könyvem van, gyakorlatilag megveszek mindent, ami egy kicsit is érdekel. Ez az egyetlen "káros" szenvedélyem. Magyarán könyvgyűjtő vagyok. Akad olyan, amit évekkel később olvasok el, minthogy megvettem.
Azt írtam, hogy az egyik leggyengébb, ami nem azt jelentette, hogy olvashatatlan. 3 csillagot kapott. Tehát közepes. A Force Unleashedre emlékeim szerint kettest adtam. Az tényleg gyenge volt és valószínűleg nem csak az író volt benne a ludas, hiszen a Végzetes Szövetségben bizonyította, hogy tud írni.
Enyhe csalódottságomnak adtam hangot, hogy a magyarul általam rég várt Allegiance csúszik, ezért írtam, hogy beérem a Revannal.
Nem szoktam negatív véleményeket írni, most is csak azt írtam, amit gondolok, hogy a Drew bácsi a gyengébb írók közé tartozik. Nincs ebben semmi rosszindulat vagy hajdenagynegatívum.
Pl. viszont szeretem, hogy Zahn írásai hosszúak, vontatottak :)
és megveszem én is, mert érdekel és egyszer hátha megszeretem.
Van olyan, amikor egy regényt szinte egyben elolvasok (Búra alatt, Malleus, GuildWars) meg van olyan, mint most, hogy 5-6 könyvet gyűrök egyszerre. (Resident Evil, Vérben Edzett, Halo-Áradat stb.)
Úgyis utólag derül ki, hogy mennyit ér.

A hozzászólásodban csak azt nem értettem, hogy miért két gyerekkönyvhöz hasonlítottad, hiszen biztosan nincsenek egy súlycsoportban.

Tehát várom a Revant is, és majd utólag megmondom, hogy tetszett.
Addig meg ott a DeathStar, amit kiemelten várok.
2012-10-16 17:46:20
Fuchs László
Én őszinte leszek...Én "csak" egy könyvet várok nem is értem mi ez a ki mit vár meg,hogy ki mire készüljön amúgy meg ez a 90% kedvezmény nagyon kemény nekem speciel időm sincs arra,hogy észre vegyem,hogy itt valami 90% legyen eleve majd egy napra rá kaptam meg az értesítő emailt,hogy megjelent a könyv mire már meg is rendeltem az oldalról...de jó dolog,hogy azért van aki így kapja meg sajnos a mai bizonytalan helyzetben biztos jól jön valakinek ha spórolhat !!! És egy jó kis vérlázító a végére szerintem azon kevesek közé tartozom akiknek nem jön be pl: Timothy Zhan írásai hosszú vonatott nem érzem de persze megveszem mert érdekel és hátha egyszer majd megkedvelem...ennyi
2012-10-16 17:07:35
Havasi István
A Revan már 20%-on van, tehát erre véget ért a 90. Gyorsan elkapkodták az első tízet. Ha még megvan az első 10 akkor látszik a 90% kedvezmény. Aztán előjegyezhető lesz a könyv, majd újra előrendelhető normál kedvezménnyel.
2012-10-16 16:35:39
Pokorny Krisztián
Egy kérdés, lehet hogy hülyeség. A 90% akciót honnan lehet látni. Ha meg van az első tíz, akkor eltűnik, vagy hogy működik?
2012-10-16 16:30:05
Havasi István
Én nem sértődök be. Én se szeretek minden írót. Nem vagyunk egyformák.
Nálam a Bane trilógia minden idők legjobb SW regényei között van, éppúgy, mint mondjuk Az Árulás, a Végzetes szövetség, A gonosz útvesztője, A Sötét Nagyúr, Az utolsó parancs, A jövő látomása, A Luke Skywalker és a Mindor árnyai, Jedi-növendék könyvek, A Kirajzás, A túlélők keresése, a Sötét oldal, Traviss-féle A Klónok háborúja regény stb...

Valamit viszont nem értek. Az előbb írtad le, hogy Karpyshyn írásait nem kedveled és a Bane trilógiát a leggyengébb SW művek közé sorolod. Aztán meg leírod, hogy más könyvet vártál, de kénytelen vagy beérni a Revannal, végül is Star Wars. Ha ennyire nem szereted, akkor minek akarod megvenni? Vagy, ha nem veszed meg, és mondjuk csak kölcsönbe akarod elolvasni, akkor is fel kell tennem a kérdést, minek akarod elolvasni? Élvezeted okoz az számodra, hogy olyan író könyvét olvashatod el, akit nem szeretsz, akinek a műveit a leggyengébbek közé sorolod? Élvezed azt, ha számodra nem tetsző könyveket olvasol és aztán meg leírod a jó negatív véleményt? Ezért teljesen felesleges pénzt kidobni, vagy teljesen felesleges időt pazarolni az adott könyvre. Nem kötelező megvenni és nem kötelező elolvasni.
2012-10-16 16:06:58
Jászkai Péter
Nem tudom, hogyan lehet összehasonlítani egy elvileg komoly könyvet a Jedik elveszett városa és a Sötét Oldal Prófétai című gyermek könyvekkel.
Remélem a Revan nem kölköknek készült.

...és egy kis ellenvélemény:

Személy szerint Karpyshyn írásait nem kedvelem. A Mass Effect is sokkal jobb lehetett volna, ha más írja. (Sorolhatnám a neveket.) Örülök is, hogy a negyediket már William C. Dietz alkotta.
Az én véleményem(!)/mielőtt valami nagy fan besértődik/ szerint a Bane trilógia pedig a leggyengébb SW mű a Jedik gyermekei és a Tomboló Erő után.

Karácsony környékén szívesebben olvastam volna az Allegiance-t, így be kell érnem a Revannal. Végülis Star Wars.
2012-10-16 15:40:08
Kasza István
Én adok neki egy esélyt:-)
2012-10-16 11:00:34
Havasi István
A könyvet nem olvastam, de szerintem eltúlzóak a negatív kritikák. A Darth Bane trilógia zseniális volt. A Knights of the Old Republic játékokat ismerem. Bár mindkét KOTOR játék nagyon tetszik, és szeretem őket, mégis úgy érzem, hogy a Karpyshyn által írt első játék jobb lett. Mind a sztori, mind a karakterek ott nagyon helyükön vannak, és olyan fordulatot vitt a történetbe, amilyet A Birodalom visszavág óta nem tapasztaltam a SW-ban. A KOTOR II is jó lett, de érződik rajta, hogy túl gyorsan hozták össze, nem volt olyan jó, mint az első, kár, hogy Karpyshyn kimaradt belőle. Bízom a szerzőben, a KOTOR 1 és Bane trilógia kedvenceim között vannak. Nem tudom elképzelni, hogy ez a könyv olyan rossz legen, mint mondjuk A Jedik elveszett városa, vagy A sötét oldal prófétái című rémségek.
2012-10-16 10:21:22
Kirsch Ákos
Megrendelve! Várom:)
2012-10-16 09:15:46
Dömösi Gábor
Előrebocsátom, hogy tisztában vagyok vele, hogy Karpyshyn, ha megszakad, sem képes olyan mély, összetett és jól megírt művet összehozni, mint az Knights of the Old Republic II-t fejlesztő Obsidian all-star válogatottja, élükön Chris Avellone-nal és Josh Sawyer-rel. Ennek tudatában álltam neki a Revan angol kiadásának. Egyszerűbb, ám nem lebutított és az elődhöz hű cselekményt vártam. Mindezek ellenére, legszívesebben elfelejteném, hogy ez a regény valaha is létezett. Minden egyes során érződik a kapkodás, a kiadó (Lucas és Electornic Arts) ékszíjának szorítása: Karpyshyn lelketlenül bánik a karakterekkel (senki sem viselkedik úgy, ahogy kéne), a dialógusokra csak a tintát pazarolták, a történet pedig tele van klisékkel (már az első oldalakon a szememet forgattam, ahogyan Revan Bourne módjára felriad rémálmából és Bastila elkezdi nyugtatgatni). A poén az, hogy ezekkel a problémákkal Karpyshyn is tisztában van; ezért vagy kivágja a francba az Old Republic cselekménye szempontjából irreleváns szereplőket, vagy a még megmaradtak szájába erőltet néhány izzadságszagú szöveget, vagy a blogján mentegetőzik, hogy miért lett olyan a Revan amilyen. Minden karakterén érződik, hogy a könyv azért íródott, hogy egyszerre szedhessék be a pénzt az Old Republic rajongóktól és a KotOR széria fanjaitól (köztük tőlem is). Ám, véleményem szerint az éterben szállingózó szitkok ez esetben nem a márka mögött álló multiknak, hanem Karpyshyn-nek járnak, aki képtelen volt felismerni, hogy ehhez a témához nagyobb tisztelettel illett volna nyúlni.
2012-10-16 08:42:08
Balogh Imre
Én az egész 2011-2012-es és 2013-2014-es listáról ezt a könyvet várom a legjobban, ráadásul sikerült elcsípnem 90%-os kedvezménnyel. Ha pedig az Allegiance lesz az 1. vagy a 2. a jövő évi kiadások közt, akkor tényleg nagyon köszönöm a kiadónak, hogy előrébb hozta ezt a könyvet.
2012-10-16 08:12:55
Vékony Csaba
Nem régen olvastam el angolul a könyvet és nagy Kotor rajongóként fogtam anno neki.
Nekem is sírt anno a szám, mikor ezt a kimagasló színvonalú és történetű (merthogy a második részt is nagyon-nagyon kedvelem) játékot nem folytatták egyszemélyes módban, csak egy többszemélyes internetes játékban. Éppen ezért örültem, mikor megtudtam, hogy kijön egy könyv, főszerepben a legelső játék főszereplőjével, Revannal. Nagyok voltak az elvárásaim vele kapcsolatban, de ha valamennyit le is kellett adnom belőlük, nekem nagyon tetszett.
Nem akarok spoilerezni, de aki szerette a KOTOR játékokat, annak pár dolog kiderül belőle, ami már megéri az egész elolvasást és én bátran ajánlom mindenkinek, de óvaintem az Olvasókat attól, hogy nagy elvárásokkal és Revan életéről való olvasni akarásról kezdjenek a könyvhöz. Tekintsék inkább ezt egy sima történetnek, ami Revan korában játszódik és mellékesen feltűnik benne Revan is.
Amúgy még annyit, hogy aki a TOR-ral játszik, annak meg végképp ajánlatos elolvasni, hisz ez a kiadvány vezet fel egy másik szereplőt, így ha objektíven kell nézni akkor inkább róla, mint Revanról szól.
2012-10-15 19:42:14
Varga Dániel
:(
Sajnos 4-től 6-ig suliban voltam...
Gratulálok a 90%-osoknak! :)
2012-10-15 18:30:20
zilllosarkany
Ez aztán a meglepetés! Nagyon örülök, hogy előrehoztátok :D Gyönyörű Karácsonyi ajándék magamnak :D
2012-10-15 18:15:55
Havasi István
Nagyszerű, jön a Revan.

Előre is bocsátom, hogy senki ne várjon a könyvtől Végzetes szövetség, vagy Árulás kaliberű nagy sztorit. Ezt a könyvet leginkább a Cherubion Kiadó shared-world antológiáihoz tudom hasonlítani. 3 kisregény, mely egy nagyobb regényt alkot. Gyakorlatilag egy tabló kép lesz. Kivel mi történt a Knights of the Old Republic I-II és a The Old Republic játékok között? Semmi nagy durranás, ez egy kis kaliberű történet. Sokan beleestek abba a hibába, hogy túl nagy elvárásokkal ültek le olvasni, egy Knights of the Old Republic 3-at vártak tőle. Nem az. De attól még természetesen lehet jó könyv.


2012-10-15 17:56:45
Fuchs László
Megrendelve köszönöm Szukits !!!!
2012-10-15 17:20:00

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban