Elmetápláló ételek + Testünk egyensúlya - Új tudományos eredmények az étkezés, a hormonok és az egészség kapcsolatáról

Elmetápláló ételek + Testünk egyensúlya - Új tudományos eredmények az étkezés, a hormonok és az egészség kapcsolatáról
Teljes ár:12.989 FtFizetendő ár:11.391 Ft
Elmetápláló ételek + Testünk egyensúlya - Új tudományos eredmények az étkezés, a hormonok és az egészség kapcsolatáról
Kötés:
Puhafedeles / Ragasztott kartonált
Megjelenés éve:
2024
Szállítás:
2024. május 1 - 4.

Elmetápláló ételek

Tudtad, hogy az áfonya segíthet a trauma leküzdésében? Hogy a szalámi depressziót okozhat, a D-vitamin-bevitel fokozása viszont hatásos a szorongás kezelésére?
Az étrend kapcsán legtöbbünknek a fogyás, fittség, keringési rendszerünk egészsége és a hosszabb élet jut az eszébe. Ám az, amit eszünk, nemcsak a testünket befolyásolja, hanem az agyunk működését is. Az utóbbi évek tudományos kutatásai meggyőzően bizonyították, hogy az étrendnek óriási hatása lehet az ADHD-tól a depresszión, szorongáson, alvászavaron át egészen a demenciáig terjedő különböző mentális zavarokra.
Dr. Uma Naidoo több szempontból is szoros kapcsolatot ápol az ételekkel: amellett, hogy pszichiáter és táplálkozás-szakértő, professzionális séf is. Elmetápláló ételek című könyvében a legfrissebb tudományos kutatások alapján tárja fel, az ételek hogyan hatnak mentális egészségünkre, és bemutatja, hogy a megfelelő étrend segítségével hogyan kerülhetjük el a különböző mentális és kognitív problémákat.
A lenyűgöző tudományos tényekkel, követhető táplálkozási szabályokkal és 40 étvágygerjesztő, agyunkat egészségesebbé tévő recepttel teli Elmetápláló ételek tökéletes útmutató mentális egészségünk javításához étrendünk révén.


Testünk egyensúlya - Új tudományos eredmények az étkezés, a hormonok és az egészség kapcsolatáról

Dr. Neal D. Barnard könyve azokat a friss és meglepő tudományos eredményeket mutatja be, amelyek rávilágítanak arra, hogy a hormonális egyensúly megbomlása milyen problémákat okozhat, és ezek miképpen szüntethetők meg étrendünk megváltoztatásával. Így javíthatjuk az egészségi állapotunkat, csökkenthetjük a fájdalmainkat, és alakunkat is kordában tarthatjuk.

Ételeinkben számos egészségkárosító anyag rejtőzik, amelyek daganatokat, meddőséget, menstruációs görcsöket, elhízást, hajhullást, hőhullámokat és megdöbbentően sok egyéb kórképet idézhetnek elő. Ezekben az elváltozásokban közös, hogy azok a hormonok váltják ki, amelyek az ételeinkben bújnak meg, vagy elfogyasztásuk hatására termelődnek szervezetünkben.

Dr. Barnard könyvéből megtudhatjuk, hogy az étrendi változtatásokkal hogyan enyhíthetjük a ránk nehezedő stressz következményeit, valamint a fájdalmak és a betegségek miatti szenvedéseket. A kötet külön érdeme, hogy a hormonszintet egyensúlyban tartó, finom és könnyen elkészíthető ételek receptjeit is közkinccsé teszi.