A Séf a Tenger és a Kolbász - Mediterrán receptek, tengeri kalandok Mallorcáról + Itália ízei - Receptek, titkok és történetek

A Séf a Tenger és a Kolbász - Mediterrán receptek, tengeri kalandok Mallorcáról + Itália ízei - Receptek, titkok és történetek
Teljes ár:16.499 FtFizetendő ár:14.024 Ft
A Séf a Tenger és a Kolbász - Mediterrán receptek, tengeri kalandok Mallorcáról + Itália ízei - Receptek, titkok és történetek
Kötés:
Puhafedeles / Keménytáblás
Megjelenés éve:
2023
Szállítás:
2024. május 2 - 5.

A Séf a Tenger és a Kolbász - Mediterrán receptek, tengeri kalandok Mallorcáról

A Mallorca szigetén hat évet töltött séf különleges gasztronómiai utazásra invitálja az olvasókat. A szerző izgalmas élményei mellett könnyen elkészíthető, igazi mediterrán hangulatot idéző ételek receptjeit gyűjtötte össze első könyvében. Weibel Csaba a Duna-menti Hartán nőtt fel. Előbb a bajai Bányai Júlia Technikumban pincér szakmát szerzett, majd nyakába vette Európát, ahol kivételesen színes és változatos szakmai gyakorlatra tett szert. 2002-ben a világhírű gasztronómiai iskolában, a svájci EHL Campus Passuggban tanulva ismerte fel a szakácsmesterség iránti határtalan szeretetét - és onnantól kezdve nem volt megállás. Svájc és Ausztria után 2017-ben Mallorca szigetére költözött, ahol tovább szélesítette a látókörét a legendás Goli étterem executive séfjeként. Munkájában ötvözi a magyar és a mediterrán konyha kincseit, élményeit pedig a Séf, a Tenger és a Kolbász nevű blogján adja tovább minden főzni és élni szerető embernek. "Most jön az a rész, hogy ajánlanom kell a könyvemet, és felhívni a figyelmedet arra a piszkos tényre, hogy ez bizony a legjobb választás az összes szakácskönyv közül az egész világon. Eh, ugyan már! Semmi kedvem mindenféle sablonszöveggel vásárlásra ösztönözni. Ehelyett inkább elárulok egy titkot. Ez itt nem csupán egy szakácskönyv. Hanem egy olyan kulináris utazás, ahol a tenger, Mallorca szigetének élővilága és az engem inspiráló emberi sorsok szorosan együttműködve alkotják meg a jelen egyik legerősebb összetartó erejét. Ez nem más, mint a hagyomány, a kulináris örökség. Csak lapozz és figyelj! Élvezd a langyos tengeri szellőt, ismerj meg különleges embereket, és fedezd az új ízeket, mert garantálom, hogy nem lesz belőlük hiány! Van egy kedvenc idézetem, ezzel maradok őszinte híved: Aki eszik, az mindig őszinte. Figyelje meg, milyen odaadó, minden egyebet kizáró érdeklődéssel, elmélyedéssel pillant az evő arra a falatra, melyet majd bekebelez s nemsokára saját egyéniségévé magasztosít. Aki eszik, az szerelmet vall az életnek. (Kosztolányi Dezső)"


Itália ízei - Receptek, titkok és történetek

"A főzés már magában is varázslat, az olasz ételek elkészítése pedig egyenesen alkímia" - vallja a szerző, Mimi Thorisson. Piemonttól Umbriáig, Lombardiától Abruzzóig bejárja az olasz régiókat, és 100 olyan egyszerűen elkészíthető receptet mutat be, amelyek mindegyike hagyományos, időtlen és sikkes, azaz tökéletesen olasz. A fotókon is látható ételek mesések - szó szerint is, hiszen Olaszországban minden ételnek története van, amelyeknek mi is részesei lehetünk a leírásoknak és a lenyűgözően szép képeknek köszönhetően. "Mimi Thorisson megrendítően szépen és szeretetteljesen mesél Olaszországról és olyan ételek receptjeit írja le, amelyektől mindig nosztalgikus hangulatba kerülök. E könyvet lapozgatva az olaszok életszeretete és ételek iránti rajongása mindenkit magával ragad." Gianni Annoni