#T Veszélyes gazdagság

Szerző:

Ár: bizonytalan
Megjelenés:
2015
Kiadó:
Gabo
Oldalszám:
488
Kötés:
Puhafedeles
Méret:
150 x 220 mm
Szállítás:
bizonytalan

Az 1860-as években a Pilasterek a legnagyobb bankárcsaládok közé tartoztak. Pénzügyi tranzakcióik a londoni Citytől a távoli gyarmatokig terjedtek. A család évtizedeken át folyamatosan gazdagodott, vesztüket végül is egy asszony kapzsisága, hatalmi vágya és mohósága okozta.
Augusta Pilaster, aki érdekből ment a gazdag Pilaster fiúhoz, addig ármánykodik, míg a család nagyasszonyává nem lesz. Könnyen befolyásolható és lusta férjén keresztül a háttérből irányítja a bank ügyeit, nem titkolt célja, hogy gyenge képességű és romlott fiát, Edwardot a banki igazgatói székébe juttassa. Agyafúrt és gátlástalan manipulációi végül is csődbe juttatják a bankházat.
Hugh Pilaster, a szegény rokon, egy csődbe ment bankár árvája a család esze, aki okosságával és etikus viselkedésével egyre sikeresebbé teszi a bankot, így veszélyt jelent Augusta fiával kapcsolatos elképzelései számára. Hugh "gyenge pontja", hogy számára a munkát vállaló nők képzelhetők el csak társként, feleségnek is egy kalaposnőt választ. Augusta ezen a társasági életben járatlan asszonyon keresztül próbálja tönkretenni és lejáratni Hugh-t.
Micky Miranda, egy hataloméhes, dél-amerikai földbirtokos fia, ugyanabba az előkelő magániskolába jár, mint Edward és Hugh Pilaster. Az internátusban egy fiú titokzatos módon vízbe fullad, és a történek rekonstruálása során a velejéig romlott Micky rájön, hogy mivel zsarolható Augusta Pilaster...

Izgalmakkal és fordulatos cselekménnyel teli Ken Follett egyik nagysikerű regénye, amit csak akkor lehet letenni, ha a végére ért az ember.

 

A szerző további termékei:

 

Az Ön véleménye:

Értékelés:
4/5
: kiváló,
: egész jó,

: átlagos,
: gyenge,
: csalódás
 

Az eddigi értékelések és hozzászólások:

gp maria

A kosárban 0 termék van
0 Ft értékben.

TOP 20 eladás
az elmúlt 30 napban
TOP 20 eladás
az elmúlt 365 napban