# Warhammer 40.000: Ravenor visszatér

Szerző:

Ár: 3.490 Ft 2.792 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2016
Kiadó:
Tuan
Oldalszám:
360
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 200 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
október 1 - 7.

A 41. millennium háború tépázta jövőjében, az Inkvizíció titkos háborút vív az emberiség ellenségeivel – idegenekkel, eretnekekkel és démonokkal – hogy megvédje az Ember Birodalmát és az emberiség lelkét.
Gideon Ravenor inkvizítort és kíséretét halottnak hiszik, és az ellenünk szervezkedő, árnyékban bujkáló hatalmasságokat ismerve ők szeretnék is, ha ez így maradna. Visszatérve az Eustis Majorisra, titkos küldetésbe kezdenek, hogy leleplezzék a Birodalomba becsempészett archaikus technológiát terjesztők kiterjedt hálózatát. Ahogy egyre mélyebbre hatolnak az ügy szövevényes szálai közé, világossá válik, hogy szörnyű terv van készülőben. Az ősi gépek az elképzelhetetlent hordozzák magukban, és Ravenornak minden tudását latba kell vetnie, hogy útját állja az összeesküvőknek, mielőtt a Káosz végső titkairól fellebbenne a fátyol!

 

A szerző további termékei:

Dan Abnett
Rácsatlakozva
Ár: 2.880 Ft
Dan Abnett
Rácsatlakozva (Antikvár)
Dan Abnett
Triumff
Ár: 1.800 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Hujber László
Jászkai Péter
Havasi István
Dan Abnett: Ravenor visszatér
A kötetben a címben szereplő regény mellett még helyett kapott a Tövis karmot kíván című elbeszélés. Úgy éreztem, hogy annyira jól kapcsolódik a regényhez, hogy akár a kötet prológusa is lehetne. Az Eisenhorn-trilógia kedvelőinek kifejezetten ajánlott.
[spoiler]A novellában Ravenor egy kis kitérőt tesz a Malinter romvilágára, ahol egy régi ismerőse figyelmezteti a Slyte nevű démon közelgő manifesztálódására és arra, hogy az Isteni Testvériség ez próbálja előmozdítani. Félelmetesebb, hogy a jóslatok szerint mindehhez Ravenornak és társainak is köze lesz. Eisenhorn új feltűnésének nagyon örültem.
A regényben visszatérünk Eustis Majoris világába és el sem mozdulunk onnan. Nem is bántam, mert a bolygó hamar bekerült a kedvenceim közé. A történet már túllépett a flek kereskedelem felgöngyölítésén. Itt már a tiltott technológiák csempészésének háttérét próbálják hőseink kideríteni. A Különleges Körülmények eljárása alatt Ravenor és csapata titokban tevékenykednek, megpróbálják kihasználni, hogy halottnak hiszik őket. Dan-nek sikerült még szövevényesebbé tenni a nyomozást, bevonva az Enunciát, mely az Óvilág mágiájának közvetítő nyelvezete. A bűnösök sora feltornyosul a legfelsőbb szintekig. Dan egyre bonyolultabbá teszi a helyzetet az Isteni Testvériség és a Minisztérium viszályának bevonásával. A veszély pedig egyre nagyobb, a végén már az olvasó a lélegzetét is visszatartja: vajon mi lesz ebből. A titkok és fordulatok száma is egyre jobban növekszik. A tényleges fő gonosz lelepleződésénél úgy éreztem leesek a székről. Zygmunt Molotch tényleg nagy szemétláda. Bár azért mellette igazán bővelkedünk negatív figuránkban. Toros Revoke, Jader Trice, Orfeo Culzean, Lucius Worna, a Réz Tolvaj és maga Slyte, akiről sokáig nem tudjuk, kiben lakozik, bár azért vannak erre utaló jelek. A csapat nagy kihívással néz szembe. Carl Thonius bizonyítani akar, de eközben egy sötét ösvényre lép. Zael sokáig gyanús lehetett, de Carl tettei elterelik róla a figyelmet. Valószínűleg Zael is jelentős figura lesz. Kara saját betegségével küzd, de hasznos akar lenni. Jó barátra lel Belknap doktorban, aki a csapat hasznos tagja lesz. Patience Kys is embert próbáló helyzeteken megy át, különösen a Minisztériumból való kitörés volt nehéz. Sholto Unwerth a furcsa hajós kapitány nagy szenvedéseken megy át, de ő is remekül beilleszkedik a végére. Harlon Nayl, Wystan Frauka és Zeph Matuin is teszik a dolgukat, de ők sem sérthetetlenek, vagy halhatatlanok.
Ravenort aggasztják a prófécia sorai. Kételyek gyötrik, elkeseredett és e mellett nehéz megőrizni a józanságát és jóságát. A legemlékezetesebb összecsapások hozzá kötődnek, sokszor reménytelen helyzetekből vágja ki magát.
A kötet végi csata a nagy templumnál fenomenális és drámai lett.
[/spoiler]
Dan Abnett ismét lenyűgözött, a történet magába szippantott, az összetettsége lenyűgözött. Az inkvizíciós regényei sokkal jobbak lettek, mint a Gárdával foglalkozó írásai. Remélem a trilógia lezárása is ugyanilyen mesés lesz. Ötös.
2017-02-21 15:02:47
dark one
A hipertér isteneire! Kiváló történet!
2016-12-24 09:18:37
Szloboda Roland
Török Tamás
Dan Abnett a Ravenor sorozatnal nagyon elemeben volt. Tenyleg csak ajanlani lehet minden Wh40K kedvelonek.
2016-12-11 22:47:31

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Science Fiction
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban