Sport könyvek

Ha szeretnél a sportról tájékozódni, jó helyen jársz. Kategóriánkban a legjobb sportkönyvek széles választéka található meg. Az oldal alján olvasható hosszabb leírás a kategóriáról.

Új
UEFA Euro 2024 - Hivatalos kézikönyv
Előrendelhető
Keir Radnedge
Várható megjelenés: 2024. május 3.
Új
A legjobb focitrükkök - poszterrel
Előrendelhető
Sabine Janatschek
Várható megjelenés: 2024. május 3.
ÚjAKCIÓ
Amikor miénk volt a pálya
Rendelhető
Larry Bird, Earvin Magic Johnson
Kamera - A világ egyik legkiválóbb vezérevezős kajakosa
Rendelhető
Pálfalvi Gábor
Antikvár (szépséghibás) termék
AKCIÓ
Man City - A holnap csapata
Rendelhető
AKCIÓ
Haaland - A gólok királya
Rendelhető
Luca Caioli, Cyril Collot
AKCIÓ
Tenisz kvízekre szedve
Rendelhető
Ruszanov András, Szabó Attila, Závodni Zsolt
Futball-legendák 2024
Előjegyezhető
David Ballheimer
AKCIÓ
Ismerd meg Serenát!
Rendelhető
Gerald Marzorati
AKCIÓ
A futás tudománya
Rendelhető
AKCIÓ
Niki Lauda
Rendelhető
Maurice Hamilton
AKCIÓ
A testépítés nagy enciklopédiája
Rendelhető
AKCIÓ
LeBron
Rendelhető
Jeff Benedict
AKCIÓ
Futás Shermannel
Rendelhető
Christopher Mcdougall
AKCIÓ
Nadia Comaneci és a Securitate
Rendelhető
AKCIÓ
Mentális edzettség
Rendelhető
AKCIÓ
Ultrafutás
Rendelhető
Adharanand Finn
AKCIÓ
Giannis - Semmiből a csúcsra
Rendelhető
AKCIÓ
Az aranycsapat története
Rendelhető
AKCIÓ
Paleolit edzés
Rendelhető
Lakatos Péter
1 - 50 / 187 termék

Leírás

Sport könyvek


Sport könyvek


A sportkönyvek kategóriába valamennyi könyv besorolható, amely egy-egy sportághoz, sportoló életéhez, vagy valamely nagy világversenyhez kapcsolódik. A tárgykör ilyetén rendkívüli sokszínűsége azt is eredményezi, hogy a sportkönyvek között műfaji tekintetben számos különböző munkát találhatunk meg. Ilyenek a testmozgással kapcsolatos ismeretterjesztő könyvek, de ide sorolhatók továbbá a sportolók életrajzát bemutató alkotások, amelyek a szinte hihetetlennek tűnő életutaknak köszönhetően nemegyszer kiváló motivációs könyvek is egyben.

A sportkönyvek tematizálásának egy másik kézenfekvő módja, hogy azokat sportágak szerint válogatjuk szét. Ennek megfelelően léteznek focis könyvek, lovas könyvek, testépítő könyvek, autós könyvek (ezon belül még a Forma-1 könyvek), valamint motoros könyvek. Ahogy beszélhetnénk a vízi sportok, az atlétika, a harcművészet és küzdősportok vagy a természetjárás, esetleg a sakk világába betekintést engedő kötetekről. Ezek a munkák szólhatnak az egyes sportágak történetéről, szabályairól, érdekességeiről, de találhatunk köztük olyan kézikönyveket is, amelyek az adott tevékenység elsajátításában, vagy a gyakorlat fejlesztésében nyújtanak segítséget. Az egyes sportágakkal kapcsolódóan megjelenő könyvek mennyiségét főként az adott sportról leírható érdekességek és elengedhetetlen információk, valamint azok népszerűsége határozzák meg.


Focis könyvek


A labdarúgás a világ talán legnépszerűbb sportja. Hetente milliók követik kedvenc csapataik mérkőzését a tévéképernyők mögött, és több tízezer főt befogadni képes stadionok lelátói telnek meg. E grandiózus szurkolói háttér hatalmas érdeklődést eredményez a futball különböző kérdései iránt: van akit általánosságban a foci történelme érdekel jobban, míg van aki kedvenc csapatáról vagy játékosáról szeretne minél többet megtudni. A focis könyvek között épp ebből kifolyólag a sportkönyvek között talán a legnagyobb változatosságot mutatják. A futball történelmét bemutató ismeretterjesztő könyvek sokaságán túl ikonikus jelentőségű labdarúgók életéről szóló munkákat is megtalálunk a kategórián belül. E változatosságnak köszönhetően a focis könyvek között bárki megtalálhatja a számára érdekes kiadványt.


Lovas könyvek


A lovassportok népszerűsége évszázadok óta töretlen. Régen elsősorban ez az emberek lovakkal kialakított rendkívül szoros, mindennapi kapcsolatából fakadt. Különösképp a katonák körkében voltak népszerűek az ilyen jellegű testmozgások. Napjainkra viszont mindinkább az állatok iránti szeretet és tisztelet teszi népszerűvé a lovassportokat, melyek között olyan versenyszámok sorolhatók föl, mint díjlovaglás, díjugratás, a lovaspóló, fogathajtás. Hétköznapi esetben, mint szabadidős vagy rekreációs tevékenység alatt viszont egyszerűen a lovaglást szoktuk érteni.

A lovas sportkönyvek között olyan munkákat találhatunk meg, amelyekből többet tudhatunk meg magukról a lovakról, valamint az ő irányításukról. Megismerhetjük, hogy milyen eszközökre van szükségünk a sport elkezdéséhez, valamint átfogó képet kapunk az alapvető szabályokról, amelyek betartására minden körülmények között törekednünk kell, hiszen a mégiscsak állatokról, élőlényekről van szó. Mivel a lovaglást már egészen fiatal korban el lehet kezdeni, ezért készülnek lovas könyvek gyerekeknek is.


Testépítő könyvek


A testépítés az egyik legnépszerűbb, és leginkább elterjedt tömegsportként tartható számon. Mindez abból fakad, hogy viszonylag egyszerűen végezhető mozgásforma: néhány kézisúly megvásárlásával, vagy egy kondibérlet kiváltását követően bárki elkezdheti a testépítést. Ráadásul egy, a személyes igényekhez, képességekhez jól alakítható fizikai aktivitásról beszélhetünk. Az edzések könnyen variálhatók, ahogyan az intenzitás és a nehézség is rendkívül rugalmas lehet. Szó sincs azonban arról, hogy a testépítés könnyű sport lenne, ugyanis a helytelenül, vagy a nem megfelelően kiválasztott súllyal végzett gyakorlatok a sérülések komoly kockázatával járnak. Ezek megelőzésében elengedhetetlen a testépítéssel foglalkozó sportkönyvek, amelyekben részletesen bemutatásra kerülnek a testépítéssel kapcsolatos nélkülözhetetlen élettani és táplálkozástani ismeretek, valamint a gyakorlatok helyes kivitelezése.


Autós könyvek


Az autósportok szerelmesei is megtalálhatják a nekik szóló alkotásokat. Az autós, valamint motoros könyvek a korábban bemutatott kategóriákban legalább részben eltérnek abban, hogy olyan képesítést igénylő technikai sportokról van szó, amely nem elsajátítható kizárólag könyvek segítségével. A technika viszont egészen egyéb jellegű alkotásoknak engednek teret, például a járművek szakmai, műszaki leírásának. Ezenfelül az autós könyvek között is megtalálhatók átfogó jellegű kiadványok, amelyből mindent megtudhatunk a sportágról, a versenyekről és a versenyzőkről.

Az autós sportkönyvek mintegy alcsoportját alkotják a Forma-1-es könyvek. Különösen fontos szerepet kapnak ezek között a biográfiák, és egy-egy istálló történetének leírásai. Ez azért is lehetséges, mert egy olyan nagyon speciális technológiát és tudást igénylő sportról beszélhetünk, amelyben tényleg csak a legjobbak emelkedhetnek ki. Az ő történetük pedig nagyon sokak fantáziáját megmozgatják.


Motivációs könyvek


Amennyiben nem a sportágak szerinti felosztást követjük, hanem valamilyen más rendszerező elvet, akkor a sport könyvek céljaik szerint is szétválaszthatók. Gondolhatunk itt arra, hogy egyes kiadványok a szórakoztatásra, ismeretterjesztésre, edukálásra törekszenek. Ugyanakkor van e kategóriának egy olyan széles csoportja is, amely szándéka kifejezetten a motiváció. Minderre a sport mint téma alkalmasnak is tekinthető, hiszen például sportolói biográfiák, vagy életrajzi regények olvasásakor nagyon érdekes, inspiráló történeteket ismerhetünk meg. Számos sportolóra igaz, hogy nehéz körülmények közül származik, ám tehetségének és szorgalmának köszönhetően sikerült kitörnie a szegénységből. Ezek gyakran olyan lelkesítő élettörténetek, amelyek minket is arra ösztönöznek, hogy megvalósítsuk az álmainkat. Más sportolói könyvek pedig kifejezetten azzal az egyértelmű elhatározással készülnek, hogy biztassanak és kísérjenek bennünket a céljaink eléréséért megtett úton.

Top 20 eladás az elmúlt 30 napban - Sport könyvek

Szűrés - Sport könyvek