Lenni vagy nem lenni

Lenni vagy nem lenni
Teljes ár:2.990 FtFizetendő ár:2.691 Ft
Lenni vagy nem lenni
Oldalszám:
336 oldal
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
125 x 205 mm
ISBN:
9789639828476
Megjelenés éve:
2013
Szállítás:
2024. április 28 - május 1.
VIP pont:
90 pont

A távoli jövõ számunkra már teljességgel idegen világában elképesztõ technikai szinten élnek egymás mellett természetes és mesterséges lények, hexkapukon át közlekednek a bolygók, csillagok közt, és kedvükre alakítják környezetüket. Az aszteroidák birodalma azonban egészen más: szinte feudális viszonyok uralkodnak, s lakói elzárkóznak minden kapcsolat elõl a gépi létformákkal és a fejlett technikával egyaránt.
Amikor Orwen Cima nagyúrnak, egy kisbolygó teljhatalmú vezetõjének fia, Telmah a Földre érkezik, az MI-k testet adnak Ratiónak, az addig anyagtalan komputertudatnak, hogy barátkozzon össze a fiúval, és tájékoztassa a gépeket szándékairól, minden lépésérõl.
Visszatérve a Psziché aszteroidára, a furcsa pár udvari intrikák közepébe csöppen, melyeknek megoldása nem hagyja hidegen a máskülönben higgadt, számítóan kiszámított mesterséges intellektusokat sem.
Az ausztrál irodalom többszörösen díjnyertes fenegyereke fejtetõre állítja mind az SF-rõl, mind pedig a regény mûfajáról kialakult elképzeléseinket. Mintha futurisztikus Shakespeare-t olvasnánk, de királydrámáit komédiába oltva, tele nyelvi leleménnyel és váratlan csavarral.

Utoljára megnézett termékek

Lenni vagy nem lenni
Rendelhető
Teljes ár:2.990 FtFizetendő ár:2.691 Ft