Star Wars: Lázadó börtön (képregény)

Szerző: Kieron Gillen, Jason Aaron

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2017
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
148
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

Ismerjük meg Skywalker múltjának és a lázadás történetének újabb részleteit!

Ez a képregény gyűjtemény a MARVEL új Star Wars sorozatának 15-19. számát foglalja magában, az első éves különszámmal együtt. A kötetben található történeteket Kieron Gillen és Jason Aaron írta, és Angel Unzueta, Leinil Yu valamint Mike Mayhew rajzolta. 

Egy lázadó csapat úton van egy börtönbázis felé egy rendkívül fontos fogollyal. De balszerencséjükre nem ők az egyetlenek, akik a jutalomra áhítoznak... Továbbá megismerünk egy lázadó kémet, aki a Birodalom szívében dolgozik és egy halálosan veszedelmes küldetésre indul. Ezeken felül egy újabb, Obi-van Kenobi naplójából származó történetben bepillantást nyerünk a Jedi mester tatuini életébe. Owen Lars, a párafarmer befogadta ugyan a csecsemő Luke-ot, de nem akarja engedni, hogy Ben a fiú életének része legyen. Most pedig kiderül, hogy mi ennek az oka...

 

A szerzők további termékei:

1. Jason Aaron, John Cassaday
Star Wars: Skywalker lesújt (képregény)
Ár: 3.672 Ft
1. Kieron Gillen, Salvador Larroca
Star Wars: Darth Vader: Vader (képregény)
Ár: 3.672 Ft
 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Kovács Máté
Polák Ákos
P.A.Video Studio
Leia és Sana megmutatja Aphrának milyen belülről a lázadók legtitkosabb bentlakásos intézménye, miközben Han és Luke az elvesztett pénzt hajszolja. A különszám nem nagy durranás, ellenben Obi-van naplójával, ami megmagyarázza, miért nem kedveli Owen bácsi a vén salabaktert.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban:
https://youtu.be/72A79YCB_Go
2017-10-27 19:56:25
Köhler Zoltán
Havasi István
Star Wars: Lázadó börtön vélemény
A képregény kötetben ismét hat számot kapunk egyben. Star Wars Annual 1., 15-19. számok. Az első éves különszám és a 15. szám egy részes, önállóan olvasható történetek. A 15. szám Obi-van egy újabb története a tatuini bujkálás éveiből.
[spoiler] Luke gyerekként hasonló érdeklődést mutat a repülés és versenyzés iránt, mint annak idején Anakin. Obi-van a távolból figyeli és vigyáz rá. Owen egy balszerencsés száguldozás után eltiltja Luke-ot a további repüléstől. Obi-van megvédi a javákat a taszkenektől, így szerezni tud alkatrészeket Luke siklójához. Az alkatrészeket titokban el is juttatja az ifjú Skywalkerhez, aminek Owen egyáltalán nem örül. Érdekes volt olvasni Owen álláspontját Obi-van-ról. Ez már elég közel áll a IV. részben tanúsított magatartásához. Vajon honnan veszi, hogy Obi-van hibája Anakin halála? Jó lenne tudni, hogy mit és mennyit tud a dolgokról. Mike Mayhew rajzai fantasztikusak, kár, hogy nem az ő munkája az egész kötet.
Az első éves különszám Eneb Ray, a lázadó kém története, aki a Coruscant-on teljesít megbízásokat a felkelőknek. Ray egy csapat szenátort próbál kihozni a börtönből, mikor lehetőség adódik Palpatine császár likvidálására. Természetesen minden a gonosz Darth Sidious műve. Zseniális terve a történet végén nyilvánul meg. Eneb megtapasztalja, hogy milyen is az ellenségük valójában. Úgy véli, ha le akarják győzni a Birodalmat, akkor éppolyan keménynek és kíméletlennek kell lenniük, mint az ellenfeleik. Angel Unzueta rajzai kifejezetten jók.
16-19. szám: Lázadó börtön. Ez a négy részes történet a Vader lezuhan eseményeit folytatja. Aphra doktort a Sunspot börtönbe viszik. Ez a lázadók titkos börtöne. A létesítményt hamarosan megtámadja egy rejtélyes zsoldos és a harci droidjai. Nem a foglyokat akarja kiszabadítani, hanem meg akarja mutatni Leia hercegnőnek, hogy éppolyan kegyetlenül kell elbánni az ellenséggel, mint azt a Birodalom teszi. Leia, Sana és Aphra együtt harcolnak az életben maradásért és a foglyok megmentéséért. Leia nem tudja elfogadni a beteg és fanatikus Eneb Ray módszereit. Luke és Han szála sajnos nem volt túl izgalmas, a nerf csempészet kifejezetten unalmas volt, még csak poénosnak sem tudnám nevezni. A végén meg gyorsan Eneb fogságába esnek. Leia megmutatja, hogy ő kifejezetten hisz a köztársasági eszmékben és az erkölcsök párbajában ő lesz a győztes. Sana nagyon utálja Aphrát. Kár, hogy nem derül ki túl sok, csak sejtelmes utalásokat kapunk. Remélem ezt a jövőben még kifejtik bővebben. A 16-17. szám nagyon lassan indul be. Ezek közepes fejezetek. A 18-19. számok már jók. Leinil Yu rajzai sajnos már nem annyira jók és a színezéssel sem vagyok teljesen kibékülve.
[/spoiler]

A Lázadó börtön sztoriból sokkal többet is ki lehetett volna hozni. Egy kicsit összecsapottnak éreztem. Csak a vége felé érte el a viszonylag jó szintet. Az első éves különszámmal és az Obi-van történettel elégedett voltam. Négyes.
2017-12-02 10:36:27
Jászkai Péter

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban