Terítéken a lélek - Önismeret az ételeken keresztül

Terítéken a lélek - Önismeret az ételeken keresztül
Teljes ár:3.900 FtFizetendő ár:3.510 Ft
Terítéken a lélek - Önismeret az ételeken keresztül
Szerző: Czecz Fruzsina
Műfaj:
Oldalszám:
280 oldal
Kötés:
puha kötés
Méret:
130 x 197 x 18 mm
ISBN:
9789635652174
Megjelenés éve:
2022
Szállítás:
2024. május 16 - 20.
VIP pont:
117 pont
Gasztropszichológia testnek és léleknek „Egy csipet gasztrotörténelem, pszichológia és önismeret egy kötetben, mindez egyszerre tudományos és szórakoztató gasztronyelven megírva. Szívből ajánlom mindenkinek, akinek az étel több mint táplálék.” Mautner Zsófi Miért idéz fel annyi emléket egy-egy íz? Mit árul el a főzési stílusunk és a konyhánk rólunk és a családunkról? Mit együnk, hogy csökkentsük a depresszió esélyét? Létezik-e hatékony fogyókúra? Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus, gasztropszichológiával foglalkozó ételrajongó szerző tudományos eredményekkel, esetrészletekkel és számos érdekességgel illusztrálva mutatja be a gasztronómia és a mentális egészségünk közötti összefüggéseket. Megtudhatjuk, milyen üzenetet hordozhatnak az ételek, mit jeleznek a gyerekek, amikor nem hajlandók enni, vagy hogy miért kérdezik folyton a nagymamák, ízlik-e a főztjük. A szellemes és úttörő kötetből az is kiderül, milyen hozadéka lehet az ételintoleranciának, és miként válhat a konyha meditációs térré. A számos gyakorlat segítségével a pszichológia és a gasztronómia iránt érdeklődők részesei lehetnek egy jóízű önismereti utazásnak is. A szerzőről: Czecz Fruzsina tanácsadó szakpszichológus és újságíró. Pályáját gyermekpszichológusként kezdte szülőkonzultációkkal, valamint egyéni és csoportos gyerekfoglalkozásokkal. Szakirányú továbbképzése során fordult a gasztropszichológia felé, ma már ez a fő területe. Az élethosszig tartó tanulás híve, táplálkozás-lélektani ismereteit külföldi kurzusokon, gyakorlati tudását pedig pék-cukrász képzésen bővíti. Óraadóként a Károli Gáspár Református Egyetemen oktat. Tanácsadás keretében gyermekekkel, kamaszokkal és felnőttekkel egyaránt dolgozik, a gasztronómiát önismereti eszközként és csoportösszekovácsoló erőként használja. További információ: www.gasztropszichologia.hu

Utoljára megnézett termékek

Terítéken a lélek - Önismeret az ételeken keresztül
Rendelhető
Teljes ár:3.900 FtFizetendő ár:3.510 Ft