- Kezdőlap
- Kategóriák
- Ezoterikus könyvek
- Holisztikus táplálkozás - Világkép
Holisztikus táplálkozás - Világkép
Leírás
Mindannyiunk életében fontos szerepet tölt be az evés. Sokak számára örömforrás, ünnepeink fontos része, megszépíti a fáradságos hétköznapokat vagy enyhít a bánaton. Mások számára szinte ellenség: növeli a zsír-párnákat, állandó küzdelem és elégedetlenség forrása. Legújabb könyvében Rüdiger Dahlke magasabb szintről vizsgálja a táplálkozás témakörét. • Együnk vagy ne együnk húst? • Miért egészségesek a krétaiak? • Hogyan alakul ki az ízlés? • Miért nem eszünk Európában madárpókot? • Valóban befolyásolnak minket a reklámok? Az ismert szerző az egészséges táplálkozással kapcsolatos személyes és orvosi pályáján szerzett tapasztalatait foglalja össze könyvében. Új művében többek között az egészséges táplálkozás négy oszlopát ismerteti: • Kiegyensúlyozottság: a fehérje, a zsír és a szénhidrátok ésszerű aránya • Teljesértékűség: természetes élelmiszerek, adalékanyagok és tartósítószerek nélkül • Kiegyensúlyozott sav-bázis-egyensúly • Típusnak megfelelő táplálkozás, mely saját testünkhöz és lelkünkhöz igazodik A szerző felhívja figyelmünket arra, hogy étkezni többet jelent, mint táplálkozni, hiszen a táplálkozás és az élet élvezete szorosan összetartoznak. Az egészség és az élvezet egyensúlya alapvető fontosságú: a holisztikus táplálkozás testünknek és lelkünknek is váljék egészségére!