Warcraft: Durotan

Szerző:

Ár: 3.690 Ft 2.952 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2020
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
300
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
130 x 197 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 22 - 28.

Draenor világának vad és szabad orkjai mind hosszabb telekkel és mind soványabb zsákmánnyal kénytelenek szembenézni. Különös látogató érkezik ezen a zord órán a Dérfarkasok klánjához: Gul’Dan, a titokzatos vándor, aki új, vadban gazdag világot kínál az orkoknak. A törzs vezére, Durotan, élete legnehezebb döntésére kényszerül: hátrahagyhatják-e a hagyományt, a büszkeséget és az őseik földjét? Elvárhatja-e népétől, hogy vakon kövessék az ismeretlenbe?

Ez a túlélésről, mágiáról és véres harcokról szóló történet vezeti el az olvasót a Universal Pictures, a Legendary Pictures és a Blizzard Entertainment hamarosan mozikba kerülő filmjéhez – a Warcraft: A kezdetekhez.

 

A sorozat további részei:

3. Richard A. Knaak
World of Warcraft: Meghasadt föld (keménytáblás)
Ár: 4.491 Ft
 

A szerző további termékei:

Christie Golden
Star Wars: Sötét tanítvány
Ár: 3.120 Ft
2. Christie Golden
Warcraft: A kezdetek
Ár: 2.952 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Németh Márk
Havasi István
Christie Golden: Durotan
Régen olvastam már Warcraft regényt. A klánok ura nagy kedvencem, háromszor is elolvastam. Reméltem, hogy Christie Golden-ben ezúttal sem fogok csalódni és nem is történt meg. A Durotan nagyon jó regény lett. A klánok ura színvonalától talán csak egy kicsit marad el. Már az elején érdemes megjegyezni, hogy a könyv a Warcraft filmes univerzumához tartozik, nem pedig a videojáték-könyv univerzumhoz. Christie már írt egy ilyen regényt Rise of the Horde címmel, mely az eredeti sztori vonalhoz kötődik. Sajnos az a könyv nem jelenhetett meg magyarul (átok a Blizzard-ra e miatt és az összes kimaradt regényért is). Jó lett volna összehasonlítani a Durotant és a Rise of the Horde-ot, már csak azért is, mert állítólag utóbbi Golden egyik legjobb munkája.
A Durotan különlegessége, hogy teljes mértékben az orkokra, azon belül is Durotan-ra és a népére, a Dérfarkasokra fókuszál. A legfontosabb szereplő Durotan, Christie csak nagyon ritkán szakad el tőle. Az orkok hamar nagyon szimpatikus és szerethető karakterek lesznek. Vadak, kemények, de sokan közülük jó szívűek és becsületesek. Persze itt is megtalálhatjuk a becsvágyó, negatív figurákat. A világuk valahogy az indiánok életére emlékeztet.
[spoiler]
Draenor világa haldoklik, a lassú pusztulás eléri a Dérfarkasok földjét is. Gul’dan, a boszorkánymester megpróbálja rávenni a büszke északi orkokat, hogy ők is csatlakozzanak a Hordához és menjenek át egy másik világba. Garad, Durotan apja visszautasítja, nem sokkal később egy csatában elveszti életét. Ekkor lesz klán ura Durotan. A becsületes, kitartó, jó szívű és a népét szerető ifjú ork mindent megtesz, hogy népe valahogy boldoguljon a haldokló Draenor-on. A filmben is ő volt az egyik kedvencem, itt még alaposabban megismerhettem. Durotan mellett ki kell emelnem Drakát, aki szintén hamar belopja magát az olvasó szívébe. Örömmel olvastam Drek’Thar-ról, Geyah-ról és Orgrimról is. A könyvben hőseink elkeseredett harcot vívnak a túlélésért. Nagyon nehéz megmaradni a hagyományok, a becsület ösvényén, ha ilyen soka meghalnak a szeretteink közül. Durotannak és a Dérfarkasoknak el kell fogadniuk, hogy le kell térniük a helyes útról az életben maradásért. A kalandos utazás mellett Christie Golden nagy hangsúlyt fektetett a változás, az áldozathozatal és az eredeti személyiség megőrzésének témájára. A szellemekkel való kapcsolat roppant misztikus és magával ragadó. A Vérjárók méltó ellenfelei a Dérfarkasoknak. A csatajelenetek rövidek, de hatásosak.
[/spoiler]
Christie Golden a maga egyszerű, de mesés stílusával egy újabb magával ragadó regényt tett le az asztalra. A klánok ura és a Sötét tanítvány hangyányit jobban tetszettek, de Durotan és a Dérfarkasok kalandjait is nagyon élveztem. Bravó Christie: ötös.
2017-02-11 19:15:50
Zsikla Dávid
Kovács Noémi Anna
Szilágyi Zsolt
Nagy köszönet a kiadónak, hogy újra elkezdett Warcraft könyveket közreadni! Kérünk még! :)
A könyv remek volt, letehetetlen, színvonalas és nagyon hangulatos!
2016-08-22 15:19:36
Venczler Miklós
Táblás Győző
Miszray Péter
Sokkal jobb lett, mint vártam, minden WoW fannak ajánlom.
2016-07-06 12:58:32
Nagy László
Én lassan befejezem és nagyon tetszik. Szerintem egy mozifilmet simán lehetne csinálni belőle :)
2016-07-05 00:07:45
Farkas Péter
Az egyik legjobb könyv amit olvastam.
2016-06-30 21:12:11
Sarnyai Krisztián
Nagyon élvezetes és izgalmas könyv! Nem tudtam letenni! Szuper vétel volt!
2016-06-25 16:22:45
Jánosi Zsolt
dr. Kenéz András: Nyilván semmi értelme nincs olvasói szemmel, de le merem fogadni, hogy a kiadó okkal tudja ilyen módon kiadni a köteteket.
A ráfordított időből viszont az szűrhető le hogy igényes fordítással szeretnének minket ellátni és inkább örülni kéne hogy végre két új warcraft könyv fog megjelenni magyarul hosszú idő után...
2016-06-10 10:59:22
Csőgör Tamás
Sziasztok,
Segítsetek nekem kérlek.

Tegnap fejeztem be a könyvet, tetszett nagyon... egészen az utolsó sorig.
Valaki magyarázza el nekem mi is történ itt?!
Az egész könyv arra épült föl hogy, nem akarnak beállni a boszorkánymester Hordájába, s mégis az utolsó sor számomra egyértelműen kijelenti hogy mennek és csatlakoznak a Hordához.
??????????????????
Így nem értem mindazt a szenvedést, halált ami elkísérte őket a messzi Északra, hogy onnan keljenek útra a még-messzebbi Délre.
Segítségeteket előre is köszönöm.
2019-10-16 12:40:48
Baráth Richárd
Németh Dániel
Jászkai Péter
Báncsi András
Nagyon örülök hogy magyar nyelven olvashatom a Warcraft könyveket ha lehet kérünk még belőle többet is! Csak ajánlani tudom!
2016-12-02 21:45:47
Manhertz Roland
Annak ellenére, hogy az eredeti lore-hoz nincs sok köze, ez egy nagyon jó könyv lett, mindenkinek ajánlom.
2016-08-07 17:09:20
Manhertz Roland
Annak ellenére, hogy az eredeti lore-hoz nincs sok köze, ez egy nagyon jó könyv lett, mindenkinek ajánlom.
2016-08-07 17:09:09
Kovács Balázs
Bizony bizony, végre 2 lefordított Warcraft-könyv
jó vagyok angolból, de annyira sajnos nem (tudom, tanuljak meg:) ), hogy végigolvassak 5-600 oldalt
sajnos a World of warcraft könyveket nem fordítják (pedig van vagy 10), így ezek a könyvek kb. falat kenyér szintjén vannK
2016-06-20 10:00:50
dr. Kenéz András
Mi értelme annak, hogy a film után jelenik meg...egy előzménytörténet....
2016-04-08 19:18:23

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Fantasy
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban