A főzés tudománya + Így lettem séf

A főzés tudománya + Így lettem séf
Teljes ár:17.899 FtFizetendő ár:11.634 Ft
Előjegyezhető termékek ára beszerzéstől függően változhat!
A főzés tudománya + Így lettem séf
Kötés:
Keménytáblás
Megjelenés éve:
2023
Szállítás:
Bizonytalan

A főzés tudománya - Konyhai praktikák izgalmasan és látványosan

Rántsuk le a leplet a konyhai mítoszokról!Zúzzuk vagy vágjuk a fokhagymát?Hogyan őrizhetjük meg a zöldségek tápértékét főzéskor?Mikor adjuk az ételhez a zöldfűszereket?Hogyan marad a hal szaftos sütéskor?A főzés tudománya forradalmian új szemléletű kötet, amely segít, hogy jobban megértsük a konyhai folyamatokat, és ezáltal jobban, kreatívabban főzhessünk.- Praktikus, kutatási eredményekkel alátámasztott válasz 160 alapvető konyhai kérdésre.- A leggyakoribb főzési eljárások, alapanyagok és konyhai eszközök közérthető elemzése.- Látványos, informatív illusztrációk.Dr. Stuart Farrimond orvosból lett élelmiszerkutató, aki előadásaiban, illetve írásaiban a tudomány és a főzés titkaiba avatja be olvasóit és hallgatóit.


Így lettem séf

"A főzés világ legegyszerűbb dolga, ha valóban merünk játszani!"

Sárközi Ákos, az ország egyik legnépszerűbb séfje a tőle megszokott közvetlen, baráti hangvételben meséli el életútját kőbányai gyerekkorától kezdve egészen napjainkig. Fotográfusnak készült, a színek és a formák végtelensége mindig magával ragadta - nem véletlen, hogy számára az ételek szépsége legalább olyan fontos, mint az íze.

A konyhán szakácsként kezdte, de a főzés iránti szenvedélye, szakmai maximalizmusa és alázata, kreativitása és tehetsége hamar a legnagyobbak közé emelte.

A csúcsgasztronómiával külföldön és az Alabárdos étteremben ismerkedett meg. Szakmai pályafutásának fontos mérföldköve volt, amikor 2010-ben a Borkonyha tulajdonosai, Horváth Tamás és Kalocsai Zoltán egy személyben meglátták benne az őstehetséget és a konyhafőnököt. Nem okozott csalódást - 2014-ben Michelin-csillagot kaptak.

Sárközi Ákos nemcsak motiváló élettörténetét osztja meg, de bepillantást enged a konyhája falai közé is. Közel 50 fine dining fogás receptjét mutatja be nekünk, amelyekkel máshol nem találkozhatunk. Olyan ételekét, amelyekért séf lett.

"Rengeteg ismeretlen embertől kapok támogató, kedves üzenetet - egyetlen közös kapcsolódási pontunk a jó ízek szeretete. Nekik is ajánlom ezt a könyvet, hiszen kölcsönösen inspiráljuk egymást."

Sárközi Ákos

SÁRKÖZI ÁKOS a Michelin-csillagos Borkonyha és a Textúra étterem séfje. Budapesten él feleségével, Sárközi Évi festőművésszel, gyerekeivel és kutyusaival.

Utoljára megnézett termékek

A főzés tudománya + Így lettem séf
Előjegyezhető
Teljes ár:17.899 FtFizetendő ár:11.634 Ft