Star Wars: Obi-van és Anakin (képregény)

Szerző: Charles Soule

Ár: 4.590 Ft 3.672 Ft
Megtakarítás: 20 %
Megjelenés:
2018
Kiadó:
Szukits
Oldalszám:
116
Kötés:
Keménytáblás
Méret:
155 x 235 mm
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
május 23 - 29.

A klónháborúban végrehajtott hőstetteik, a tragikus mustafari összecsapásuk, és sok-sok évtizeddel a Halálcsillagon vívott, utolsó párbajuk előtt ők voltak Obi-van Kenobi mester, és a padavanja, Anakin Skywalker. Most bepillantást nyerhetünk a Kiválasztott felkészülésének időszakába. Tanár és tanítvány barátsága megerősödött az idők folyamán, de nehéz utat kell még bejárniuk. Amikor egy távoli bolygóra utaznak, hogy segítséget nyújtsanak egy ismeretlennek, a barátságuk is komoly próba elé kerül. Megrekednek egy különös világon, ahol roncsok, kezdetleges gépek, szörnyetegek és ellenséges helyi lakosok veszik körül őket. Képesek lesznek megmenteni önmagukat? Amikor kitör körülöttük a háború, a mester és tanítványa az ellenkező oldalon találják magukat!

 

A sorozat további részei:

1. Greg Pak
Star Wars: Darth Vader: A Sith sötét szíve (képregény)
Ár: 4.232 Ft
1. Charles Soule
Star Wars: A sors ösvénye (képregény)
Ár: 4.232 Ft
Ethan Sacks
Star Wars: Skywalker kora - Hűség (képregény)
Ár: 4.232 Ft
2. Charles Soule
Star Wars: Csillagfény hadművelet (képregény)
Ár: 5.290 Ft
 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
5/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

Polcz Máté
Charles Soule hozta a megszokott minőséget. Sajnos előre tudtam a történetet, de így is jó volt.
2021-01-07 12:14:51
P.A.Video Studio
Obi-van és Anakin a Carnelion IV-re érkezik, ahonnan valaki a Jedik segítségét kérte, akiknek a nyíltak és a zártak közti polgárháborúval is meg kell küzdeniük. A rajzolás lélegzetelállítóan gyönyörű.
Véleményem és bemutató az alábbi videóban: https://youtu.be/vDWMTgczU0o
2019-08-09 19:33:25
Kovács Máté
Reményi József
Havasi István
Obi-van és Anakin képregény
Charles Soule 5 füzetes minije egy rendkívül hangulatos, izgalmas, dármai és karakterközpontú történet. Örülök, hogy a Marvel igyekszik minél többször elhagyni a Birodalom idejét és igyekszik más korokba is elvinni az olvasót. Az Obi-van és Anakin három évvel játszódik a Baljós árnyak eseményei után. A legendás Jedi páros a Carnelion IV világán egy segélykérő adás után nyomoznak, mely különös kifejezéseket tartalmazott a régi időkből. A jelenben zajló események mellett bővebb kitekintést kapunk Anakin coruscanti tartózkodásáról és kiképzéséről is. Marco Checchetto rajai hihetetlenül élénkek, részletesek és élettel telik. Az arckifejezéseket, érzelmeket, történeti feszültséget kitűnően le tudja rajzolni. A környezet ábrázolása is rendkívül mesés. Jó érzés gyönyörködni a képekben, többször is visszalapoztam, vagy éppen átlapoztam a kötetet. Mind a Carnelion IV-et, mind a Coruscant-ot remekül sikerült az olvasók elé tárni. Az akció és csatajeletek szemléletesek.
[spoiler]
A Carnelion IV-en a nyitottak és a zártak háborúskodása káoszba taszította a bolygót. A háttérben még láthatjuk is a civilizáció utolsó maradványait: városokat, épületeket, szobrokat. A két fél esztelen gyűlölettel viseltetik egymás iránt, egymást okolják a pusztulásért, nem bíznak a másikban. Legnagyobb igyekezetükkel azon vannak, hogy kiirtsák egymást. Ebben a helyzetben a Jediknek iszonyú nehéz dolguk van. A háború már annyira elharapózott az évszázadok folyamán, hogy még a Jediket is szinte teljesen elfeledték. Legalábbis majdnem mindenki. A bolygón kialakult helyzet jól megmutatja, hogy a Köztársaság mennyire rossz és gyenge rendszer. Anakin itt a helyszínen is látja, mennyire rosszul működnek a dolgok. Anakin és Obi-van épp összefutnak az egymással csatázó Pran anyával, Kolarával és Grecker-rel. Amint nagy nehezen lecsillapítják őket, és kiderül, hogy egy segélykérő adás miatt érkeztek ide már együttműködőbbek a Jedikkel. Időközben Kolara és Pran anya megtudják, hogy Anakin nagyon jól ért a gépek megjavításához, ezért fogságba ejtik, magukkal hurcolják, hogy megjavítassák vele harci gépeiket. Időközben Grecker Obi-vant próbálja meg tőrbe csalni. Ekkor lép színre Sera, a roncsgyűjtő, az adás küldője. Végre újabb kitekintést kapunk a régi idők Jedi-Sith háborúiról, még ha nagyon keveset is. Sera egy felvételen a Jediket összekeverte a Sith-ekkel és úgy gondolta, a Jedi Rend majd idejön és kiirtja az egymással marakodó feleket, hogy aztán ő újra kezdhesse a fiatalokkal. Az időközben kiszabadult Anakin Obi-vannal együtt egy ügyes húzással oldják meg a lehetetlennek tűnő helyzetet, Obi-van egy üzenetben elterjeszti, hogy tibanna gáz lelőhely van a bolygón, ezért a Köztársaság épp arra járőröző flottája véget tud vetni a harcoknak. Legalábbis egy időre.
A coruscanti, múltban zajló eseményeknél szépen láthatjuk, hogy Palpatine milyen mesteri húzással igyekszik manipulálni az ifjú Skywalkert. Ott, a Kasakar klubban ismét láthatjuk, hogy a Köztársaság mennyire velejéig romlott. Anakinban felébred a vágy, hogy elhagyja a Rendet, és a maga útját járja. Obi-van nem akarja megszegni az esküjét, így ha Anakin távozik, akkor ő is vele megy, hogy folytassa a képzést. A Carnelion-on történtek viszont meggyőzik Anakint, hogy a Jedi Rend tagjaként erősebb, mintha egyedül folytatná az útját.
Viszont érdekes lenne belegondolni, hogy ha Anakin és Obi-van távoztak volna a Rendből, akkor talán Sidiousnak sem sikerült volna az ifjú Skywalkert a sötét oldal felé löknie. [/spoiler]
A történet egy szép, kerek ívet írt le. Nagyszerűen ábrázolta Anakint és Obi-vant. Mindkettejük érzéseit, gondolatait jól megismerhettük a rajzok és a párbeszédek révén. Palpatine manipulálása ismét mesteri, ahogy azt tőle megszokhattuk. A Köztársaság romlottsága, valamint a féktelen gyűlölet káros hatása is rendkívül jól átjön az olvasónak a képregény lapjain keresztül. Kolara, Pran anya, Grecker, Sera mind nagyszerű új szereplők. A karakterek, a drámai és izgalmas történet, a hangulatos helyszínek és nagyszerű akció jelenetek igazán fantasztikussá teszik ezt a történetet. Kiváló darabbal állunk szemben. Remélem minél több ilyen lesz a jövőben.

2018-10-23 18:32:45
Kiss László
Bodó Tibor
Meglepődtem, mert nagyon vékony, a korábbi kiadásokhoz képest! Igaz ez csak 116 oldal, míg azok ~140-160 oldalak. Az ára meg felfelé megy....
2018-09-29 09:52:33
Köhler Zoltán

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
Képregény
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban